ses yalıtımı için hangi maddeler kullanılır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
ses yalıtımı için hangi maddeler kullanılır
3 küçük çocuğumuz var ve evimize ses yalıtımı yapmak istiyoruz.Ses yalıtımı için hangi maddeler kullanılıyor bize bilgi verirseniz çok mutlu oluruz..
 
Ses yalıtımında genel olarak özel üretilmiş köpükler kullanılır. Bunun yanında ses yalıtımında kullanılabilen bazı malzemeler şunlardır.

Cam Yünü: Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir.

Taş Yünü: bazalt kayasının hamur haline getirilip, daha sonra istenilen kalınlığa göre preslenmesiyle elde edilen yalıtım malzemesidir.

Polietilen : Boru yapımında kullanılan ve ayrıca gıda maddelerinin saklanması için üretilen maddelerin yapımında kullanılan, petrol türevidir.

Kauçuk Köpüğü : Kauçuktan elde edilen yalıtım malzemesidir.

Ahşap Yünü : Ahşap kökenli bir yalıtım malzemesidir

Poliüretan : Bir karbon bileşiğidir. Buzdolabı gibi günlük hayatımızda kullandığımız araçların yalıtımında kullanılır.

Melamin köpüğü : Bir plastik çeşidi melaminden üretilen yalıtım malzemesidir.
 
peki çelik kullanılır mı
 
Sesin çelik ve camdaki hızı, saniyede beş bin metredir. Havadaki hızının da saniyede 340 metre olduğu düşünülürse, çeliğin yalıtkan değil, aksine iyi bir iletken olduğu sonucuna varılabilir.
 
Bunun için aslında bir inşaatçı ile de görüşebilirsiniz. Genelde dışarıya ses çıkmasın diye şimdiki binalarda mantolama sistemi var ama iç duvarlar için daha değişik malzemeler kullanılıyor diye duymuştum.
 
Ses yalıtımı için çelik ve pamuk malesef kullanılmaz arkadaşlarım. Araştırıyorum bulunca buraya yazayım.
 
Ses Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

Mineral Yünler (Cam Yünü, Taş Yünü) Cam Yünü: Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir. Taş Yünü: bazalt kayasının hamur haline getirilip, daha sonra istenilen kalınlığa göre preslenmesiyle elde edilen yalıtım malzemesidir. Polietilen : Boru yapımında kullanılan ve ayrıca gıda maddelerinin saklanması için üretilen maddelerin yapımında kullanılan, petrol türevidir. Kauçuk Köpüğü : Kauçuktan elde edilen yalıtım malzemesidir. Ahşap Yünü : Ahşap kökenli bir yalıtım malzemesidir Poliüretan : Bir karbon bileşiğidir. Buzdolabı gibi günlük hayatımızda kullandığımız araçların yalıtımında kullanılır.

Melamin köpüğü : Bir plastik çeşidi melaminden üretilen yalıtım malzemesidir. Sesle ilgili çalışmalarda kullanılan ürünler Hava sesi için kullanılanlar Ses geçiş kaybı sağlayan ürünler Yüzey ağırlığı fazla olanlar Kompozit olanlar Ses sönümleyici ürünler Çıplak bırakılabilenler Çıplak bırakılamayanlar Titreşim sesi için kullanılanlar Basma yüküne karşı kullanılanlar Yüzer döşeme amaçlı kullanılanlar Yaylar ve amortisörler Çekme yüküne karşı kullanılanlar Yaylar ve amortisörler Akustik düzenleme için kullanılanlar Ses yönlendiriciler Ses sönümleyici olup reberverasyon süresi kontrolü için kullanılanlar.

Ses konulu çalışmalarda öncelikle şunlara dikkat edilmelidir: Konu projelendirme aşamasında ele alınmalıdır, Problemler doğru saptanmalıdır, Çalışmaya konu mekan veya ortam koşulları belirlenmelidir, Elde edilmesi gereken sonuç belirlenmelidir, Doğru detaylar oluşturulmalıdır, Kullanılacak malzeme özellikleri bilinerek seçim yapılmalıdır, Tercih edilen malzeme ve detayların kullanımında sesle ilgili iyileştirmeler sağlanırken, başka sorunlara yol açılmamasına özen gösterilmelidir, Uygulama eğitimli kişiler tarafından ve titizlikle yapılmalıdır.
 
Geri
Üst