Uploaded with
ImageShack.us
Haşhaşlı pekmezli Çörek
Hamuru için:
1.5 su bardağı su (ılık olsun)
1 paket maya ( ben yaş kullanıyorum ama kuru mayada oluyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
İçi için:
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
Ben sevdiğim ve yakıştırdığım için az miktardada tahin ekliyorum (isteğe bağlı)
Birazda çok ince çekilmiş ceviz ekliyorum (isteğe bağlı)
üzeri için:
1 adet yumurta sarısı ( sarının daha akışkan sürülmesi için içine biraz sıvıyağ koyuyorum)
Yapılışı: malzemelerden hamurumu elde edikten sonra kabarana kadar dinlendiriyorum.hamurum kabardıktan sonra hamuru küçük bezelere bölüyorum.(ben 6 tı bezeye bölüyorum büyüklüğü size kalmış.) iç malzemelerini karıştırım açtığım bir bezenin içine iyce sürüyorum.bikere katlayıp tekrardan biraz daha iç malzemeden sürüyorum gelişi güzel şeklini veriyorum yuvarlağa benziyor.üzerine yumurta sarısını sürüp susam atıyorum ve fırına koyuyorum.benim fırınımda yaklaşık 40 dakikada pişiyor.
ayrıyetten bugünkü menümde mercimek çorbası,zeytinyağlı çalı fasulyesi ve peynir ve cevizli erişte var yanındada marul salatası.