KAKAOLU SUP
Malzemeler
1 paket kakao
Çikolata rendesi
Antepfıstığı içi
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
Yapılışı
Bütün malzemeler derince bir tencereye konur. Mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra karıştırmaya devam edilerek kaynatılır. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyunca yine mikser yardımıyla bir kez daha çırpılır. Kaselere dökülür.
****
Supangle
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.
****
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
1/2 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın. 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin. Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Margarin?i ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın. Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün. Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
****
KAKAOLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun. Üzerine sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin. Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın. Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın. Soğutup, servis yapın.