Geleneksel yılbaşı keki
ÜZÜMLÜ FISTIKLI KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş Antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üstü için kaplama şeker
Yarım paket labne peynir
Yarım paket pudra şekeri
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve unu ekleyip bu ikisinid e çırpın. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. (Bu karıştırma işlemlerini fazla uzun tutmayın kısa kısa çırpın, iyi kek kabartmanın sırrı fazla karıştırmamakta.)
İlk aşamada yumurta ve şekerin iyi karıştığından emin olun. Kabuğunu soyduğunuz Antep fıstıklarını fırında biraz kavurun. (50 derecede 15 dakika yeterli olur, bu işlem fıstıklara daha gevrek bir tat katacaktır.)
Fıstıkları ve üzümleri kek karışımına alıp şöyle bir karıştırıp yağlı fırın kabına alın. İstediğiniz bir fırın kabı olur. (Yılbaşı için geleneksel olanı dikdörtgen kaplardır.)
Fırında 150 derecede 40-45 dakika pişmesi yeterli olur. Bir bıçakla kontrol edebilirsiniz. Pişince fırından çıkartıp servis tabağına alıp soğutun.
Üzerinin kaplama şekerinin yapılışı:
Bir kapta labne peyniri, limon suyu ve pudra şekerini iyice çırpın. Koyu bir krema haline gelsin. (Eğer sulu olursa bir parça daha peynir ve şekerle kıvamı koyulaştırabilirsiniz.)
Hazırladığınız kremayı, spatulayla kekin üzerine ince bir tabaka yapacak şekilde sürüp; buzdolabında 1 saat dinlendirip servis edin.