gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Vişne Marmelatı

    Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 5 kg şeker 2 su bardağı su
    5 kg olgun vişne

    HAZIRLANIŞI
    Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun. Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın. Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın. Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

     
Vişne Marmelatı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. elma marmelatı

    elma marmelatı

    MALZEMELER 1.5 kg elma 250 gr toz şeker 1 adet çubuk tarçın HAZIRLANIŞI Elmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Elmaları tahta bir...
  2. incir marmelatı

    incir marmelatı

    MALZEMELER 500 gr şeker 1 kg olgun incir 1/2 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI İncirleri iyice yıkayın. Bir kilo inciri bir su bardağı su ile haşlayıp, yumuşatın. Bu incirleri tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz ezmeyi, tencereye koyun ve şekeri ara ara ilave ederk kanştıra kanştıra pişirin. Ezme, marmelat kıvamına gelmek üzereyken, limon suyunu tencereye...
  3. Çilek Marmelatı

    Çilek Marmelatı

    çilek marmelatı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg olgun çilek 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Çilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın. Bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde bir kaba dizin ve böylece bir gün bekletin. Sonra ateşe oturtun ve şeker eriyip, şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın. Bir kevgir yardımıyla çilekleri şuruptan süzüp, çıkarın. Kaptaki...
  4. Marmelat

    Marmelat

    Rüyada marmelat yenildiğinin görülmesi, başta kötü koşullarla başlayan bir işin, sonunda başarıyla sona ereceğine işarettir. Rüyada marmelat yemek , ilk başta kötü şartlarda koşullarla başlayan bir işin, sonunda başarının geleceğine yorumlanır. Kişinin alacağı kısmet sayesinde mutlu olacağı ve para kazanacağına işarettir.Rüyada marmelat yenildiginin görülmesi, basta kötü kosullarla baslayan...
  5. vişne

    vişne

    (Sauerkirschbaum / Griottier / Morello cherry / Eksi kiraz / Prunus cerasus / Sour cherriy) Nisan-Mayis aylari arasinda beyaz renkli çiçekler açan, 2-10 m yüksekliginde agaçlar. Gövdeleri koyu gri renkli ve dallar asagi dogru sarkiktir. Yapraklar kisa sapli, tüysüz, parlak yesil, kenarlari disli, ucu sivridir. Çiçekler yapraklardan önce açar ve kisa sürgünlerin ucunda, semsiyemsi çiçek...

Sayfayı Paylaş