14. Gebelik Haftasi

smiley

Daimi Üye
Üye
14. Gebelik Haftasi
14.gebelik
14.gebelik haftasi

Meleklerim ben yarindan itibaren 14. haftama girecegim icin ve her hafta bebisim ne durumda ve bendeki degisiklikler normalmi diye internetten arastirdigim icin, bundan sonra sizinle paylasmaya karar verdim... Bilmiyorum bebegin anne karnindaki görüntüsü nasildir diye merak ediyorum ve inceliyorum...

14hafta-185.jpg


Üreme sisteminde de bu hafta bazı gelişmeler yaşanır. Erkek bebeklerde prostat bezi oluşur. Kızlarda yumurtalıklar karın boşluğundan pelvise iner. Ayrıca tiroit bezi olgunlaştığından bebeğiniz bu hafta hormon üretmeye başlar.
Hormonlar bağırsak kaslarınızı gevşettiği için bağırsaklarınız daha yavaş ve daha verimsiz çalışacağından kabızlık şikayeti ortaya çıkabilir. Ayrıca büyüyen uterus da bağırsaklara baskı yapabilir. Beslenmenizde bol sıvı ve lifli gıdalara yer vermek suretiyle bu şikayetlerinizi hafifletebilirsiniz.
Bebeğiniz bu hafta parmağını emmeye başlayabilir. Bu doğumdan sonra rahatça göğsünüzden süt emmesi için yaptığı bir pratiktir.
Anne adayında bu dönemde cinsel istek oluşabilir. Eğer doktorunuz bir sakınca görmüyorsa cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Hamilelikte cinsel ilişkiye girerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunları gebelikte cinsel ilişki sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst