Kefir hangi hastalıklara iyi geliyor | Melekler Mekanı FORUM - 29 Eylül 2016

Kefir hangi hastalıklara iyi geliyor

Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.030
    Beğenilen Mesajlar:
    2.178
    Ödül Puanları:
    113
    kefir hangi hastalıklara iyi gelir kefir kültürü gebelikte gebelikte kullanımı kefiri nasıl kullanmalıyız


    Bileşim yönünden kefir, herşeyden önce yoğurt ve ekşi süt ile benzer bir etkiye sahiptir. Kefirin bileşimi, büyük ölçüde yapıldıgı süte ve yağ oranına bağlı bulunmaktadır. Bununla birlikte normal bir kefir, mineral maddeler, protein ve yağ miktarı açısından tamamen içme sütü gibi olduğundan besin değeri açısmdan en ufak bir kuşku yoktur. Kefirin süte göre üstünlüğü, serinletici, ferahlatıcı tadı nedeni ile zorunlu süt kürlerinde süte oranla daha kolay tüketilebilmesidir.


    Bütün fermente süt ürünleri için ortak bir özellik, laktoz miktarının süte oranla daha düşük olmasıdır. Bu nedenle laktoza karşı hassasiyeti olan kişilerce daha kolay sindirilebilirler. Aynı durum süt yağı ve proteinler için de geçerlidir. Bunların yanısıra süt asidinin, kalsiyum, demir ve fosfat gibi süt bileşenlerinin emilimini olumlu yönde etkilediği de ifade edilmektedir (Schulz 1968, Glaeser ve Sigmaringen 1981).



    Endüstriyel kefirde süt asidinin ortama hakim olması oldukça dikkat çekicidir. Bu konu özellikle memedeki süt çocuklarının beslenmesinde önem taşımaktadır.
    Glaeser ve Sigmaringen’in (1981) ifadelerine göre, Ballabriga ve Ark. 1970 yılında yaptıkları çalışmada, memedeki süt çocuklarının fazla miktarda L (+) süt asidi içeren fermente süt mamulleri ile beslenmeleri gerektiği sonucuna varmışlardır.



    Kefir kültürü ile Propionibacterium shermanii’nin simbiyoz faaliyeti sonucu kefirin, basta B12 vitamini olmak üzere diğer B vitaminleri açısmdan zenginleştiği ifade edilmektedir (Simova ve Rüzickova 1975 Purman 1976, Gerna ve Hrabova 1977). P.shermanii ve kefir kültürü. ilavesi ile gerçekleştirilen benzer üretim yöntemleri ile, normal bir kefirde 0.51^g/100 ml civarında olah B12 vitamini miktarının 0.51/^g/lOO ml değerine ulaştığı saptanmıştır. Fazla miktarda B vitamini içeren kefir özellikle deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
    Diyetetik amaçlı kefir üretimine yönelik Rusya’da yapılan diğer bir çalışmada ise Bogdanova ve Ark.(1978), % 1 yağlı


    kefire % 0.6 oranında sodyum kazeinat eklendiğinde, protein miktarının % 3.0 - 3.1′den % 3.4 - 3.5 değerine yükseldiğini belirlemişlerdir. Bu arada serum ayrılmasının % 33.3′ten % 26.2′ye düştüğü görülmüştür.


    Yeni kaynaklarda fermantasyon etkeni yeni kefir kültürlerinden de söz edilmektedir. Örneğin laktozu tamamen galaktoz ve etil alkole parçalayan “Caddida Kefyr”, galaktozca zengin diet gıdalar için önem taşımaktadır (Wegner ve Zickrick 1981).
    Kefirin Mb.tuberculosis üzerindeki antimikrobiyal etkisinden söz edilmektedir (Skorodumova 1958). Ivanova (1975) tarafından ise kefir kültürünün koliform bakteriler üzerindeki etkileri araştırılmıştır.


    Romanya’da Prof.Dr.Aslan, yaşlanmanın nedenleri üzerinde yaptığı bir araştırmada, kefirin ömrü uzatma etkisini incelemiştir. Çünkü Rusya’da yapılan çalışmalarda, kefirin ömrü uzatma etkisinden söz edilmektedir. Ayrıca kefirin organizmanm dayanma gücünü arttırdığı ve sürekli alındığı taktirde sağlık üzerinde olumlu etkiler bıraktığı ifade edilmektedir. Araştırmacılar özellikle yaşlılıkta sağlığın korunmasmda kefir üretimine dikkati çekmektedirler (Klupşch 1984).


