gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Örgülü tatlı(4 kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Erimiş Margarin
    1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
    1 Paket Kabartma Tozu
    Alabildiğince Un
    1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden
    Şerbeti için:
    5 Su Bardağı Şeker
    5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon


    HAZIRLANIŞI
    Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım. Unu eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım. Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim. Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim. Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim. Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım.
    Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim.
    Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım. Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim. 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim. Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim.
    Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur. Böylece şurubunu iyice çeker.


     
Örgülü tatlı(4 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik)

    Yayla Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 10 adet hazır köfte 2 Çorba kasığı tereyağı 1 Çay kasığı kimyon 1 Çay kasığı kırmızıbiber 1 Çay kasığı karabiber 1 adet pide 2 su bardağı yoğurt 2 adet domates 2 adet biber Yemeğin Tarifi Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük...
  2. Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Malzemeler 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 3/4 Sy Bardağı Vişne 4-5 Adet Mürdüm Eriği Yemeğin Tarifi Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın. Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın. Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin. Jölenin içine ekleyin. Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde...
  3. Paradise (4 Kişilik )

    Paradise (4 Kişilik )

    Malzemeler 4 cl Cin 2 cl Kayısı Likörü 4 cl Portakal Suyu Yemeğin Tarifi Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
  4. Fasulye Salatası (4 Kişilik)

    Fasulye Salatası (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye Yarım cay bardağı sirke Yarım limonun suyu 1 cay bardağı tahin 3 diş sarmısak, 1 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 çorba kasığı zeytinyağı 1 adet kırmızı biber, 5 adet zeytin, tuz Yemeğin Tarifi Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan...
  5. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...

Sayfayı Paylaş