Gribe yoğurtla dur deyin!

sılam_nisa

Hamiş Melek
Gribe yoğurtla dur deyin!
Sevgili meleklerim;yoğut yemeyi sever misiniz?Ben çok severim.Sağlık için birçok faydasının olduğunu biliyordum ama gribe bile iyi geldiğini yeni öğrendim.

yogurt-1c8.jpg


GRİBE YOĞURTLA DUR DEYİN!
Grip kış aylarında bir çok insanın başına bela olmaktadır. Eğer yoğurdu seviyorsanız ve gripten korunmak istiyorsanız sıkça yoğurt tüketebilirsiniz.
Yoğurdun kış aylarında yaygın olarak görülen soğuk algınlığına karşı savaşmaya yardım ettiği belirlendi.
Ghent Üniversitesi’nde mikrobiyologların yürüttüğü çalışmada, bilim adamları normalde yoğurdun içinde bulunan bakteriyi virüsleri yok eden gümüş kurşunlara dönüştürdüler. Daha sonra bilim adamları, kurşunla kaplanan bakteriyi kusma salgınlarına yol açan norovirüse karşı test ettiler ve bakterilerin virüsün enfeksiyona yol açma yeteneğini etkisiz hale getirdiğini belirlediler.
Society for Applied Microbiology isimli toplantıya katılan araştırmacılara göre, yoğurt buna benzer gıdalar grip ve soğuk algınlığı gibi diğer virüs türleriyle mücadeleye yardımcı olabilecek. Araştırmacılar, virüsün yayılmasını önlemek için bu bakterinin burun spreyinde, su filtrelerinde ve el yıkama cihazlarında da kullanılabileceğini açıkladılar.
 
Yoğurdu çok fazla yiyemiyorum niyeyse ama her akşam hemen hemen yemek masamızda mutlaka bulundururum ben hariç herkes yoğurt canavarı diyebilirim:)
 
Geri
Üst