Lezzetli - Pratik Ekmek Tatlısı

E

eleman

Forum Okuru
Lezzetli - Pratik Ekmek Tatlısı
ekmek tatlısı
cullama.jpg
Lezzetli - Pratik Ekmek Tatlısı
Bayat ekmeğinizi en iyi değerlendirmenin bir yolu da tatlı yapmaktır.Bayat ekmekle yapılabileceği gibi, esmer ekmekle daha da lezzetli olur.
MALZEMELER :
6 Dilim Bayat Ekmek ( Beyaz veya Esmer )
4 Yumurta
Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Toz Şeker
Limon
3 buçuk Su Bardağı Su
YAPILIŞI :
Ekmekler dilimlenir. Yumurtalar, bir kapta çırpılır.Ekmekler yumurtaya bandırılıp, ocak üzerinde kızmış olan yağın içine bırakılır.Kızaran ekmekler tepsiye dizilir.
Tencereye 3 buçuk su bardağı su konulur. Onun üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edilir. Ocağın üzerine konulup,şerbet yapılır. İndirmeye yapın 4-5 damla limon damlatılır.
NOT: Ekmeği ihtiyacınızdan fazla almayınız.Hava almayacak şekilde torbanın içine koyup,ağzını bağlayıp, buzdolabına koyarsanız, daha uzun süre kullanır ve küflenmesini de önlersiniz.Bayat veya küflü ekmekleri çöpe atmak yerine, ıslatıp kuşların yiyebileceği bir yere koyabilirsiniz.Yanına da, çöpe atacağınız yoğurt kabının içine su doldurup, bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Cevap: Lezzetli - Pratik Ekmek Tatlısı

gercekten cook basitmiş bundan sonra ekmeklerımı böyle degerlendircem paylasım icin tsk ederım emegıne saglık
 
Geri
Üst