Yemekten sonra bunları yapmayalım !

sılam_nisa

Hamiş Melek
Yemekten sonra bunları yapmayalım !
Sevgili meleklerim sağlık hepimizin en değerlisi, sağlığımız olmadan hiçbir şeye vakit ayıramayız.Birçoğumuzda sağlığımız için yapmamız gerekenleri bilmeyiz.İşte sizlere sağlığımız için küçük ayrıntılar.Doğru bunu ben de yapıyorum diyor musunuz, bakalım. :D









**Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, yemeğin hemen ardından yakılan tek bir sigara , 10 sigarayla eşdeğer konumda.Ve tabiî ki sigara bizi kanser yapan baş etkenlerden.







**Meyve yemeği birçoğumuz severiz değil mi?(evet diyen melekleri duyar gibiyim :D) Fakat yemeğin hemen ardından yediğimiz meyve, midemizin havayla dolmasına sebep oluyor.Eğer meyve yemek istiyorsak meleklerim yemekten bir saat önce veya yemekten bir iki saat sonra yememiz sağlığımız açısından daha doğru olacaktır.





**Türk kültürünün en önemli alışkanlıklarından biri olan yemek üstüne çay içmek de sağlıklı bulunmuyor.Çay, tükettiğimiz gıdalardan aldığımız proteinleri geç sindirmemize ve alınan vitaminlerden fayda sağlanmamasına neden oluyor.Çay içmenin en doğru zamanı yemekten en az bir saat sonrası.



**

Sakın kemer gevşetmeyin!Yemekten sonra kemer gevşetmek ,bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyor.





**Yemekten sonra yapılan yürüyüş, tükettiğimiz gıdalardaki besin öğelerinin sindirilememesine , yani yediğimiz yemeğin faydasının kalmamasına neden oluyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst