Depresyon Tedavisi İçin Uygulanabilecek Bitkisel Tedavi Yöntemleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Depresyon Tedavisi İçin Uygulanabilecek Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Bu konu; depresyon tedavisi için kullanılabilecek alternatif tıp önerileri hakkında biilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, günümüz hayat şartlarında depresyona girmeyen, stres yaşamayan insan yok gibi. Nereye dönüp baksanız son derece mutsuz, hayattan keyif almayan, ileriyi aydınlık göremeyen insanlarla dolu. Ancak her rahatsızlıkta olduğu gibi bunun da tedavisi elbette ki var. Öncelikle bu durumdan kurtulmayı kendimiz istemeli, çaba göstermeli ve kendi kendimizin doktoru olmalıyız. Bunun için de hemen ilaçlara sarılmak yerine, yan etkisi olmayan ve bağımlılık yapmayan bitkisel formüllerden yardım alabiliriz.
Bu sayfamızda sizlere depresyon tedavisi için kullanabileceğiniz bitkilerden ve karışımlardan bahsedeceğiz...




depresyon-2a6.jpg




Depresyon Tedavisi İçin Bitkisel Karışım Hazırlama

Aşağıda yer alan bitkileri önce aktardan alınız ve aşağıdaki oranlarda karıştırınız 30 gün düzenli kullanımdan sonra oldukça fayda göreceksiniz.

Kediotu Kökü %25
  • Sarı Kantaron
  • Anason Tohumu
  • Melisa
  • Mayıs Papatyası
  • Lavanta
  • Sarımsak
  • Şerbetçiotu Çiçeği

Depresyon Hakkında

Depresif bozukluk hem vücudu, hem düşünceleri, hem de duygu durumunu (mood) etkileyebilir. Kişinin yemek yemesinden uyumasına, fiziksel dayanıklılığından sağlıklı düşünce üretebilmesine kadar her şeyini bozabilir. Depresyon, kesinlikle “geçici üzüntü” ile aynı şey değildir. Kimi zaman kendimizi dibe vurmuş gibi hissedebiliriz, bu her zaman depresyonda olduğumuz anlamına gelmez. Depresyonda olan kişiler, kendilerini yalnızca hayatın akışına bırakarak iyileşemeyebilirler. ‘Kendi kendine iyileşme’ depresyon geçiren hastaların yarısında mümkündür. Ancak tedavi olunmadığında belirtiler (semptomlar) haftalarca, aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Oysa uygun tedavi, depresyondaki birçok insana yardımcı olabilir.

Depresyonda şiddetli üzüntü ya da umutsuzluk hissi vardır ve en az iki hafta sürer. Kişinin çalışmak, yemek yemek, uyumak gibi günlük hayat etkinlikleri bozulur. Depresif kişiler ümitsiz olmaya ve kimseden yardım göremeyeceklerine inanmaya eğilimlidirler. Böyle hissettikleri için de kendilerini suçlarlar. Sosyal etkinliklere katılmaktan kaçınır, aile ve arkadaşlarından uzaklaşırlar. Hatta kimi zaman ölümü ya da intiharı düşünebilirler.
 
Titan en iyisi kafa yapan ne biliyormusun:D:D anason 1 su bardağı iç hemen mayışıyon,uykun geliyor gerçekten çok rahatlatıcı,gevşetici bir bitki.Anasonun en büyük diğer iki faydası sütü artırıyor,tıkalı kanalları açıyor.Tecrübeyle sabittir ;) Emeğine sağlık
 
Titan en iyisi kafa yapan ne biliyormusun:D:D anason 1 su bardağı iç hemen mayışıyon,uykun geliyor gerçekten çok rahatlatıcı,gevşetici bir bitki.Anasonun en büyük diğer iki faydası sütü artırıyor,tıkalı kanalları açıyor.Tecrübeyle sabittir ;) Emeğine sağlık


Eskiden beri anasonlu kurabiyelerden nefret ederim be Beyaz, içerken daha fenadır herhalde kokusu :S Ama faydalarına diyeceğim yok ta ben içemem ki :utan:
Hem kafayı buldurmasa rakıda olur mu hiç hahaha
 
Titan hayatımda nane limon içmiş biri değilim.Naneden ,ottan çöpten benim kadar tiksinen yoktur diye düşünürdüm.Allah öyle bir mecbur bıraktıki şu çocuk meselesi yüzünden yemediğim ,içmediğim ot kalmadı.Tadı ağır rakı gibi kokuyor zaten rakınında ham maddesiymiş :Dılıtıyorum bir nefeste soluk almadan içiyorum özelliklede kışın,şifa niyetine:)
 
anason kokarken sofralar yaşlandırıyor seni aynalar her geçen yıl birer birer masadan eksiliyor dostlar...:)

zakkumun anason şarkısıyla hava katmak istedim konuya :D:D
 
Geri
Üst