gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Reçel yaparken unutmamanız gereken minik ama lezzet garantili püf noktaları... Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır.
    - Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi...
    - Bir gece önceden şekere yatırılarak yapılan reçeller ise daha sert meyvelerle yapılır. Erik, incir, vişne, kızılcık gibi meyvelerin reçelleri, şekere yatırılarak yapılır.
    - 1 tatlı kaşığı tereyağı, reçelinizin köpük köpük olmasını engeller.
    - Kayısı, suyu daha fazla çektiği için, reçelini yaparken normalde 1 bardak konulan şeker, 1,5 bardak konulur.
    - Reçellik meyvelerinizi iyice yıkayıp, kurutmayı ihmal etmeyin.
    - Reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
    - Ocaktan almaya yakın ekleyeceğiniz 1 limonun suyu, şekerlenmeyi engeller.
    - Kavanoza sıcak koyun ve kapağını kapatmadan önce bir kağıt peçeteyle üstündeki hava kabarcıklarını alın ve kapağını sıkıca kapatın. Kapalı olarak ılıyınca serin ve kuru bir yere kaldırın. Hemen buzdolabına kaldırmayın.
    - Bazı reçeller zamanla durdukları yerde şekerlenebilir. Çiğnediğinizde kıtır kıtır bir ses verir. Bu durumda reçel, içine bir miktar sıcak su koyarak bir taşım kaynatılır.


     
Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Kilo alımı; alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olmasından dolayı vücut yağ kitlesinin artması sonucu oluşur. Kilo kaybı ise depolanan yağ fazlalıklarından (özellikle şekerli ve yağlı besinlerin gereğinden fazla alınmasından kaynaklanan) ve bazen de vücutta biriken su fazlalıklarından kurtulmak ve buna karşılık hiçbir zaman kas veya asıl dokudan kaybetmemek olmalıdır. Dolayısıyla, kilo...
  2. reçel yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar

    reçel yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar

    reçelin bozulmaması için reçelin kıvamı nasıl anlaşılır Reçel kaynatılacağı zaman mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalardan seçilmeli, bunlardan en ufak bir çürük bulunmamalıdır. Reçel kaynarken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alınmalıdır. Reçelin çok köpürmesini istemeyen...
  3. Patronunuzla Maaş pazarlığı yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Patronunuzla Maaş pazarlığı yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    İtiraf edelim, çoğumuz maaş pazarlığında iyi değilizdir. Kabul, bu bir yetenek ancak yine de bazı ipuçları iş görüşmesinde veya zam talep ederken işinize yarayabilir Türkiye’nin en ünlü televizyoncularından biri, her transferde yeni bir ekip kurarken insan seçimini nasıl yaptığı yönündeki bir soruya “İlk şartım benimle para pazarlığı yapılmaması” diye cevap vermişti... Gerekçesi ise yetenekli...
  4. Kızartma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Kızartma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    kızartma nasıl yapılır kızartma yaparken kızartma yapmanın püf noktaları Sevgili melekler, yemesi son derece lezzetli olan kızartmaları sağlık açısından çok sık yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak kızartma yaparken de dikkat etmeniz gereken hususları size hatırlatmak istiyoruz. Etrafa sıçrayan yağlardan, sinen kokulardan kurtulacağınız harika öneriler bu yazımızda... - Kızartma...
  5. Cilt Maskesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

    Cilt Maskesi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

    cilt maskesi, cilt maskesi yaparken, cilt maskesi nasıl hazırlanır Sevgili melekler, sağlıklı ışıl ışıl parıldayan bir cilt için sık sık evde hazırlayabileceğiniz maske tarifleri veriyoruz sizlere. Ancak bu maskeleri hazırlarken bazı nktalara dikkat etmek gerekiyor. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak ve sağlıklı bir cilr sahibi olabilmek için dikkat etmeniz gerekenleri şöyle...

Sayfayı Paylaş