gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Yemek Yaparken Kullanacağınız Küçük Hatırlatmalar

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Mutfağınız için Püf Noktaları: • Yemek pişirirken sıcak suya ihtiyacınız olacağından, mutfağınızda bir su ısıtıcısı bulundurun ya da suyu önceden ısıtın. Sıcak su size zaman kazandırır. • Yemeklerinizde daima iyi su kullanın.
    • Çok gerekmedikçe metal kaşık kullanmayın, daima tahta kaşık tercih edin.
    • Müzik sadece yemek yerken değil, yemek pişirirken de dinlenir.
    • Özel durumlar dışında yemeklerinizi harlı ateşte pişirmeyin.
    • Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur.
    • Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, yumurtanın çatlayan yerine bir dilim limon sürünüz ve daha sonra yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya (kaynar olmayan suya) batırınız. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yumurta haşlanacaktır.
    Sebzeler için Püf Noktaları:
    • Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
    • Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
    • Ne kadar çok tat, koku ve rayiha birbiriyle kaynaşırsa, ortaya çıkan yemek o kadar lezzetlidir. Baharatı, soğanı, domatesi, sarımsağı cesurca ve özgürce kullanarak orijinal, yaratıcı ve vazgeçilmez lezzetler yaratabilirsiniz.
    • Soğan kavururken içine bir tutam tuz ilave edin, rengi güzelleşecektir.
    • Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda bekletin. Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır.
    • Mısır haşlarken daha lezzetli olması için suyuna bir tatlı kaşığı şeker atın.
    • Pişireceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
    • Dondurulmuş ıspanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.
    • Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyin.
    Çorba ve Pilavlar için Püf Noktaları:
    • Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.
    • Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içine su koyup, kaynattıktan sonra tencerenizi kabın içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
    • Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş birkaç patates atın. Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın. Fazla tuzun gittiğini fark edeceksiniz. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.
    • Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır. Birkaç tane buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz.
    Soslar için Püf Noktaları:
    • Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
    • Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (veya maydanoz) konursa haşlama suyu çok lezzetli olur.
    • Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyun.
    • Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel birkaç yerinden bir iğne ile delin.
    • Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, önce sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökün, sonra zeytinyağını ilave edin.
    • Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için, büyük delikli rende kullanın.
    • Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişirmek çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişirmeye engel olabilirsiniz.
    Kızartmalar için Püf Noktaları:
    • Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur.
    • Kızartma yaparken tavadaki yağın patlamaması için; içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.
    • Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
    • Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın ve tavaya atın.
    • Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz.
    Izgaralar için Püf Noktaları:
    • Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın. Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır.
    • Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin.
    • Izgarada et pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp su saldığında fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü pişirin, sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki, öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.
    • Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
    • Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.
    • Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için, bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun.


     
Yemek Yaparken Kullanacağınız Küçük Hatırlatmalar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yemek yaparken uygulayabileceğiniz pratik bilgiler

    Yemek yaparken uygulayabileceğiniz pratik bilgiler

    Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur. Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın...
  2. Alışverişle ilgili bir kaç küçük hatırlatma

    Alışverişle ilgili bir kaç küçük hatırlatma

    alışverişle ilgili şiirler alışverişle ilgili bilgi alışveriş ile sözler şiir alışveriş ile şiirler *Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir ihtiyaç listesi hazırlayın. *Hazırladığınız listenin dışına çıkmamaya özen gösterin. *Mümkün mertebe, alışveriş için sakin olan saatleri tercih edin. (Öğlen ve akşam saatleri dışında) Ucuz, fakat kaliteli ürünleri bulma ihitmaliniz daha yüksek olacaktır....
  3. Yemek yaparken vitaminleri öldürmeyin

    Yemek yaparken vitaminleri öldürmeyin

    Özellikle sebzeleri pişirirken daha pişirme esnasında vitaminleri kaybolur ve ölür Mutfakta işinize yarayacağını düşündüğüm eğer sağlığınıza da dikkat ediyorsanız tam size göre bilgiler şimdi geliyor hanımlar Yemeklerin sadece güzel görünmesi ve lezzetli olması yeterli değil, doğru pişirerek vitamin kayıplarının en aza indirilmesi de son derece önemli. Yemekleri hazırlarken sadece...
  4. Yemek Yaparken Aklınızda Bulunsun

    Yemek Yaparken Aklınızda Bulunsun

    yemek yapmak Biz kadınların evde en çok vakit geçirdiği yer kuşkusuz mutfaktır:DYemek yapmak biz kadınların hayatında en başta yer alıyor.Yemek yapmak kadar yemeyide seviyoruz:) Yemek yaparken bazı püf noktaları işinize çok yarar ve aklınızdaysa onu mutlaka kullanırsınız.Mutfakta yemek yaparken aklınızda bulunması gerekenleri biz size sunuyoruz.Dikkatle okuyun ve hafızanızsa kaydedin.Gerçi...
  5. Fındık yemek sivilce yapar mı ?

    Fındık yemek sivilce yapar mı ?

    fındık sivilce yaparmı,fındık akne yaparmı,fındık cildi bozarmı Sivilce, genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan, yağ bezlerinin tıkanmasına bağlı olarak gelişen, öncelikle yüzde olmak üzere, sırtta, göğüste ve vücudun yağlı bölgelerinde oluşabilen bir cilt rahatsızlığıdır. Halk arasında sivilce olarak bilinen ve tıbbi adı akne olan bu hastalık, kıl – yağ bezi ünitelerinin kanallarının...

Sayfayı Paylaş