Düşükle İlgili En Sık Sorulan 10 Soru

*GüMüŞ*

Yeni Üye
Üye
Düşükle İlgili En Sık Sorulan 10 Soru
Gebelik kayıplarına düşük denir. Düşükler genelde gebeliğin ilk 20. haftasın da görülür. Gebelik kayıpları genelde gebeliğin ilkh hatlarında meydana gelmektedir. Olası düşük riskini engellemek için anne adaylarının düzenli olarak hekim kontrolün de olmaları gerekmektedir. Peki düşük neden olur, düşüğün belirtileri nelerdir ?

düşük yapmak.jpg




Düşüğün belirtisi nasıldır ?

Düşüğün ilk belirtisi genelde vajinal kanamalardır. Vajinal kanamalara yoğun ağrı eşlik etmektedir. Tabi her düşük yoğun kanamayla başlamaz. Lekelenmelerle ağrısız gerçekleşebilir.

Et parçası düşürdüm düşükmü yaptım ?

Adetinizde gecikme olduysa , testleriniz pozitif sonuç verdiyse akabin de kanama ve parça düşürdüyseniz düşük yapma olasılığınız yüksek. Beyaz yada grimsi parça, dalak görünümünde parça düşük yaptığınızı gösterebilir.


Düşükmü yapıyorum? ( Düşük belirtileri )



Düşük yaptığımı nasıl anlarım ?

Düşük yaptığınızı düşünüyorsanız öncelikle hekime görünün. Hekimin yapacağı muayene + hcg testi durumunuzla ilgili bilgi verecektir.

Bu 3. düşüğüm neden sürekli bebek düşürüyorum ?

Tekrarlayan düşükler genetik tanı testileri ile anlaşılabilir. Servikal yetmezlik,miyom,asherman sendromıu, doğumsal uterin anormalileri,üreme sistemi ile ilgili bozukluklar,anne ve babaya ait genetik bozukluk,tiroid hastalıkları, şiddetli hipertansiyon gibi problemler düşüğe neden olabilir.

Düşükte kanama ne kadar sürer ?

Düşük tamamiyle gerçekleşti ise 1 yada 2 hafta kanamanız olabilir. Bu noktada doktor kontrolünde olmaya çalışın. Kanamanız yoğun olursa, halsizlik baş dönmesi gibi durumlar söz konusu olursa mutlaka doktorunuzla iletişime geçin

Düşük sonrası ne zaman hamile kalabilrim ?

Bu sorunun yanıtını ancak doktorunuz verebilir. Doktorunuzun tavsiye ettiği dönemde gebe kalabilirsiniz. Hormonal durumunuzun düzelmesi biraz zaman alabilir . Düşük sonrası psikolojik açıdan iyleşmeniz zor olabilir. Bu yüzden yeni bir gebelik planını ertelemeniz isabetli bir karar olucaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Düşükle İlgili En Sık Sorulan 10 Soru

emeğine sağlık canım bende bir hafta önce düşük yaptım paylaşımın için sağol...
 
Ce: Düşükle İlgili En Sık Sorulan 10 Soru

zeynosum emegine saglik

gülguzeli cok uzuldum canimm,ins yine olursunn,sakin üzülme arkadasimm,sevgiler
 
Ce: Düşükle İlgili En Sık Sorulan 10 Soru

emeğine sağlık canım bende bir hafta önce düşük yaptım paylaşımın için sağol...
canım çok üzüldüm canım geçmiş olsun allah seni bağışlasın çocuk yine olur inşallah canım sen tatlı canını üzme kendine bak yeter kısmetinizde yokmuş inşallah hayırlı evlatlar nasib eder allah öptüm canım seni.
 
Ce: Düşükle İlgili En Sık Sorulan 10 Soru

bende 17 eylülde 3 aylık bebeğimi düşürmüştüm şimdi yeniden hamileyim.Allah kimseye yaşatmasın.şu 3.madde varya niye ben niye ben çıldırtıyo adamı
 
Sevgili takipçilerimiz ; Düşükle ilgili en sık sorulan 10 soru adlı konumuz yeni bilgilerle güncellenmiştir. Düşüğün nedenleri genelde genetik problemlere bağlı olmakla birlikte, annenin yaşı,babanın yaşı,geçirilen bazı enfeksiyonlar , bağışıklık sistemi, b 12 eksikliği , fetus gelişiminde anomalik ve konuda yer alan diğer sebeplerdir. Olası bir düşüğü engellemk için gebe bir kadının düzenli olarak hekim kontrolün de olması gerekmektedir. Sevgili okuyucularımız ; Düşüğe dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst