Kaymaklı kayısı dolması
Kaymaklı Kayısı Dolması
Hazırlanışı:
Kayısılar 2 saat kadar
soğuk suda bekletilir,
5 dakika şekerli suyla beraber kaynatılır soğumaya bırakılır. Soğuyunca bıçakla kayısıların arası açılır,
içlerine kaymak doldurulur. İsteğe göre fıstığa batırılarak servis edilir.
Malzemesi:
500 gr kayısı ( kuru kayısı )
250 gr kaymak
1 yemek kaşığı yeşil fıstık
250 gr toz şeker
250 gr su
Hazırlanışı:
Kayısılar 2 saat kadar
soğuk suda bekletilir,
5 dakika şekerli suyla beraber kaynatılır soğumaya bırakılır. Soğuyunca bıçakla kayısıların arası açılır,
içlerine kaymak doldurulur. İsteğe göre fıstığa batırılarak servis edilir.
Malzemesi:
500 gr kayısı ( kuru kayısı )
250 gr kaymak
1 yemek kaşığı yeşil fıstık
250 gr toz şeker
250 gr su