gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Light yemek tarifleri

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Light yemek tarifleri KURU PATLICAN DOLMASI



    10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
    200 gr yeşil mercimek
    100 gr iri bulgur
    2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
    1 çay bardağı nar ekşisi
    4 diş dövülmüş sarımsak
    100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz)
    1 çorba kaşığı nane
    Karabiber
    Tuz



    Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin.
    Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir). Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin. Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz. Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz.

    DOMATESLİ BİFTEK

    2 adet yağsız dana biftek
    1 çay kaşığı sıvıyağ
    2 adet domates
    Karabiber
    Biberiye
    Tuz


    Biftekleri 1 çay kaşığı yağla yağlanmış kızgın tavaya atın. Her bir tarafını üçer dakika pişirin. Kenara alın. Domatesleri rendeleyin. Tavaya koyup pişirin. 5-6 dakika sonra karabiber, tuz ve biberiyeyi ekleyin. Biftekleri içine atıp, biraz da domates sosla pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    DOMATESLİ ÇIKIR YUFKALAR

    1 adet yufka
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı kiraz domates
    100 gr diyet kaşar peyniri
    8-10 adet zeytin
    2-3 adet sivri biber
    Karabiber
    Süslemek için nane yaprakları

    Yufkanın bir yarısına yoğurdu sürün, diğer tarafını üstüne kapayın. Kenarlardaki fazlalıkları kesin, yufka dikdörtgen şeklinde kalsın. Şimdi yufkayı 8 parçaya bölün. Muffin kalıplarının içini alüminyum folyo ile kaplayın. Her birine bir yufkayı, yufkalar kenardan taşacak şekilde yerleştirin. Ortalarına ikiye kesilmiş kiraz domates, çekirdeği çıkarılmış halka doğranmış zeytinlerden ve ince doğranmış biberlerden koyun. En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Karabiber ekip, orta ısılı fırına atın. Pembeleşene kadar pişirin


    BİBERİYELİ TAVUK

    250 gr kuşbaşı tavuk
    80 gr kuru soğan
    1 diş sarımsak
    4 gr biberiye
    10 ml yoğurt suyu



    Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın.
    Soğanı iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla harmanlayın.
    Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin.
    Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın.
    Kabın kapağını kapayın.
    Buzdolabında bir kaç saat bekletin.
    Çıkarıp yağlı kağıda koyun, paket yapın. kenarlarını sıkıca kapatın.
    220 derecedeki fırında 30-35 dk. kadar pişirin.
    Sıcak servis yapın.

    YULAF EZMELİ ÇORBA

    4 su bardağı su
    3 adet domates
    2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
    1 çorba kaşığı kuru fesleğen
    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    Domatesi rendeleyin. Yulaf ezmesi ve yağla tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Üstüne suyu ekleyip, kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin.

    PATLICAN KEBABI


    2 orta boy patlıcan
    2 büyük domates
    1 küçük soğan
    4 sivri biber
    1 bardak diyet yoğurt
    1 kaşık zeytinyağı
    6 adet Etimek


    Soğanı soyun, ince kıyın, yağla bir tencereye alın ve iyice öldürün.
    Patlıcanları alacalı soyun, küp doğrayın tencereye atın, karıştırın.
    Biberleri kıyıp ekleyin. Domatesi rendeleyin, tencereye katın.
    Patlıcanlar pişene dek pişirin.
    Suyunu çok çekerse yarım kahve fincanı veya daha fazla su ekleyin.
    Pişince Etimek'lerin üstüne koyun, yoğurt ile servis yapın.


    DOMATES ÇORBASI

    500 gr domates
    3 diş sarımsak
    50 gr taze barbunya
    50 gr taze fasulye
    8 gr kuru fesleğen
    700 ml su



    Domatesleri soyun, iri doğrayın, bir tencereye alın. Sarımsakları kabuklu olarak ezin, tek hareketle kapağı kapalı olarak 10 dk pişirin. Taze fasulyelerin kenarlarını ayıklayın,
    enine ve boyuna ikiye kesin. Barbunyaların içini çıkarın. Fasulye ve barbunyayı domateslere ekleyin, suyu katın. Barbunyalar pişene kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce fesleğeni katın, 1-2 dk daha pişirin.

