gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Limonun faydaları saymakla bitmez

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    limon ağacı ılık limonlu su içmenin faydaları limonlu su içmenin faydaları limon ılık Limon özelliklede salatalara yakışan bir meyve.İnanın bayılıyorum limona.Ben limonu en çok ezogelin çorbasında kullanırım vede patates salatasında.Harika lezzet veriyor.İşte limonun yemeklere verdiği lezzet dışındaki faydaları...
    [​IMG]
    Limonun faydaları saymakla bitmez

    Yaz-kış demeden sorfalarda yerini bulan limonun faydaları saymakla bitmiyor. Limondan vazgeçmemeniz için 10 neden...Limon yaz-kış insanoğlunun sofrasından eksik etmediği bir meyve. Et yemeklerine, özellikle tavuğa eşlik eden limon, salataların da vazgeçilmez tadıdır.
    Tatlıda da kullanılır, tuzlu yemeklerde de; çaya da sıkılır, çorbaya da... Daha bitmedi; limonun yararları saymakla tükenmez! Gribe iyi gelir, iştah açar, insanı güzelleştirir, cildi temizler... Daha neler neler...
    1- Lezzet katma: Limon, güçlü narenciye tadı veren popüler bir meyve. Bu tat kabuğundaki yağlardan geliyor. Tipik olarak süslemede kullanılan limonu, yemeğin tarifine göre uzun dilimler halinde kesebilir ya da küçük küçük kıyabilirsiniz. Yemeklere limon lezzeti katmak için, sadece limon kabuğunun dış parçasını rendeleyin ya da keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Daha acı olan alttaki beyaz kısımdan uzak durun.
    2- Gremolata yapmak: Gremolata, İtalya'da meşhur olan, et, balık, dana incikle kullanılan bir çeşni. Sarımsak ve narenciye tadını seviyorsanız gremolata tuz ve biberin yerine servis edilebilir. Gremolata için, eşit oranlarda limon, sarımsak ve maydanozu karıştırın. Birkaç damla zeytinyağı sarımsak tadının yoğunluğunu azaltır.
    3- Kaynayan yumurtalar: Pişerken kabuklarının çatlamaması için yumurtayı limon suyuyla fırçalayın. Eğer suya bir çay kaşığı limon suyu eklerseniz, piştikten sonra yumurtalarınızın kabuğu daha kolay soyulur. Ayrıca, limon suyu patateslerin ve karnıbaharın kararmasını da önlüyor.
    [​IMG]



    4- Pörsümüş salataya can verir: Hiçbir şey buruşmuş, pörsümüş salata kadar kötü olamaz. Ancak, limon salataya ikinci bir can verir. Kendini bırakmış yeşilliklerin önceki lezzetli durumuna gelmesi için, bir kâse soğuk suyun içine sadece yarım limon sıkmanız gerekiyor. Sonra kâseyi bir saat kadar buzdolabında bekletin, yeşillikleri dışarı çıkarıp kurulayın.
    5- Koruma malzemesi: Limonlar, yeni kesilen birçok meyveyi kararmaktan koruyor. Dilimlenmiş meyveler üzerine biraz limon sıkmak meyvelerin orijinal rengini korumasını sağlar. Bu etki birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir ve avokado, elma, şeftali, kayısı ve armut gibi birçok meyveyle birlikte kullanılabilir. Birçok insan, limonun birçok gıdanın tadını geliştirdiğini düşünüyor.
    6- Tat geliştirici: Yemeklere limon sıkmak tuz tüketimini azaltır. Fazla tuz, kan basıncını, kalp krizi ile felç riskini de artırır. Amerikalılar günde 7 bin mg'a yakın tuz tüketiyor. Günlük tuz ihtiyacı ise sadece 2 bin 300 mg'dır. Limon suyu, en sevdiğiniz yiyecekler için farklı bir lezzet geliştirmede iyi bir seçenek. Tavuğa, bifteğe, ve sebzeler limon sıkarak lezzetini artırabilirsiniz.
    7- Kanserle savaşır: Limon kabuklu siyah ya da yeşil çay içmenin, belirli kanser türlerini, yüzde 70'e varan oranlarda azalttığı belirtiliyor. Limon, cilt kanseri koruyucusu olarak güneş yanığını önlemeye yardım ediyor. Çay ve limon kabuğu kombinasyonunda bulunan doğal içerikler, vücudu cilt kanserine yol açan güneşin zararlı UV ışınlarından koruyor.
    8- İçecekleri soğuk tutar: Buz kalıplarınıza bir damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Suya, sodaya ve hatta çaya limon eklemek, içeceklerinizin tadının daha iyi olmasını sağlar. Buz kalıbınızı doldurduğunuzda taze limonu ortadan ikiye kesin ve suyun içine sıkın. Birkaç saat sonra herhangi bir soğuk içeceğinize eklemek için harika bir buzunuz olacak.
    9- Limonata yapmak: Birkaç limonunuz varsa, limonata yapmayı deneyin. Sıradan bir limonata yapmayın. Yenilikçi olun ve limonatayı ananas veya karpuz suyuna karıştırabilirsiniz. Karışık limonatayı sevmiyorsanız, buz, limon, su ve şekeri karıştırarak hazırladığınız sıradan limonata da içebilirsiniz. Bu klasik içecek her zaman rağbet görecek.
    10- Sağlığınıza iyi gelir: Limon suyu birçok yaygın hastalık için doğal, lezzetli bir tedavi. Boğazınız ağrıyorsa günde 3 kez limonlu suyla gargara yapabilirsiniz. Limon böbrek, karaciğe ve kanınızı temizliyor. Ilık ya da sıcak limon suyu, sindirim sisteminize iyi gelir. Sabahları uyanınca limon suyu içerseniz, sindirim ve dolaşım sistemi daha iyi çalışır.



