gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Sebzeleri mutlaka böyle tüketin !!!

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Sebzeleri bu yöntemle tüketin 'Hepatit B' size uğramasın... İşte çok özel tüyolar...
    Çiğ yenen sebze ve meyveler, sirke katılmış su içerisinde 10 dakika bekletildiğinde hepatit ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olan bakteriler bertaraf edilebiliyor. Sirkenin sebze ve meyve üzerinde kalan kimyasal ilaçlarında temizlenmesine yardımcı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Omca Demirkol, şunları söyledi, "Çiğ olarak tüketilen örneğin; marul, maydanoz, domates ve salatık türü sebzeleri mutlaka belirli bir süre sirkeli suda bekletilmesi sağlık açısından çok önemli. Bu yolla hasta yapabilecek birçok mikroorganizmayı yok edebilirsiniz. Meyveleri de sirkeli suda yıkayabilirsiniz. Aldığınız sebze kanalizasyon karışmış bir suyla sulanmış veya toprağına kanalizasyon suyu karışmışsa o sebzenin üstünde hastalıklara neden olabilecek bakteriler bulunabilir. Normal suyla yıkamayla zararlı mikroorganizmaları temizleyemezsiniz. Mutfakta kullanılan et kesme tahtalarının üzerinde de hastalığa neden olan mikroorganizmalar var. Tüm bunların bertarafı için sirke yeterli. Sirkenin içinde asetik asit var. Asit iyi bir dezenfektandır.”


     
Sebzeleri mutlaka böyle tüketin !!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Kanser başta olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa yol açan oksidanlara karşı baştan tedbir almak istiyorsanız iştetüketeceğiniz sebze ve meyveler. Vücudun yüksek düzeyde tahrip edici özelliği bulunan 'Serbest radikaller''den korunması için antioksidan kaynağı olan taze sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiği bildirildi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm...
  2. Bu hastalığa karşı mutlaka tüketin !

    Bu hastalığa karşı mutlaka tüketin !

    Prof. Dr. Ülkü Akarırmak, kalsiyum açısından çok zengin olan pekmezin, osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltmakta yararlı bir gıda olduğunu söyledi.Osteoporoz Hasta Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Akarırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''kemik erimesi'' ya da ''kemik zayıflaması'' olarak da bilinen osteoporozun, kemik miktarındaki azalma ve kemik kalitesindeki bozulma nedeniyle...
  3. Ağız Kanserine Karşı Taze Sebze Tüketin !

    Ağız Kanserine Karşı Taze Sebze Tüketin !

    Bu konu taze sebzenin faydaları hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, dengeli ve sağlıklı beslenmenin koşullarından biri sebze ve meyveleri taze olarak tüketmektir. Günlük spor aktiviteleriyle desteklenen sağlıklı bir beslenme programı ile pek çok hastalıktan uzak kalabilirizç Yapılan bir araştırmada taze sebze ve meyve tüketmenin bir hastalığa daha önleyici tedbir olduğunu...
  4. Sigara İçenler Bunu Mutlaka Tüketin!

    Sigara İçenler Bunu Mutlaka Tüketin!

    sigara içenler, sigara içenlerin tüketmesi gereken gıdalar, sigara içenlerin tüketmesi gereken besinler Sevgili melekler, her ne kadar zararları konusunda kamu spotları da yayınlansa da, paketlerin üstünde caydırıcı resim ve sloganlar konulsa da, onlarca reklamlar yapılsa da ne yazıkki büyük çoğunluğumuz sigara kullanıyor. Hiç olmazsa çeşitli bitkisel yöntemlerle bu meretin zararlarını aza...
  5. Ramazanda Mutlaka Bal Tüketin!

    Ramazanda Mutlaka Bal Tüketin!

    balın faydaları, ramazanda bal, balın yararları Sevgili melekler, ramazan ayını zor geçirenlerden misiniz? Susuzluk, açlık başınıza mı vuruyor? O halde sizlere, Ramazan'da susamaya, acıkmaya, strese ve yağ yakmaya birebir bir formül vereceğiz: ballı sütlü zencefil çayı! Uzun saatler ve sıcak yaz günlerinde tutulan oruç, kişileri az da olsa zorluyor. Ancak ballı sütlü zencefil çayıyla...

Sayfayı Paylaş