gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    Pratik Bayanlara...

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    Pratik Bayanlara... [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pudra Şekeri Yapın [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır. Buzdolabındaki Kötü Kokular [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kebap Eti [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Elma Sirkesi [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Mutluluk Otları [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Peynirli Patlıcan [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bayat Kurabiyeler [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Pasta Pişirirken [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi şişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yemekte Ölçü [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr. şeker, 20 gr. un, 15 gr. tuz ve 15 gr. su alır. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bal Saf mı? [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Ocaktaki Pas Lekesi [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Böbrek Pişirirken [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider. [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Lahana Salatası [/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin. Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin. [/FONT]



    alıntı

     
  2. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: Pratik Bayanlara...
    emeğine sağlık canım,
     
  3. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bayanlara...

    sağoll canımmm
     
  4. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bayanlara...

    paylaşımın için saol canım
     
  5. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.022
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bayanlara...
    Güzel bilgiler, ellerine sağlık canım.
     
  6. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.733
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bayanlara...

    paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık canım.
     
Pratik Bayanlara... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pratik bakımönerileri

    Pratik bakımönerileri

    Pratik bakım önerileri PÜRÜZSÜZ BİR BEDEN İÇİN Dinlendirici bir banyo Malzemeler: Taze nane + tuz Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün. Ne işe yarıyor: Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir...
  2. pratik dolma

    pratik dolma

    pratik dolma Lahana dolması tadında çok pratik bir yemek. Malzemeler: Haşlanmış lahana 400gr. orta yağlı kıyma 1 bardak pirinç 2 kaşık domates salçası 2 doğranmış kuru soğan tuz karabiber 2 diş sarımsak 1 bardak su Bütün malzemeyi karıştırarak dolma içi hazırlayalım.Borcamı yağlayıp alt katına 1 sıra lahana serelim.hazırladığımız dolma içinden yayalım.lahana ve iç bitene kadar...
  3. pratik bilgiler..

    pratik bilgiler..

    işinizi kolaylaştıracak yöntemler pratik bilgiler zorlukları kolaylaştırma sevgili melekler hepimizin zorlandığı durumlar olabiliyo. öğrendiğim bikaç pratik bilgiyi sizinle paylaşıcam. 1)ayakkabınız sıkıyorsa içine bir bardak saf alkol dökün. ayakkabınız ayagınıza göre genişlicektir 2)ayakkabılarınızı cam sille silmeyi deneyin aha parlak olacaktır 3)çiçeğiniz için haşladıgınız...
  4. Pratik Sütlaç

    Pratik Sütlaç

    pratik sütlaç yapımı mazlemeleri yapılışı tarifi hakkında genel bilgiler burda melekler sevgili melekler yoğuuunn istekk üzerine size hemen yapabileceğiniz bir sütlaç tarifi yazıyorum:D:D bunu kendim evde yapıyorum çok güzel ve pratik oluyorr:D:D bazıları fırında sütlaç sever ama bu fırında değil kazanda hahahaha Malzemeler 1 paket süt 1 çay bardağı pirinç arzuya göre şeker 1 paket...
  5. Çalışan Bayanlar İçin Pratik Saç Modelleri

    Çalışan Bayanlar İçin Pratik Saç Modelleri

    pratik saç modelleri, çalışan bayanlar için saç modelleri, 2014 saç modelleri Çalışan bayanların en çok zorlandığı olaylardan biride sabahın erken saatlerin de saçlarına şekil vermektir. O kadar erken saatler de malum kuaförlerin çoğu da açık olmadığını düşünecek olursak iş size kaldı demektir. Kısa saçlı çalışan bayanların işi aslın da daha kolay. Şekil vermekte fazla zorlanmıyacağınız gibi...

Sayfayı Paylaş