     
Limonun faydaları saymakla bitmez konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karanfil sevenler buraya işte faydaları saymakla bitmez

    Karanfil sevenler buraya işte faydaları saymakla bitmez

    Mersingiller familyasındandır. Anayurdu Endonezya’daki, adı yerli dilinde baharat anlamına gelen Moluk takımadalarıdır. Ama, günümüzde daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir, iklimi uygun olmadığından ülkemizde yetişmeyen karanfil ağacı, 10-20 m’ye kadar boylanabilen ve kışın yapraklarını dökmeyen duyarlı bir bitkidir. Derimsi...
  2. Tere Tohumunun faydaları saymakla bitmez

    Tere Tohumunun faydaları saymakla bitmez

    tere tohumunun faydaları tere tohumu vitiligo otu tohumunun faydaları ve zararları terenin Tere tohumu ülkemizde yetişen, pahalı olmayan, doğal bir bitki. Az bilinen ve az tüketilen terenin sağlık üzerinde son derece faydalı etkileri var. Sabahları aç karnına bir çay kaşığı tere tohumu ve bir tatlı kaşığı bal karışımını yer ve üzerine bir bardak sıcak su içerseniz hızla kilo verdiğinizi...
  3. Balın Faydaları Saymakla Bitmez!

    Balın Faydaları Saymakla Bitmez!

    BAL... Kahvaltılarımızın olmazsa olmazı. Çocukken yağlı ballı ekmekleri nasılda götürürdük değil mi ? :D:D Evet evet yanlış duymadınız balın saymakla bitmeyecek birçok faydası var... birkaçını biz saydık... bakalım nelermiş.. Bal vücudun yıpranmasını geciktirir. Dolayısıyla yaşlanmayı geciktirir. Vücuda alınan balın yüzde 70′i direk kana karışır. Mide ülseri olanların bal yemeleri...
  4. Domatesin Saymak Bitmez Faydaları Nelerdir...

    Domatesin Saymak Bitmez Faydaları Nelerdir...

    Domatesin Faydaları Domatesin Sağlığımıza Yararları Domates artık hayatımızda vazgeçilmez besin kaynağımız oldu....Ama benim çocukluğumda ki o güzel kokulu kırmızı mis gibi domatesler artık yok..:( Ama yinede domates benim vazgeçemediğim besinler arasında.... Günümüzde kanser, kalp-damar hastalıkları ve şeker hastalığı tüm ölümler içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Genetik...
  5. Hurmanın Her Şeye İyi Gelen Faydaları Saymakla Bitmez....

    Hurmanın Her Şeye İyi Gelen Faydaları Saymakla Bitmez....

    Hurmanın Faydaları Hurmanın Sağlığımıza Faydaları En çok Ramazan ayında iftarlar sofralarımızın baş misafiri olan hurmanın saymakla bitmeyen çok şeye faydası var...Gebelikte de hurmanın hamile kadına çok faydası var...Şiddetle tavsiye edilir... Hurmanın faydaları herkese sağlık veriyor Özellikle Ramazan ayında sofralarımızdan eksik etmediğimiz minik mucize dolu lezzetin...

Sayfayı Paylaş