gebe
  1. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği

    Baharatlar ve Faydaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında ASİMELEK tarafından paylaşıldı.

    ağız kokusunu ne geçirir, antioksidan, bağırsak problemlerine ne iyi gelir, baharatlar, baharatların faydaları, baş ağrısını ne geçirir, beslenme, beslenme alışkanlığı, beslenme alışkanlıkları, beyin sağlığına ne iyi gelir, biberiye, biberiye nasıl kullanılır, biberiye neye iyi gelir, biberiye ve faydaları, biberiyenin faydaları, biberiyenin faydaları nelerdir, biberiyenin faydası, Biberiyenin yararları, dengeli beslenme, diş ağrısına ne iyi gelir, Diyet, el titremesine ne iyi gelir, faydaları, faydalı baharatlar, güncel bilgiler, Güzellik, hangi baharat neye iyi gelir, hazımsızlığa ne iyi gelir, iltihabı ne geçirir
    [​IMG]



    Baharatlar neden faydalı?

    Antioksidan gücü:

    İltihap önleyici özelliği: Baharatlar ve otların en büyük özelliği sivilce azaltmadaki etkinlikleridir. İltihaplar kalp rahatsızlıkları, alerji, hatta Alzheimer gibi hastalıkların habercisi olabilir.

    Zayıflatıcı etkisi:

    Baharatlar metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi yaratır, kilomuzu kontrol altına tutmamıza yardımcı olur. Beta-karoten, selenyum, A, C ve E vitamini içeren antioksidanlar vücudumuzu kalp hastalıklarından kansere birçok hastalığa karşı koruyor.

    Tarçın

    Güzel kokulu tarçın kan şekerini ve kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur. Soğuk algınlığına, bağırsak problemlerine, el-ayak titremelerine iyi gelen tarçının aynı zamanda cinsel isteği artırma etkisi de vardır.

    Tarçını sabah içeceğiniz süt-yulaf karışımına veya öğleden sonra atıştıracağınız yoğurda ekleyebilirsiniz. Bu baharat smoothie’lere, meyvelere, ekmeğe; kısacası birçok yiyeceğe güzel bir aroma verir. Hatta çay ve kahve keyfinizi yarım çay kaşığı tarçınını da bardağınıza ekleyerek faydalı hale getirmeniz mümkün!

    Biberiye

    Biberiye de faydası saymakla bitmeyecek baharatlardan… Biberiyenin içeriğinde bulunan bileşenler vücut iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olarak birçok kronik hastalığın riskini azaltır. Kalp sağlığı için de faydalı olan biberiye aynı zamanda baş ağrılarının dindirilmesine ve konsantrasyonun artmasına yardımcı olur.

    Biberiyeyi etinizi veya domates sosunuzu marine ederken kullanabileceğiniz gibi, kek veya tahıllı ekmeklere de katabilirsiniz. Baş ağrısı için ise bir çay kaşığı kuru biberiyeyi ayırın ve içmeden önce sıcak suyun içinde beş dakika boyunca demleyin.

    Zerdeçal

    Bu faydalı baharat, körinin içinde bulunan 10 baharattan biri ve aynı zamanda ona rengini verendir. Yapılan araştırmalar zerdeçalın beyin sağlığı ve yaşlanmaya bağlı bilişsel sağlık üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda iltihap gidericidir, karaciğeri kuvvetlendirir, kansere karşı korur ve kalp hastalıklarını önler.

    Zerdeçalı yemeklerde köri baharatı dahilinde kullanabilirsiniz; özellikle yumurtalı, tavuklu ve ton balıklı salatalarla tavsiye ederiz. Köri tavuk yemeklerinin yanına her zaman çok yakışır. Onun dışında zerdeçal bal ile karıştırılarak da kullanılabilir.

    Nane

    Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici ve rahatlık verici bir özelliği de vardır. Soğuk algınlıklarına ve öksürüğe iyi gelir. Diş ağrısını dindirir ve kötü ağız kokusunu azaltır.

    Naneyi yemeklerinize lezzet katmak amacıyla kullanabileceğiniz gibi çayını da yapabilirsiniz. Beş adet yaprağı beş dakika boyunca demleyin, süzün ve yemek sonrasında için. Boğaz ağrınızı hafifletmek istiyorsanız da süzülmüş sıvıyı soğumaya bırakın ve gargara yapın.

