Ramazan sohbeti

Ramazan sohbeti
selam millet ...erken açtım konuyu biliyorum ama ramazan öncesini de konuşmak istedim ...
Ramazan boyunca bu topicten sohbet edelim istedim ..
Mesela ne yemek yapacağız ,kime misafir olup ,kimi misafir edeceğiz v.s. herşeyi buradan paylaşalım istedim ..
Ayrıca her gün bir konumuz olsun ve o konuyu konuşalım ,ramazanın feyzini alalım ,birbirimizi bilgilendirip ,tartışalım paylaşalım istedim ..
Nasıl ii yapmış mıyım ? hahaha
İlk önce ben başlayayım o vakit :ehi:
Ramazan ayı benim için bambaşka bir ay ..
Gerçekten kendimi bu ayda ALLAHa daha çok yakın hissediyor ,ölümü çok daha fazla düşünüyorum..
Bu da bir kez daha kendime gelmeme ,hayatı bir kez daha gözden geçirip ,yaptığım hataların farkına varmaya ve bu hataları düzeltmem için içimde bir his oluşmasına sebep oluyor ..
Eminimki hepimiz bu duyguları yaşıyoruz ki ramazan ayı o derece güzel oluyor ..ALLAHın yanlış işi olur mu hiç ?
Sıcacık ramazan pidesi ,kurulan iftar çadırları ,beklenen iftar saati ile hepimiz YARADAN a bir kez daha teslim oluyor ,yardımlaşmanın ,güzel duyguların yoğunlaşmasını sağlıyor,ölümün kaçınılmazlığını ,dünyanın 3 günlük olduğunu bir kez daha anlıyoruz ...
Gönlüm her ramazan her gün bir muhtacı evimde ağırlamak istiyor ama olamıyor bu maalesef..
Çocukluğumun ramazanlarında hep böyleydi .Varlıklı aileler iftara gitmezdiki birbirine ..Hep nerde muhtaç varsa onlar çağırılırdı ..
Ama şimdi herşey değişti o alışkanlığımız bile değişti ..Şimdi muhtaç olanlar değil de olmayanlar birbirini çağırıyorlar sürekli .Bir araya gelmek tabiki çok güzel ama gerçekten araştırıp da muhtaçları evimize davet etmek en güzeli sanırım ..
Ama o konuda da sıkıntı var ..Şöyleki artık muhtaç insan da bulamıyoruz bilemiyoruz..
Biz mesela memlekette değiliz gurbetteyiz öyle davet edecek muhtaç tanıdığımız yok ..
Keşke olsa da senede bir gün de olsa evimize yardımlaşmanın feyzi girse ...
Neyse hadi bismillah deyip başlattım konuyu ..sıra sizde buyrun hahaha
 
:hey:

evet çok iii yapmışsın uyus kardeş erken değil tam zamanında açmışsın hemde..kendimizi ramazanın manevi atmosferine konuşarak paylaşarak hazırlayalım burada..

ben orucun en çok nefis terbiyesi açısından en ideal ibadet olmasını seviyorum..çünkü nefsimiz kendini hep özgür hissediyo ve kafamızın estiği gibi aklımıza nasıl eserse serbest bi şekilde hareket etmek istiyo.hatta bazen kendini herşeyden üstün olduğunu zannediyor. halbuki o kadar çok nimetle şereflendirilmişiz ki ömrümüzün her anı kendini üstün görmekle değil şükretmekle geçmeli..
işte ramazan-ı şerifte hem zengin hem fakir herkesin nefsi hür değil kul olduğunu idrak ediyo. izin verilmezse su içmek giib en basit şeyi dahi yapamadığımız için bi çok konuda kendini malik oalrak gören insan aslında köledir..
İşte ramazanın bana ilk düşündürkleri bunlarr...

:yeah:
 
öncelikle böyle güzel bir konu açtığın için seni tebrik ederim canım. konunu çok beğendimmm bütün ramazan boyunca burada herşeyi paylaşmak çok güzel olacak.

ramazan benim içinde bambaşkadır. oruç tutmak,iftar açmak, sahura kalkmak,ramazan pidesi kuyruğuna girmek sonra o bayram coşkusunu yaşamakk çok özel çok güzel bir duygu. allah hayırlı ramazanlar nasip etsin bizlere...
 
hepinize teşekkürler :kiss:
içim kıpır kıpır çok az kaldı ilk sahurumuza inş.
bu ramazanda hepimiz birer ramazan kolisi alıp etrafımızda muhtaç birisi varsa ona götürelimmi ne dersiniz ?
aramızda bir sözleşme olsun bu ve alıp götüren aldım götürdüm diye haber versin ..
bakalım kaç tane ramazan kolisi oluşacak ve ihtiyaç sahiplerini bulacak ..
böylece biz de kendi aramızdaki dayanışmayı güzel bir eyleme dönüştürmüş oluruz ne dersiniz ?
bu arada sahurda tok tutsun diye neler yapmayı düşünüyorsunuz ?
ben börek yapmayı düşünüyorum hem doyurucu hem besleyici ..
yanına kahvaltılık ve çay mutlaka olmalı ..
 
evet sahurda doyurucu yiycecekler olmalı sonuçta bütün gün miğdemize bir şey giremeyecek. bende akşamdan hamuru falan hazırlayıp öle yapmayı düşünüyorumm bakalımm. ben ilk iftarda yanlız olucamm :uhu:
 
öncelikle topikin hayirli olsun :D:D

gercekten ii düsünmüssün....bende senin gibiyim bu ayda kendimi daha bi degisik hissedioyrum...ama 4 ramazandir birtürlü kendimi gercek ramazan gibi hissedemedim..burda almanyada türkiye gibi olmuyor.....ne ezan ne sicak pide nede iftar kosusturmalari...ama insallah bu ramazanin en azindan 10 gününü türkiyede gecirebilecegim....buna cok seviniyorum...o heyecani ezan sesini duyacagim sonunda....neyse bol paylasimli bi topik olmasini diliyorum canim...süper bisey olmus...
 
öncelikle topikin hayirli olsun :D:D

gercekten ii düsünmüssün....bende senin gibiyim bu ayda kendimi daha bi degisik hissedioyrum...ama 4 ramazandir birtürlü kendimi gercek ramazan gibi hissedemedim..burda almanyada türkiye gibi olmuyor.....ne ezan ne sicak pide nede iftar kosusturmalari...ama insallah bu ramazanin en azindan 10 gününü türkiyede gecirebilecegim....buna cok seviniyorum...o heyecani ezan sesini duyacagim sonunda....neyse bol paylasimli bi topik olmasini diliyorum canim...süper bisey olmus...
hadi gözüandyın türkiyede geçirmen ii olmuş valla ..inş. doya doya on gününü geçirirsin burada ..yurt dışında aslında diyanetin kadın dernekleri filan oluyor oralarda dayanışma oluyor çok güzel ..sizin oralarda yokmu öyle şeyler ,oralarda ramazan organizasyonları da yapılıyor
 
evet ama cami bana cok uzak baska köyde ....var ama öyle dedigin gibi deil birkac kadin okadar onlarda sirf dedikodu falan...büyük yerlerde bilemiyorum benim kaldigim yer kücük...evet insallah ailemle bayrama hazirlanacagim özelliklede bayram yuvarlamamizi cok özledim antebe özel....
 
Geri
Üst