Pestil Nasıl yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Pestil Nasıl yapılır?
pestilin yapılışı pestil nasıl yapılır kayısı pestili nasıl yapılır dut pestili cevizli pestil
Pestili çoğunuz biliyorsunuzdur.İçinizde çok seven olduğu kadar belkide sevmeyende vardır yada şimdiye kadar hiç yemeyeniniz...
Sizlere pestil yapılışı hakkında bazı bilgileri aktarmak istiyorum.Birkaç çeşidi olan pestil nasıl yapılır ve nasıl yenir konusunda eğer merakınız varsa işte merakınızı gidereceğine inandığım bilgiler:)
pestil1-36c.jpg

Üzüm pestili şöyle yapılır :
Kara üzümler toplanır, taneleri çöplerinden ayrılır. Üzümler kazana konularak kaynatılırak şıra elde edilir ve süzülür. bir bakraç şıraya yarım kilogram buğday nişastası katılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir. kepçeyle karıştırılarak kıvamını buluncaya kadar çırpılır.
Sonra evin düz damlarına serilen çarşafların üzerine dükülür. Kevgir ile düzgünce yayılır. oklava ile bulamacın her yana eşit olarak yayılması sağlanır. Üzerine kırılmış kayısı çekirdeği atılır.
Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır. sonra da yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, ip üzerine serilir. Bir-iki saat bekledikten sonra makasla kare biçiminde kesilir. Üzerine nişasta serpilir ve katlanır. Tenekelere yerleştirilir.

üzüm pestilinden başka dut pestili, kayısı pestili ve köpük pestili de vardır.

dut pestili ve köpük pestili de aynı yöntemlerle yapılır. Köpük pestili beyaz üzümden yapılan üzüm pestilidir.

Pestiller
  • olduğu gibi ve ceviz, badem ve kayısı çekirdeği içi ile birlikte yenebilir.
  • bir gece önceden ıslatılıp şurup haline getirilerek içilebilir
  • kavurması yapılır. (yağda kavrulup üzerine yumurta kırılır.)
  • tatlısı yapılır. (tuzsuz yağda kavrularak çırpılmış yumurta ilave edilirer pişirilir. üzerine kaynamış şeker şırası, pudra şekeri veya eritilmiş bal gezdirilir. bol bol cevizle süslenir.)

 
Sade pestili bende sevmem ama pestilin çok güzel çeşitleri var şamfıstıklısına kadar arada ağızı tatlandırmak iyidir:D:D
 
abowww canım çekti:hhh:bende cevizli sucuk seviyorum ama pestilin susamlı ve fıstıklısınıda yirim:D
 
hahahaha mawişim ben seni yerim ama yiğenlerime yazık kız maşallah kırkbinkere aklıma görüntün geldi Maşalah barek Allah diyim nazar değmesin fıstıkım benimmmmmmm
 
Geri
Üst