Yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kalan varmı?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kalan varmı?

Yumura çatlatma ignesi ile hamile kalanlar melek kadınlar kulübü forum'da


Yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kalanlar olduğunu duymak çocuk sahibi olamayan kişiler için dikkat çekici bir haber olabilir. Kısırlık tedavisi görmekte olan kişilere en sık tavsiye edilen, uygulanan ilaçlar arasında bulunur. Bu nedenle ne olduğunu ve nasıl yumurtlama sağladığını anlatmak uygun olacaktır.



Yumurta çatlatma iğneleri büyümüş olan folikülün çatlamasını ve bu şekilde yumurtlama sağlanması için kullanılır. Yani yumurtanın büyümesi için yapılan ve genellikle birkaç hafta boyunca her gün uygulanan ilaçlardan farklıdır.





5.jpg



Yumurta büyüdüğünde sadece tek doz olarak uygulanır. Beyinde hipofiz bezinden salgılanan, normalde yumurtlama olayı gerçekleşmeden 36 saat önce salgılanmaya başlayan luteinizan hormon (LH) maksimum değere ulaştığında yumurtanın çatlamasını sağlar.




Yumurta çatlatma iğneleri olarak bilinen ilaçların içeriğinde bulunan human chorionic gonadotropin (HCG) isimli hormon da alfa alt yapı birimi bazında karşılaştırıldığında LH hormonuna çok benzer bir yapı sergilemektedir. Bu nedenle yumurta çatlatma iğnesi kullanılarak LH hormonunun etkisine benzer bir etki yaratılır, uygulandıktan sonra yaklaşık 36 saat içinde yumurtlama (yumurta çatlaması) olayı gerçekleşir.

Yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kalanlar bu tedaviyi ortalama 3-6 ay arasında değişen sürelerde almış olabilirler. Dolayısıyla bu yola başvurulduğunda %100’lük bir başarı, hemen sonuç almayı beklemek hayal kırıklığı yaratabilir.


Yumurta çatlatma iğnesi nedir? Ne işe yarar?
Kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastalara en sık önerilen ilaçlardan birisidir yumurta çatlatma amacıyla kullanılan ilaçlar bu nedenle hastalar bu ilaçların ne olduğunu ve yumurtlamayı nasıl sağladığını merak ederler.


Yumurta oluşturmak ve yumurtayı (folikülü) büyütmek amacıyla kullanılan ilaçlar farklıdır, bu yazıda kastedilen ilaç büyümüş folikülün çatlaması ve bu sayede yumurtlama sağlanması amacıyla kullanılan ilaçlardır. Bu nedenle yumurta çatlatma iğneleri sadece yumurta büyüdüğünde tek doz olarak uygulanır, yumurta büyütme amacıyla kullanılan ilaçlar ise ardışık günler boyunca (1-2 hafta) her gün uygulanır genellikle, ta ki yumurta büyüyene kadar.
Yumurta çatlatma iğnesi ne zaman yapılır?
Bu ilaçlar genellikle yumurta 18-20 mm civarında büyüklüğe eriştiğinde uygulanır. Ancak çok fazla yumurta oluşmussa veya E2 hormon değeri çok yüksekse çatlatma iğnesi uygulanmayabilir bazı hallerde. Burada önemli olan yumurtanın eriştiği büyüklüktür, adetin kaçıncı gününde uygulandığı şeklinde bir kural yoktur. Yumurtanın yeterli büyüklüğe erişmesi genellikle adet kanaması başladıktan sonraki 10.-17 günler arasına denk gelir. Asla doktor kontrolü olmadan uygulanmaması gereken ilaçlardır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
BEN DE YARIN İĞNE YAPTIRACAM.YUMURTLAMA VS HERŞEY NORMAL.AMA KLOMEN VE İĞNE BAŞLDI DR.YUMURTALAR 18-19 AMA YARINA 20 M OLUR DEDİ.RABBİM EVLAT HASRETİ ÇEKEN HERKESE HAYIRLISI İLE NASİP ETSİN(İÇİNDE DE BANA:))
 
Merhaba arkadaslar bende klomene basladm yarin 5 gunum carsamba gunu gel catlatma igneni vurucam dedi fakat bnm kasiklarim cok agryo reglimin 3 gunu gittigimde bile tek yumurtamin buyuk oldugunu soylemisti yumrtam.catlamis olabilir mi kloninin etkisiyle
 
Meraba öncelikle rabbim isteyen herkese nasip eder insallah anne baba olmayi bize de eder
Ben de yarin çatlatma iğnesi yapacam ilk olacak benim ki adetin 5 günü sabah 2 akşam 2 klomen hap kullandim bugun doktr çağirmiş di kontrolle gittim yumuttam 20 ml olmuş dedi iğne yapma zamani yarin 11 de sağlik ocağindan yaptiracam inşallah tutar da mutlu sona kavuşup sağlicakla hayirli evlat sahibi oluruz
 
yumurta çatlatma iğnesi yaptırdım ne zaman test yapmalıyım aşırı midem bulanıyor ve halsizim
 
Merhaba, yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan 14 gün sonra gebelik testi yapabilirsiniz. Öncesi test yapmayın yanıltan sonuçlar alabilirsiniz.
 
Merhaba, yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan 14 gün sonra gebelik testi yapabilirsiniz. Öncesi test yapmayın yanıltan sonuçlar alabilirsiniz.
şubat 5 te çatlatma iğnesi oldum. yumurta 26 mm di. bugün 16 şubat kan testi yaptım. 1.49. yıkıldım resmen. çok kötü oldum. dün idrar testi yapmıştım. 20 dakka sonra bakmıştım. silik kırmızı çizgi vardı. çok silik ama hayalet gibiydi. içim acıyor. ağlayamıyorum da
 
Geri
Üst