Haklıyım Beddua ediyorum

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Haklıyım Beddua ediyorum
beddua etmek günahmı beddua etmek günahmıdır tutarmı tutarmı tutarmi
Beddua etmek günahmıdır?

Haklı olduğum bir konuda beddua ettim.

Bu konudada pişmanlık gelmedi hiç. Günah işlemiş oluyormuyum?
 
Ya aslında beddua dediğimiz şey yüreği yanan kişinin Allah'a, kendisine kötülük yada fenalık yapanla ilgili bir yakarış bir duadır. Çok büyük acılar yada kötü durumlar harincinde ben, bedduanın edilmemesinden yanayım. Yani bununda günah olduğunu hiç bir şekilde düşünmüyorum.

Ama dediğim üzere yinede etmemek lazım. Hatta birer anne baba isek evlatlarımız ne kadar kötülükte yapsa yaramazlıkta yapsa en onlara beddua etmemeliyiz. Anne için " Sütü önüne geçer " derler ama, babaların bedduasının kesinlikle tuttuğunu duymaktayız.
 
kesinlikle neolursa olsun beddua etmemek gerekli
ettiğimiz beddua arşta sallanıp haksız olan kişinin başına sarılıyormuşki
kim haklı kim haksız yaradan bilirbu kendimizde olabiliriz
ama yüreği yanan insanın ilk işi beddua oluyor.........
 
merhaba...

beddua...aslında hiç yapmamız gereken bi duadır...ama ayettede olduğu gibi ''insan zayıf yaratılmıştır'' zayıf olduğumuz için hiç bir şeye dayanamıyoruz.başımıza musibet geldiği anda ALLAHtandır diyemiyoruz...
beddua dediğimiz şey aslında mazlumun ahıdır bu sebeplede asla yerde kalmayacağına inanmamız lazım.ALLAH C.C asla adeletsiz değildir.muhakkak haksız olan kişiden sebebini bi şekilde sorar.gerek dünyada gerek ahirette..kısaca beddua haklı olduğunuz vakit günah değildir ama yapmasak daha iyi...
özellikle anne ve babalar çocukları bi yaramazlık yaptıklarında hemen 'ALLAH BELANI VERSİN ,ALLAH CEZANI VERSİN'gibi hitap kullanırlar.sadminim o halk arasında ne kadar yaygın olsada aslı yoktur..anne ve babanın bedduası diğer insanlara nazaran daha çabuk tutar..ileride çocuğun kolu bacağı kırılınca yada bi kaza geçirince anne ve baba bence bunun sebebini başka yerde aramasınlar. ilk önce kendilerine baksınlar...,

umarıö anlatabilmişimdir..

sevgiler...
 
Melekler başımıza ne gelirse gelsin beddua etmeyelim, ben inanıyorumki allah haksızlık yapana mutlaka karşılığını verir sabretmek bu dünyada yapabileceğimiz en güzel davranıştır.
 
Insanin bazen elinde olmuyor,cok buyuk haksizliga ugrayinca icinden geciyor iste dili soyleme de geciyor.Bazen ben de derim bana yasattiklarini sende yasa,sen de anla diye.
 
"Bed"dua etme "good"dua et diye bir duvar yazısı vardı o aklıma geldi nedense. :)

Beddua etmekten uzak durmaya çalışşam da kimi zaman hakkımı helal etmiyorum dediğim olmuştur ancak bunu da kendi nefsim için söylememeye çalışıyorum.
Şu dünyada affedici olmak çoğu zaman zor ama aff dilemek için affetmek de gerekiyor diye düşünüyorum...

Paylaşımlar çok güzeldi emeğinize sağlık...
 
Geri
Üst