Papatya Kurabiye

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Papatya Kurabiye
papatya kurabiye güzel papatya kurabiye papatyalı
papatyapi9.jpg



1 paket önceden eritilip tekrar dondurulmuş margarin (taş gibi olmasın)
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1-2 çorba kaşığı kakao

-Yapılışı-

Yağ yoğurabilecek kıvamda yumuşadıktan sonra pudra şekerini ekleyip iyice yoğurun unu da ekleyip yoğurmaya devam edin (ilk başta hamur un gibi olur yoğurdukça toparlanır).Hamurun yarısından biraz daha az bir miktar ayırıp az olana kakao ekleyip yoğurun (sert olursa az az 2-3 yemek kaşığı su ilave edin). Kakaolu hamurdan 1 tane fındıktan biraz büyük olacak şekilde parça kopartıp yuvarlayın ve etrafına aynı boyda 6-7 tane beyaz hamurdan koparttığınız topları yerleştirin ve hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip hamurlar bitene kadar aynı işlemleri yapın.Önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz altı pembe olacak şekilde pişirin…
 
Geri
Üst