Keşke Küçük Kalsaydı Diyeceksiniz...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Keşke Küçük Kalsaydı Diyeceksiniz...
küçük ibo küçük ibo ne yapıyor onur ne yapıyor onur sedat peker biyografi
Onlarının daha okula başlamadan hayranları ve çok paraları oldu. Ama bir çocuğun kaldıramayacağı kadar ağır yükleri vardı. Bir çoğu bu yükün altında ezildi, gelecekleri pek parlak olmadı. Eski çocuk yıldızlardan Parla Şenol'un dediği gibi,yıllarca gözümüzde “çocuk” olarak kabul ettiğimiz yüzü, bir erkeğin ya da kadının sevgilisi rolünde benimseyemedik. İşte çocuk yıldızlar...



KÜÇÜK İBO:

90'lı yılların ortasında hayatımıza birden Küçük İbo girdi. Doğuştan gelen yanık sesi ve hazırcevaplığıyla büyük sempati topladı. Artık şöhret olmuş ve programlardan programlara koşturuyordu.




AVŞAR'IN KUCAĞINA OTURUNCA...
Yine bir programda Hülya Avşar'ın kucağına oturunca bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Ardından “İbrahim Tatlıses de okumadı, onun şimdi uçağı var.” diyerek okulu bırakacağını açıklayan Küçük İbo, dönemin Devlet Bakanı Işılay Saygın’ın devreye girmesiyle okuluna devam etmişti.



KÜÇÜK İBO'NUN BÜYÜK DRAMI
Boy atıp bıyıkları terlemeye başlayınca sempatikliği kalmadı. Onu kimse aramaz oldu. İbo şimdi bir yandan üniversite öğrenimini devam ettirirken bir yandan da küçük bekar odasında yaşam mücadelesini sürdürüyor.




KÜÇÜK ONUR
Manevi ağabeyi ve patronu Mahsun Kırmızığül ile bir programın canlı yayınında şarkı söyleyince bir gecede tanındı. Ardından albümler, reyting rekorları kıran diziler yaptı.




KÜÇÜK ONUR BÜYÜDÜ
Adı 'Küçük Onur' olarak kaldı ama ismi artık çapkınlık haberleriyle anılmaya başladı.




GÖZALTINA ALINDI
Daha sonra mafya babası Sedat Peker ile görülmeye başlandı ve düzenlenen bir operasyonda gözaltına alındı.


KÜÇÜK CEYLAN

80’li yıllarda Emrah'ın rakibiydi. Ardı ardına filmler çekti albümler çıkardı. Ama para ve şöhret ona mutluluk getirmedi. Küçük yaşta evlendi, sonra hemen anne oldu.


İlerleyen yıllarla birlikte yaptığı 4 evliliği ve estetik operasyonlarıyla anılmaya başlandı. Son yıllarda ise özellikle magazin programlarında erkek arkadaşından yediği tokat ile çok konuşuldu.





HAVUÇ (FURKAN KIZILAY)

'Çocuk Duymasın'dizisi sayesinde 2000'li yıllardan bugüne en ünlü küçük yıldız oldu.



KRİZE ÇOCUK ÇÖZÜMÜ
'Çocuklar Duymasın'ın yayınlandığı dönenmde yaşanan ekonomik krizinde etkisiyle bir çok aile çocuğunu 'Aynı Havuç' diyerek ajanslara götürdü.

SUNUCU OLDU
Dizinin bitmesinden sonra reklam filmlerinden aldığı ücret çok konuşuldu. Şimdi büyüdü ve bir gezi programında sunuculuk yapıyor.




OZAN BİLEN

Beş yaşındaki bir çocuğun gözüyle kadınlar hapishanesinin anlatıldığı "Uçurtmayı Vurmasınlar" adlı sinema filmindeki rolüyle tanındı. O kadar başarılı oldu ki daha 5 yaşında 'Altın Portakal Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.




ŞİMDİ 24 YAŞINDA
Sonraki yıllarda daha çok bağımsız filmlerde rol alan Ozan bilen, son olarak" Girdap" adlı sinema filminde bir intihar bombacısını canlandırdı.




KÜÇÜK EMRAH
Daha 13 yaşındayken çıkardığı albümle küçük şarkıcı furyasının en önemli ismi oldu.



Yaralı, Boynu Bükükler ve Ayrılamam albümleri satış rekorları kırdı. Döneminde çektiği acıklı filmlerdeki replikleriyle neredeyse 'kült' haline geldi. Hep ezilen, altta kalan, annesi kötü yola düşen gururlu ve yardımsever çocuğu oynadı.




90'lı yıllarla birlikte sakalları çıkmaya başlayan Emrah, popüleritesini yitirmeye başladı. Çözüm olarak pop müziğe yönelen Emrah'ın yeni imajı başta çok yadırgandı. Özellikle dans figürleri nedeniyle bir süre memleketine bile gidemediği iddia edildi.




Uzun süre albümlerinden daha çok babalık davası ile gündeme geldi. Defalarca yaptırdığı babalık testi de eleştirilerin odağı oldu.




EN AKILLI O ÇIKTI
Küçük yıldızların içinde belki de en akıllı davranan Emrah oldu. Yeni fiziki gelişimini uygun olarak kendine yeni bir yol seçen Emrah ,çok zorluk çekse de şöhretini hep belli bir seviyede tutmayı başardı. Bir yandan da ekonomik olarak çok iyi yatırımlar yapan Emrah'ın bugün 80 tane dairesi olduğu konuşuluyor. Dün 'bir oyuncağım bile olmadı' diyen Emrah, bugün işlerine daha çabuk gidebilmek için bir helikopter almanın planlarını yapıyor.







