saça zarar vermeden renk değiştirmek ve boyama önerileri

M

Misafir

Forum Okuru
saça zarar vermeden renk değiştirmek ve boyama önerileri
kına saça zararlımı siyah saça hangi renk boya gider beyaz saçlara çare hint kınası saca zarar verir mi zarar vermeyen boya
Kimyasal boyalar mı, yoksa doğal boyalar mı, hangisini seçmeli? Saç rengini değiştirmek, beyazlan gizlemek veya sadece bir ışıltı yaratmak için… En uy*gun saç boyası nasıl seçilir? Hangi metoda öncelik tanınma*lı? Saç sağlığına zarar vermeden nasıl kullanmak lazım? Gü*zel günlerin şerefine saçlarınıza eğlence katın!

Kına çok popülerdir. Kınanın avantajı çivit, papatya gibi diğer doğal boyaların saç sağlığına verebileceği tehlikelerin hiçbirini bulundurmamasıdır. Kına en fazla tanınan doğal saç boyasıdır.
Hem saç boyası hem de dövme yapımında kullanılan kı*na; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da yetiştirilen bir bitkiden elde edilir. Bu bitkiden elde edilen renkler sandan kırmızıya kadar değişirken esmer veya turuncu tonlarından geçer. Bunlar da maun ve kumral yansımalar elde edilmesi*ne neden olur.
Birçok doğal boya kına kullanılarak yapılır. Ancak, bu bit*ki fazla bir renk seçeneği sunmaz; bu nedenle bazı üreticiler kına ile çivit gibi farklı karışımlar yoluna gider.
Doğal boyalar saç telinin içine nüfuz etmez, beyaz saçı tam olarak kapatamaz. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk ka*zandırır. Dolayısıyla saça bakım yapmaları nedeniyle avan*tajlıdır. Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendir*mek istiyorsanız nötr kına uygulayın; boya maddelerinden arınmış kına saçınızı boyamaz.
Doğal boyaların özelliği, sentez ile elde edilmiş boyalann-kine oranla çok daha ufak olan molekülleridir. Bu özellik on*ların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan ka*buğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yap*tığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.
Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar; çünkü saçta halen var olan boyanın üzerine tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabil*mesi açısından yararlıdır.
Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiy*le uygulanmalıdırlar. Bu süre geneilikle bir saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı ola*rak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta “havuç turuncusu” gibi bir sonuç istenmiyorsa, uygulama süresi kı*sa tutulmalıdır.
Doğal boyayla boyanmış bir saça kimyasal boya uygu*landığında, kutuda belirtilen süreden daha uzun bir uygula*ma süresine ihtiyaç vardır. Kimyasal bazlı boyanın kuvvetle*nen saça nüfuz etmesi ve bunu aşması daha uzun süre tu*tar. Beklenen neticeyi almak bazen birkaç denemeyle müm*kün olur.
 
ben saçımın uçlarını kınayla boyasam yada kınayla rofle gibi saçıma uygulasam ne olur ? saçım küt ve katlı renginede kestane diyolar yardım edin lütfennnn. . .
 
ben saçımın uçlarını kınayla boyasam yada kınayla rofle gibi saçıma uygulasam ne olur ? saçım küt ve katlı renginede kestane diyolar yardım edin lütfennnn. . .

Niye olmasin ki !! :)Simdi herkes bi imaj tutturmus giderken senin kinayla uclarina renk vermen abest durmaz bence. Kolay gelsin sana :tik:
 
Geri
Üst