    Zencefil

    Bir çay kaşığı zencefil, bir bardak ıspanakla aynı antioksidan seviyesine sahipmiş! Zencefilin faydaları saymakla bitmez: soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizma ağrılarına iyi gelir ve eklem ağrılarını azaltır.

    Zencefilin sert ve şekerli tadını tamamlamak için onu taze meyve dilimleri üzerine serperek veya soğuk yoğurt, dondurma gibi yiyeceklerle karıştırarak kullanabilirsiniz. Sağlıkta en fazla verimi almak için zencefili bal ile karıştırarak; buharda pişirilmiş havuç veya ızgara somon filelere ekleyebilirsiniz.

    Kekik

    Bir çay kaşığı kekiğin, antioksidan gücü açısından üç bardak kıyılmış brokoliye eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz? Keki hazmı kolaylaştırır, böbrek ve bağırsak mikroplarını öldürür, solunum yolu hastalıklarına iyi gelir ve kan şekerini düşürür.
    Kekik zaten hazırladığımız hemen her yemeğe lezzet katmak için kullandığımız bir baharat. Makarna, pizza gibi yiyeceklere tat verdiği gibi, kekik yağı da yemeklerde kullanılabilir.

    Kurutulmuş kırmızı biber

    Pul biber, kurutulmuş bşber acı kırmızıbiberden yaratılır. Bu acı baharat, kilo vermek isteyenlerin de baş tacıdır. Çünkü pul biber metabolizmayı hızlandırır, tokluk yaratır ve yağ yakımını artırır. Bunların dışındaki faydaları da ishali kesmesi ve grip ile soğuk algınlığına iyi gelmesi…

    Kurutulmuş kırmızı biberi yine birçok yiyeceğe katabilirsiniz. Aynı zamanda balığınızı veya etinizi marine ederken de kırmızıbiberin veya paprikanın tadından faydalanabilirsiniz.


     
Baharatlar ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baharat tüketmenin faydaları

    Baharat tüketmenin faydaları

    Yiyeceklerin vazgeçilmezleri olan baharatlar, birçok rahatsızlığa da ilaç oluyor. Yapılan araştırmalara göre, baharatlar, insan vücudundaki rahatsızlıkların tedavisi için ilaç niteliğinde. Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yana bilindiğini belirten uzmanlar, "Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar yan etki göstermemektedir. Bu türlü tedavinin tarihi çok eskiye...
  2. Baharatlar ve Faydaları nelerdir biliyor musunuz

    Baharatlar ve Faydaları nelerdir biliyor musunuz

    Baharatlar ve Faydaları Baharatlar anason Kullanilan kismi, meyvalari ve yapraklaridir. Meyveleri tamamen olgunlastiktan sonra toplanir ve gölgede kurutulur. Hazmi kolaylastirir. Istahsizligi giderir. Mide ve barsak gazlarini söktürür. Idrar artirir. Migren agrilarini keser. Astim, nefes darligi ve bronsitte görülen sikayetleri giderir. anason Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı ve yemeklere...
  3. Damak tadımız 5 baharat ve faydaları

    Damak tadımız 5 baharat ve faydaları

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  4. Baharat

    Baharat

    Birinden zarar görmeye ve hastalığa işarettir. Birinden zarar görmeye ve hastalığa işarettir. Rüyada baharat aldığını gören kimse hiç bilmediği bir yere gider.Rüyada ilaç için kullanilan baharat görmek, faydasi olani hayir, olmayani zararla yorumlanir. Bir rivayete göre baharat görmek gam ve kederle tabir edilir. Baharat yedigini gören hüzün ve kedere, düsünceye kapilir. Bir baska rivayete...
  5. Baharatlar ve kullanımları

    Baharatlar ve kullanımları

    baharatlar tarhun otu zayıflatırmı ingilizce baharat isimleri baharatlar, isimleri, faydaları, listesi, çeşitleri, yararları, zayıflatırmı, kalorisi, ingilizcesi Yemeklere tat katmasının yanı sıra, kalorisi ile zayıflama etkilerinede sahip olan ve ayrıca daha bir çok faydaları olan baharat çeşitlerini ingilizce isimleriyle listeler halinde sunuyoruz sizlere Melek'ler. Anason (anise) :...

Sayfayı Paylaş