    Glaeser ve Sigmaringen’in (1981) bildirdiklerine göre, kefirin ishale iyi gelmesi, Escherichia Coli, Salmonella gibi patojen mikroorganizmalara karşı antimikrobiyal bir etkiye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca alkali yapılmış kefirle tedavi edilen mide ve oniki parmak ülserinde olumlu sonuçlar alınmıştır. Midede asitliğin düştüğü, ağrı ve hazımsızlık belirtilerinin azaldığı bildirilmektedir.


    Ancak, özellikle mikrobiyolojik yapısı façklı olan Rus Kefiri ile elde edilen bu sonuçların, endüatriyel kefir için ge-çerli olduğu henüz açık değildir.
    Besin değeri ve fonksiyonları açısından diğer fermente süt mamullerine benzeyen kefirin, tedavi edici özelliği hakkında henüz kesin bilgiler mevcut değildir. Kaptan (1982),Tepye ve Hylmar (1974) isimli araştırmacıların bu konudaki görüşlerlni
    aşağıdaki gibi aktarmaktadır.


    Kefirin Çeşitli Hastalıklarda Kullanılması İle İlgili Öneriler


    Onerilen Miktar (Litre)
    Hastalık
    Lt, Lt,
    Hergün Hergün



    Sinirsel Hastalıklar Bronşit ve astım
    Kabızlık ve kan bozuklukları Hergiin 1 Lt,
    Çıbanlar Eksama.
    Hergün 1 Lt. Hergün 1/2 Lt,
    Not
    2-3 kere alınabilir.
    Ağır vakalarda 1 yıl süreyle hastalık süresince
    Ağır vakalarda büyükler 2 Lt.
    Hastalık süresince
    Ayrıca hastalıklı yerler çizilmeli ve çiziklere kefir akıtılmalı
    12 saatlik kefir kul-lanılmalı. Yatağa girerken alınmalı, 2-4 hafta kullanılmalı.
    Hergün 1/2 Lt. Düzelinceye kadar.
    Mesane hastalıkları Hergün 1 Lt.
    Böbrek hastalıkları Hergün 1 Lt.
    Yüksek tansiyon Hergün 1 Lt.
    Enfeksiyonlarda Hergün, 1 Lt.
    Safra bozuklukları Herglin 1 Lt.
    Sarılık hastalığı Hergün 1/2 Lt

    kaynak:kefirtanesi.com

     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Mayıs 2016
Kefir hangi hastalıklara iyi geliyor konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor?

    Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor bilmek istermisiniz o halde aşağıdaki sizler için edindiğim ve aktardığım yazıyı inceleyip okumanızı tavsiye ederim. Doğanın bir eczane olduğunu savunan uzmanlar, hastalıklarla doğal savaş programı hazırladı. Program, hangi hastalığa karşı neler yenmesi gerektiği konusunda rehberlik ediyor.Cilde Urfa’nın acı pul biberi, mideye hardal, depresyona...
  2. Hangi bitki çayı hangi hastalığa iyi geliyor?

    basura hangi çay iyi gelir hangi bitki hemoroide iyi gelir mideye bitki çayı mide yanmasına çayı mide yanmasına gelen Birçoğumuzun tükettiği bitki çayları hakkında acaba yeterli bilgiye sahipmisiniz? Sizlere hangi bitki çayının hangi hastalık ve rahatsızlığa iyi geldiği konusunda gerekli olan bilgileri aktarıyorum Sarı Kantaron - Hazmı kolaylaştırıyor - Mide yanmalarına iyi geliyor -...
  3. Hangi bitkiler hangi hastalığa iyi geliyor

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  4. Hangi çorba hangi hastalığa iyi geliyor

    Domates Çorbası Domatesin enerji değeri (kalorisi) azdır. Bir orta boy domatesle en fazla 25-30 kalori alırsınız. Domates ve domates ürünlerinin kilo yönetimini kolaylaştırmasının bir nedeni de budur. * Domates lif zengini bir besindir. Lif bakımından zengin beslenme; kolesterol kan şekerine destek olur. * Kan basıncını azaltır. * Kansere karşı korur. * Kilo yönetimini kolaylaştırır. *...
  5. HANGİ KAPLICA HANGİ HASTALIĞA İYİ GELİYOR ?

    hangi kaplıca ne tür hastalığa iyi geliyor,hangi kaplıca neye iyi gelir,hangi kaplıca hastalıklara iyi gelir,hangi kaplıca daha iyi,hangi kaplıca hangi hastalığa iyi gelir,kaplıcaların hangi hastalığa iyi geldiği hakkında bilgiler Türkiye de bir çok şifa madenlerimiz bulunmakta. Bunlar kaplıcalar, şifalı sular gibi doğal sağlık kültürümüz olarak kalmıştır. Türkiye ve yurt dışından...

Sayfayı Paylaş