    ETLİ DİYET SANDEVİÇ

    2 dilim kepekli ekmek
    1 dilim soğuk et
    1 çay kaşığı kekik
    Karabiber
    1 dilim cheddar peynir
    1 dilim halka domates
    Yağlı kağıt



    Malzemeyi 2 dilim ekmeğin arasına yerleştirin. Sandviçi yağlı kağıda sarıp fırına atın. 10-15 dakika ısıtın. Fırından aldıktan sonra kağıdı çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

    FIRINDA ÇİPURA

    250 gr çipura (2 küçük çipura)
    60 gr kuru soğan
    4 adet defne yaprağı (4 gr civarı)
    80 gr havuç
    10 ml elma sirkesi
    3 gr iri çekilmiş karabiber (damak zevkine göre)


    Balıkları temizleyin. Üzerine çentikler atın. 2-3 tane soğanı ince kıyın. Havuçları uzunlamasına, kürdan boyunda doğrayın. Balıkların içine sirke ve karabiber sürün. Soğan ve havuç doldurun, defne yapraklarını koyun. Kuru seviyorsanız, bir fırın kabının içinde doğrudan fırına sürün. Daha ıslak olmasını isterseniz, alüminyum folyo içinde fırına verin. 200 derecede 20-30 dk pişirin. Sıcak tüketin.

    PİLİÇ SARMA

    2 adet piliç biftek
    1 adet havuç
    6-7 sap maydanoz
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 diş sarmısak
    2 çaykaşığı köri
    Tuz
    Yağlı kağıt


    Piliç biftekleri enlemesine bıçakla ikiye kesin, ama iki parçayı birbirinden ayırmayın, bitişik bırakın. Arasına maydanoz yaprakları havuç, köri ve çok az tuz koyup sarın. Açılmaması için kürdan saplayın. Diğerini de aynı şekilde hazırlayın. Üstlerine sıvıyağ sürün. Yağlı kağıda sarıp, 220 derece fırına atın. 25-30 dakika pişirip, çıkarın.


    SEBZE ÇORBASI

    5 ml mısırözü yağı
    15 gr kepekli un,
    50 gr kuru soğan
    60 gr patates
    85 gr havuç
    1 diş sarımsak
    15 gr maydanoz
    600 ml su



    Yağı tencereye alın. Yağ kızınca sürekli karıştırarak unu ekleyin. Bu arada irice doğranmış soğanları ekleyin, pembeleşene kadar çevirin. Kaşıkla suyu sıcak olarak ekleyin. Patates ve havucu küp doğrayın, tencereye atın. Sarımsağı ince ince kıyıp tencereye ekleyin, malzeme pişene kadar pişirin. Ocaktan almadan iri doğranmış maydanozları ekleyin. Ocağı kapatın, sıcak servis edin.

    ESMER PİRİNÇ PİLAVI

    2 su bardağı kabuklu pirinç
    4 su bardağı su
    2 adet domates
    3 adet taze soğan
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    Çok az tuz
    Üzerine nane yaprakları


    Domatesleri soyun. Blendırdan geçirip, püre yapın. 1 kaşık yağla tencereye koyun ve ocağa oturtun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada, soğanları ince ince doğrayın. Domatese ekleyin. 1-2 dakika da soğanlarla pişirin. Pirinçleri ve çok az tuzu katın. 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ardından suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Suyunu çekene kadar pişirin.

    SÜTLÜ ISPANAKLI SEBZE

    800 gr ıspanak
    200 gr havuç
    200 gr kereviz
    1 adet kabak
    300 dl süt
    tuz, karabiber
    Etimek


    Ispanakları doğrayın, buharda yumuşayana kadar pişirin, sütü bir tencereye alın, ısınınca ıspanakları atın, çevirin. Havuç, kereviz ve kabağı küçük doğrayın, yağsız tavada pişirin, ıspanağın ortasına yerleştirin. Tuz ve biberle tatlandırın, Etimek'le servis edin.

