gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktaları<< Saklamanın püf noktaları

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    püf noktaları saklamanın püf noktaları
    • Salamı keten ve veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Buzdolabında hem kurur, hemde tadını kaybeder.
    • Evde fazla miktarda domates varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Onları ancak kullanacağınız zaman yıkayın.
    • Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin ağzını kapatmadan önce, mantarları zeytinyağına batırın. Böylelikle, şişenin içine havanın girmesine engel olmuş olursunuz.
    • Dereotu ve maydanozu taptaze saklamak istiyorsanız önce yıkayın ve güzelce süzün. Kuruduktan sonra plastik bir kap içene koyup buzdolabına kaldırın. İhtiyacınız oldukça kullanın. Unutmayın, yıkadıktan sonra iyice kurumaları şart, aksi halde dolapta çürüyübilirler.
    • Muzu dolabınızda saklarsanız çok kısa bir süre sonra kararıp bozulduğunu görürsünüz. Çünkü muz 12q altındaki ısıda kararmaya başlıyor. En ideali, oda ısısında tutmak ve fazla bekletmeden tüketmek.
    • Sarmısakları soyduktan sonra tuzla birlikte mutfak robotunda kıyın. Az miktarda su ekleyerek bir kavanoza koyun. Bu karışımı 4 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
    • Kırmızı lahanayı incecik doğradıktan sonra tuzla oğun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Salatalarda kullanmak üzere bir hafta kadar buzdolabında tazeliklerini koruduğunu unutmayın.
    • Maydanoz, dereotu ve naneyi havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.
    • Domatesleri rendeledikten sonra buz kalıplarına koyarak dondurun. Böylece kulanıma hazır domates tabletleri elde edin. Gerekirse kalıptan çıkarıp poşetlere koyun ve isterseniz derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
    • Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulyeyi haşlayarak buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

     
  2. BaHaRR

    BaHaRR Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    153
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    püf noktalar için saoll........
     
püf noktaları<< Saklamanın püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. PÜf Noktalar

    PÜf Noktalar

    karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan SoyarkenSoğan...
  2. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  3. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  4. Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları

    Bisküvileri Taze Olarak Saklamanın Püf Noktaları

    bisküvi nasıl saklanır, bisküviyi taze saklamak için, bisküvi saklama Sevgili melekler, satın aldığımız bisküvi ve gofretler ilk açtığımızda ne kadar taze ve çıtır çıtırsa, bir süre dışarda kaldığında da o kadar yumuşama gösterir. İlk andaki keyifli tüketimini kaybeden bizküvi ve gofretleri doğru saklarsanız, aynı lezzeti zaman geçse de bulabilirsiniz. Nasıl mı? Bisküviler, gofretler...
  5. Gıdınız mı var ?Gıdı saklamanın püf noktaları

    Gıdınız mı var ?Gıdı saklamanın püf noktaları

    gıdı nedir,gıdı nasıl kapatılır,gıdıyı saklamanın yolları,sarkan gıdıyı gizlemenin yolları,gıdı gizleme hakkında bilgiler Kiloluysanız ya da yüz şekliniz elverişliyse siz de bir gıdıya sahip olabilirsiniz. Ancak dert etmenize gerek yok. Çünkü küçük detay ve ipuçlarıyla gıdınızı gizleyebilirsiniz... Gözlere dikkat çekin Dikkat çekici göz makyajları karşınızdaki kişinin dikkatinin hep...

Sayfayı Paylaş