köy ekmeği

ferhoşteyze

Yeni Üye
Üye
köy ekmeği
arpa ekmeği nasıl yapılır köy ekmeği nasıl yapılır
KÖY EKMEĞİ
Malzemeler:
1,5 cup ılık su (300-350 ml)
2 tbsp sıvıyağ
2 tsp tuz
4 silme cup un (1 cup kepekli un + 1 cup çavdar unu + 1/2 cup yulaf unu+ 1,5 cup normal un)
1,5 tsp instant maya


KETEN TOHUMLU KEPEKLİ EKMEK



Malzemeler:

1,5 cup ılık su (300-350 ml)
2 tbsp sıvıyağ
2 tsp tuz
2 silme cup beyaz un
2 silme cup kepekli un
1,5 tsp instant maya
3/4 çay bardağı keten tohumu
Yapılışları:

(Yapılış süreçleri benzer olduğu için iki tarifi birleştirerek anlatacağım)
Makinenin karıştırma kabına önce yukarıda yazılan miktarda suyu, tuzu ve sıvıyağı ilave edelim...Daha sonra malzemeler bölümünde türleri ve miktarları belirtilen unları, bu sıvı katının üzerini tamamen örtecek biçimde dökelim, en üste ortaya ise toz mayayı ekleyerek karıştırma kabını ekmek makinemize yerleştirelim ve start tuşuna basalım (Ayarlarına dokunmazsanız ekmek otomatik olarak 1. program, medium kabuk ve 2 loaf'da pişecektir).
 
Geri
Üst