MİNE ÇAYIROĞLU

Çalıkuşu’ndaki oyunculuğu hâlâ akıllarda. Mine Çayıroğlu “Yeniden Doğmak” ve “Berdel” filmleri ile çocuk yaşta büyük deneyim kazandı.



Oyunculuğunu geliştirmek için İngiltere'de eğitim aldı. Ama oyunculuk sektöründe fazla başarılı olamadı. Bir dönem şansını şarkıcılıkta denedi. Son olarak Beyza’nın Kadınları filminde rol aldı.





DOĞRU AHMET(AHMET ÇAKARLI)

Trafik kurallarını, karşıdan karşıya nasıl geçeceğimizi ondan öğrendik. Doğru Ahmet ile Bay Yanlış . Doğru Ahmet'i oynayan Mesut Çakarlı,o dönemin küçük yıldızlarından biriydi.



ŞİMDİ 40'INA MERDİVEN DAYADI
"Memo" serisiyle çok tanınsa da ilerleyen yıllarda bu şöhreti kaybetti. Daha sonra şansını müzik dünyasında denese de hiç bir şey eskisi gibi olmadı. 40 yaşına merdiven dayayan Mesut şimdi dizilerde rol alıyor.




ÖMERCİK
Siyah- beyaz Yeşilçam filmlerinde kimi zaman sokaklarda yankesicilik yaptı, kimi zaman Filiz Akın ablasına elinde darbukasıyla eşlik eden bir çingene oldu.
Bazen de Ediz Hun'a "size baba diyebilir miyim amca" deyip mavi gözlerinden boncuk gibi yaşlar akıttı.



YARIŞMADA İKİNCİ OLDU
Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı ve gerçek hayattaki kuzeni Zeynep Değirmencioğlu'nun (Ayşecik) babası senarist Hamdi Değirmencioğlu onu Ses dergisinin çocuk yıldız yarışmasına sokmasaydı belki de hayatı çok farklı bir şekilde ilerleyecekti. Yarışmada birinci değil ikinci oldu ama yine de Yeşilçam kapıları onun için ardına kadar açıldı.




TALİHSİZ BİR KAZA...
1959 doğumlu Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez, 4 yaşında kamera karşısına geçti. 60'lı ve 70'li yıllarda 40'a yakın filmde oynadı. Ama pek çok çocuk yıldızın kaderinden farklı olmadı onunki de. Büyüdükçe popülerliğini kaybetti. 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü. Kısacası onun için "film bitti". Sonra bir süre büfecilik, taksicilik yaptı. Zeynep Değirmencioğlu'nun emlak ofisinde çalıştı. Şimdi 50'li yaşlarına merdiven dayayan Ömercik, İkinci Bahar dizisinde bir kuruyemişçiyi canlandırdı. Artık, eski parlak günlerinin çok uzağında bir yaşam sürdürüyor.




SEZERCİK

Sezercik Aslan Parçası, Sezercik Yavrum Benim, Sezercik Küçük Mücahit gibi filmlerin kocaman gözlü, dağınık perçemli sevimli oyuncusu Sezer İnanoğlu babası yapımcı Berker İnanoğlu sayesinde sinemaya adım attı. Genellikle Kemaletin Tuğcu'nun kahramanlarını anımsatan anne- baba sevgisinden uzak çocukları canlandırarak seyirciyi 'bal telinden' vurdu.



Ama dönemin sinemaseverlerinin gönlünde 1974 Kıbrıs çıkarmasını konu alan Sezercik Küçük Mücahit filmindeki rolüyle taht kuran Sezercik'in hayatı yetişkinliği döneminde çok farklı bir yola girdi. Bir kaç filmin yapımcılığını üstlendiyse de sinemada eski parlak günlerine bir türlü dönemedi.Eşinin intiharı ise onun hayatında farklı bir dönüm noktası oldu.



MASUM ÇOCUK KÖTÜ ADAMA DÖNÜŞTÜ
Sezer İnanoğlu ya da pek çok kişinin hafızalarındaki adıyla Sezercik daha sonra polisiye olaylarla gündeme geldi. Önce evinde uyuşturucu bulundu. Ardından polisle çatışmaya girdi. Evinde ve ofisinde aüeşli silahlar bulundu.Eski Türk filmlerinin o masum yüzlü çocuğu Hollywood aksiyonlarındaki kötü adama dönüştü .




İLKER İNANOĞLU (YUMURCAK)

Yeşilçam'ın efsane yapımcılarından Türker İnanoğlu ile Türk sinemasının en zarif yıldızı Filiz AKın'ın oğlu İlker İnanoğlu'nun sinemadan uzak durması elbette beklenemezdi. O beyazperdede Yumurcak adıyla ünlendi. Tıpkı kuzeni Sezer İnanoğlu gibi masum yüzüyle 70'li yıllarda Türk sinemasının aranan çocuk yıldızlarında biri oldu.



ŞİMDİ ARKA SOKAKLARDA
İlker İnanoğlu şimdi büyük bir ilgiyle izlenen " Arka Sokaklar" adlı rol alıyor.





http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=16956&p=33&rid=2369










 

Benzer Diğer Konularımız !

M
Cevaplar
1
Görüntüleme
45K
Kayıtsız Üye
K
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
11K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
22K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
6K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
44K
Misafir
M
Geri
Üst