    DİYET MAKARNA

    Yarım paket kepekli makarna
    200 gr brokoli
    2 sap taze soğan
    Yarım bardak bezelye
    100 gr havuç
    1 diş sarımsak


    Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin, brokolinin iri parçalarını bölün, bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin. Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın, haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın. Afiyet olsun.

    BİBERLİ HİNDİ

    350 gr kuşbaşı hindi
    80 gr kırmızı dolmalık biber
    80 gr yeşil dolmalık biber
    40 gr soğan
    100 gr domates
    5 ml sıvıyağ
    10 gr kuru nane
    100 ml su



    Soğanı ince kıyın, sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın ve soğanları içine atın. Hafif pembeleşince hindileri atın, tahta kaşıkla karıştırın. İnce uzun doğranmış biberleri katın, rendelenmiş domatesi ekleyin, yarım bardak suyu koyun, kapağını kapayıp pişirin. İndirmeden nanesini koyun. Biraz daha pişirip kapayın.

    TON BALIKLI BİBER


    250 gr diyet ton balığı
    1 adet büyük kırmızı biber
    1 adet büyük sarı biber
    8-9 yaprak taze fesleğen


    Biberlerin tohumlarını çıkarın. Biberleri diklemesine dörde bölün. Fırına atıp yumuşayana kadar hafif pişirin. Ton balığını kıyılmış fesleğenle karıştırın. Biberlerin içine koyup biberleri rulo yapın kürdanla tutturun, diyet krakerler eşliğinde servis edin.

    FIRINDA TAVUK


    200 gr tavuk kıyma
    50 gr soğan
    10 gr köfte baharatı
    5 gr kırmızı pul biber
    3 dilim Etimek Kepekli
    100 gr havuç
    30 gr kereviz sapı
    100 gr patates
    10 gr maydanoz
    80 ml su
    80 ml domates suyu


    Tavuk kıymaya rendelenmiş soğanı, köfte baharatını, kırmızı pul biberi ve dövülmüş Etimek'leri katın, küçük köfteler yapın. Sebzelerin tamamını dilimleyin ve bir fırın kabına alın. Köfteleri üstüne koyun, suyu ve domates suyunu koyun. Fırına atın, 200 derecede pişirin.

    BALIK ÇORBASI


    1.5 lt (8 bardak) su
    500 gr kırlangıç filetosu (beyaz etli herhangi bir balık da olabilir)
    1 orta boy soğan (ince doğranmış)
    1 limonun kabuğu (ince doğranmış)
    1 kereviz sapı (ince doğranmış)
    2 havuç (rendelenmiş)
    2 domates (rendelenmiş)
    2 diş sarımsak (dövülmüş)
    3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Birer çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı pul biber, nane
    1 fincan zeytinyağı

    Çorbanın terbiyesi için:
    2 yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı un
    1 kahve fincanı süt



    Tencereye su konulur. İçine soğan, limon kabuğu ve kereviz sapı eklenerek kaynatılır. Su iyice kaynayıp sarı bir renk alınca içine doğranmış balık filetosu atılır.
    Başka bir tarafta bir fincan zeytinyağında domates ve havuç rendeleri, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar kavrulur. İçine baharatlar konur.
    Diğer yanda da iki yumurtanın sarısı, un ve süt ile birlikte meyane haline getirilir.
    Tencerede kaynayan suya atılan balık filetoları 5 dakika daha pişirildikten sonra önce hazırlanan sebzeli sos, ardından da çorbanın terbiyesi ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak servis yapılır.

    KAĞITTA LEVREK

    200 gr levrek filetosu
    2 adet domates
    1 adet sivri biber
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Birer tutam tuz, karabiber, kekik, nane
    1 tane defne yaprağı
    Yağlı kağıt



    İnce ince, halka şeklinde dilimlenmiş domateslerin yarısını yağlı kağıdın üzerine yayın. Üstlerine levrek filetosunu koyup baharat karışımını serpin ve domateslerin kalan yarısını, üçe bölünmüş sivri biberi ve defne yaprağını balığın üzerine yerleştirip yağlı kağıdı sıkıca kapatın. Kömür ateşinde ya da fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

