gebe
  1. semazen

    semazen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    559
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0

    Kaymaklı kayısı dolması

    Konu, 'Tatlılar' kısmında semazen tarafından paylaşıldı.

    Kaymaklı Kayısı Dolması [​IMG]




    Hazırlanışı:
    Kayısılar 2 saat kadar
    soğuk suda bekletilir,
    5 dakika şekerli suyla beraber kaynatılır soğumaya bırakılır. Soğuyunca bıçakla kayısıların arası açılır,
    içlerine kaymak doldurulur. İsteğe göre fıstığa batırılarak servis edilir.


    Malzemesi:
    500 gr kayısı ( kuru kayısı )
    250 gr kaymak
    1 yemek kaşığı yeşil fıstık
    250 gr toz şeker
    250 gr su

    [​IMG]

     
Kaymaklı kayısı dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayısı Dolması

    Kayısı Dolması

    malzemeler: 750 gr kuru malatya kayısısı 3 su bardağı şeker 5 su bardağı su 250 gr ceviz 1 paket kuş üzümü hazırlanması: 1. 750 gr kayısıyı iyice yıkayın. 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin. 2. yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun. tencerede kalan suyu 15 dakika daha kaynatın. soğuyan kayısıların arasına ceviz...
  2. Etli kayısı dolması...

    Etli kayısı dolması...

    Malzemeler 30 kayısı 1 kahve fincanı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı kıyma 1 soğan Tuz, karabiber, biraz tarçın 1 demet nane 1 kaşık kuru nane 1 limonun suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ Yemeğin Tarifi Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın. Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın.Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun....
  3. kayısı

    kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de...
  4. Kayısı

    Kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de yetistigi...
  5. Cevizli Kayısı Dolması Tarifi

    Cevizli Kayısı Dolması Tarifi

    cevizli kayısı, dolması, tarifi, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır, hakkında bilgiler burada Cevizli kayısı dolması tarifİ buyrun hanımlar. Ramazan ayına en çok tatlı yakışır mı diyorsunu. Cevizli Kayısı Dolması, iftar sofranıza yakışır lezette bir tatlı. Malzeme listesi • 18-20 adet kuru kayısı • 1 su bardağı dövülmüş ceviz • 1 su bardağı tozşeker • 1 çay kaşığı toz tarçın • 2 su...

Sayfayı Paylaş