gebe
  1. dedektif

    dedektif Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    43
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Mide Kanserinden Korunmada; İsot

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında dedektif tarafından paylaşıldı.

    [h=3]Mide Kanserinden Korunmada; İsot[/h]İsotun kelime anlamı eski Türkçe kökenli olup (ısı ve ot) anlamına gelen kelimelerin birleşiminden gelmektedir. Kırmızıbiberin rengi kararıncaya kadar kurutulması ve tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle elde edilen pul biber türüdür. Aşırı derece yakıcı acısı bulunmayan, bol miktarda glikoz içerdigi için (Alfatoksin) kanserojen madde içermeyen özelliklere sahip olması, Urfa isotunu diğer isotlardan ayıran en belirleyici özelliğidir. Bibere karşı rahatsızlığı olan bazı insanların bile isota karşı aynı rahatsızlığı hissetmedikleri de tespit edilmiştir. İsotun acısı tat veren bir acıdır, ağzı yakmaktan ziyade hoş bir tat ve güzel bir koku verir. Ayrıca zengin bir vitamin içeriği vardır, özellikle C vitamini açısından çok zengindir ki bundan dolayı soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir.
    Güneydoğu’da kanser üzerine istatistiksel araştırmalar yapan Uzman Doktor Haluk Yeşilbağdan, Şanlıurfa’da mide kanserinin diğer kanser türlerine göre daha düşük oranda olduğunu ve bunun sebebinin isot tüketiminin fazla olmasından kaynaklandığını kaydetti.
    Şanlıurfa isot tüketiminin fazla olmasından dolayı mide kanseri sıralamasında yedinci ve sekizinci sırada geliyor. Biz mide ve bağırsak problemi yaşayan hastalarımıza diyet verirken, biber ve biber ürünlerini kesinlikle yasaklamıyoruz. Gözlemlerimize göre isotun hiçbir hastalığa yan etkisi yoktur. Aksine antikanserojen bir yapısı bulunduğu için insan sağlığına gayet faydalı bir besin. Biz isotu sadece yüksek derece reflüsü ve hemoroidi bulunan hastalarımıza yasaklıyoruz” dedi. ( Uzman Dr. Haluk Yeşilbağdan)
    Urfa ev isotunun farklı olmasının belli başlı nedenleri vardır, Fabrikada üretilen isot veya pul biberden farklı olarak üretilen ev isotu hem lezzet hem de görünüş olarak farklıdır. Peki ev isotunun bu kadar farklı olması nedeni nedir?
    1- Biberler bir bir elle yarılır, sapı ve içindeki tohumları temizlenir.
    2- Ev isotu fırında kurutulmaz, güneşin altında temiz beton zemin üzerinde kurutulur ve doğal yollarla terlemeye bırakılır.
    3- Ev isotunun içeriğinde biber tohumu bulunmaz, çünkü temizlenirken ilk başta tohumlardan da temizlenir. Biberin tohumdan temizlenmesi çok önemlidir, aksi takdirde tohumun vereceği tat isotun gerçek tadını değiştirecektir.
    4- Ev isotunun rengi ve tadı biberin doğal tadı ve rengidir, hiç bir renklendirici veya katkı maddesi içermez.
    5- 1 kg Urfa biberinden maksimum 70 gr ev isotu çıkarılabilmektedir.
    6- İsotun kararması için büyük poşetler içinde güneşin altında terletmeye bırakılır, fakat evde hazırlanmamış pul biber ve isotlar da bu yöntem farklıdır.
    7- Biber kurutulma safhasında iken güneşin altına serilen biberin sadece dış kısmına zeytinyağı sürülür. Ev isotunda bu zorunlu bir işlemdir aksi takdirde isotun acısı rahatsızlık verir.



    kaynak: bitkiblog


     
Mide Kanserinden Korunmada; İsot konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kanserden korunma

    Kanserden korunma

    Kanserden korunma rehberi Hastalık, sevdiklerinizden alabileceğiniz en kötü haberdir. Hele bir de içinde "kanser" sözcüğü geçiyorsa daha çok üzülmemek olanaksızdır. Kansere yakalanan eş, dost, akraba haberleriyle eskisinden daha sık karşılaştığınızı düşünüyorsanız, haklısınız. Ülkemizde kanser olgularının arttığını düşündüren gözlemler var. Gelişmiş ülkelerin çoğu, çevre...
  2. Mİde Kanserİ

    Mİde Kanserİ

    mide kanseri hangi yaşlarda görülür helicobacter pylori direk antijen nedir Dünya üzerinde bazı ülkelerde sık görülmesi, bu kanserin genetik faktörlerle ve yeme alışkanlıkları ile ilgisi olduğunu göstermektedir. Özellikle Japonya başta olmak üzere, Çin ve İrlanda da bu hastalık sık görülmektedir. Erkeklerde kadınlardan 2 kat daha sık görülür. Bu hastalık genellikle 60-70 yaşlarında sık olarak...
  3. Mide Kanseri

    Mide Kanseri

    Mide Kanseri dünyada akciğer kanserinden sonra ikinci sıklıkta görülen kanser türüdür. Her 10 kanser hastasından 1‘i mide kanseridir.Türkiye’de en sık görülen sindirim sistemi kanseri olan mide kanseri çeşitli ülkelere göre farklılıklar gösterir. Japonya’da, Latin Amerika’da diğer ülkelerden daha sıklıkla hastalığa rastlanır. Hastalığın Oluşumunda Etkili Faktörler Nelerdir? Mide kanserinin...
  4. Kanserden korunmanın 22 yolu!

    Kanserden korunmanın 22 yolu!

    Kanser, genellikle 40'lı yaşlardan sonra sıklığı artan bir hastalık. Erken tanı ve basit yöntemler çağın illetinden yakanızı sıyırmanızı sağlayabilir. Beslenme şeklini değiştirip kanserden korunabiliriz... İşte kanserden koruyacak altın öğütler...Onkologlar kanserin, hücrenin yanlış beslenmesinden dolayı ortaya çıktığına dikkat çekti. Dr. Tolga Evren, beslenme kültürünü ve yaşam şeklini...
  5. kanserden korunma yolları

    kanserden korunma yolları

    ISTANBUL UNIVERSITESI ONKOLOJI ENSTITUSU BASKANI PROF DR .ERKAN TOPUZ TARAFINDAN DILE GETIRILEN YAPILACAK VE YAPILMAYACAKLAR LISTESI : 1. GUNDE EN AZ 6-7 SAAT KARANLIK ODADA UYUMAK GEREKIR. 2. HAFTADA EN AZ 6 GUN ERKEN YAT ERKEN KALK 3. ELEKTRONIK ARACLARDAN UZAK DUR KULANMADIGINIZ ZAMAN ACIK VE YANINIZDA TUTMAYINIZ. 4. BILGISAYARINI ACIK TUTMA 5. TELEFONDA KISA KONUS 6. CEP TELEFONU...

Sayfayı Paylaş