    BADEMLİ TAVUK

    200 gr tavuk göğsü (ince şeritler halinde dilimlenmiş)
    1 tane havuç (ince ve yuvarlak kesilmiş)
    4 tane taze soğan (yalnızca yeşil kısımları kullanılacak)
    50 gr kayın mantarı
    50 gr soyulmuş badem
    2 çorba kaşığı istiridye sosu
    4 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çay kaşığı karbonat
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı şeker
    2 diş ezilmiş sarımsak
    Tuz
    Karabiber


    İnce şeritler halinde kesilmiş tavuk etleri, 2 çorba kaşığı nişasta, bir tutam beyaz biber ve karbonat ilave edilerek yaklaşık bir saat marine edilir.
    Diğer bir yanda da bademler sıcak suya konarak bekletilir.
    Daha sonra wok'a ya da derince bir teflon tavaya sıvı yağ konarak marine edilmiş tavuk etleri pişirilir ve tavadan başka bir süzgece alınarak yağı süzülür.
    Başka bir tavaya dövülmüş sarımsak, havuç, mantar ve tavuklar atılır. Üzerlerine 1 kepçe sıcak su ile birlikte istiridye sosu, tuz ve şeker ilave edilerek birkaç dakika çevrilir. 2 çorba kaşığı nişasta 1 kepçe sıcak suyla karıştırılarak yemeğe konur. Bir taşım ocakta pişirildikten sonra taze soğan ve bademler yemeğe eklenir ve servise hazır hale gelir.


    TAVUKLU KARNIYARIK
    4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
    500 gr tavuk göğsü
    100 gr yeşil biber
    1 kg domates
    2 adet kuru soğan
    Tuz, karabiber, kekik, nane
    ½ kahve fincanı sıvı yağ



    Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Karınlarına boylamasına çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
    Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. Biberlerin dört tanesini ve domateslerin birini ayırın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp domateslerinin kalanı rendeleyin. Tavuklar rengini değiştirince doğranmış biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karnıyarığın içini hazırlayın.
    Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun, kalan sosu da üstlerine dökün. Ayırdığınız biberleri ve domatesleri dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. Yemeğinizi 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.


     
Light yemek tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  2. Light salata tarifleri

    Light salata tarifleri

    Light salata tarifleri ALL GREEN SALATA (1kişilik) Masculin Akdeniz Yeşillikleri Roka 30 gr taze fesleğen yaprakları Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı) Citrus sos (limon, turunç, portakal suyu) Zeytinyağının aromayı alması için, bir gün öncesinden taze fesleğen yaprakları zeytinyağının şişesine eklenir. Tüm yeşillikler iyice yıkandıktan sonra karıştırma kabına alınır. Tüm salata...
  3. Erkeklerden Yemek Tarifleri

    Erkeklerden Yemek Tarifleri

    KOLAY YEMEKLER *Domatesli Biberli Yumurta *Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtaları kırıp sigaramizi bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatiyoruz. *Biberli Domatesli Yumurta *Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabilecegimiz bu enfes...
  4. Diyet Yemek tarifleri resimleri

    Diyet Yemek tarifleri resimleri

    Diyet Yemek tarifleri Diyet Yemekleri Resimli Merthaba Sevgili Melek'ler, yaklaşmakta olan yaz mevsimine diyet yaparak fit girmek ister misiniz? O halde size bu yazımızda bir sürü diyet yemeği tarifleri sunuyoruz arkadaşlar :) Zayıflamak için kabak çorbası tarifi MALZEMELER 2 Adet kabak 2 Adet kurusoğan 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 1 Tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sıvıyağ...
  5. İşte Limonlu Light Nefis Bir Kurabiye Tarifi....

    İşte Limonlu Light Nefis Bir Kurabiye Tarifi....

    Limonlu light kurabiye Limonlu Light Kurabiye Nasıl Yapılır Limonun her halini her haliyle aromasını seven meleklerimiz için özel bir kurabiye tarifi hem hafif hem lezzetli kurabiyeler...Hem kilo aldırmaz hemde hoş ve hafif bir ikramlık tarif....Limon aromasıyla da hoş bir tad katan bu kurabiyeyi hemen denemeye varmısınız....Limonlu Light kurabiye tarifini hemen aşağıda sizin için...

Sayfayı Paylaş