5-6 Aylık Bebeklerin Beslenmesine İlişkin Önemli Detaylar

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
5-6 Aylık Bebeklerin Beslenmesine İlişkin Önemli Detaylar
5-6 Aylık Bebeklerin Beslenmesi- Sevgili anne adayları bebek gelişimi beslenmesi konusundaki önerilerimiz ve paylaşımlarımıza devam ediyoruz. 0-2 aylık bebek beslenmesi, 3-4 aylık bebeğin beslenmesi konusunu sizlerle daha önce paylaşmıştık. Şimdi geldik 5-6 aylık bebeğin beslenme düzenine. Artık o zor günler geride kaldığını söylemek istiyorum. Artık bebeğiniz hem uyku düzenine ulaşmış hem ek gıdaya yavaş yavaş alışma evresine girmiş bulunmakta ama hala anne sütü alımına devam. Bebeğinizin ay ay hatta hafta hafta ne kadar geliştiğini büyüdüğünü görebilirsiniz çünkü bebekler büyümeye meyillidirler. Aç bırakmamak gerekir ağladığında mutlaka anne sütü vermek önemli.

5-6 aylik bebek beslenmesi.jpg


Bebeğiniz eğer anne sütünü çok alamıyorsa 5. ayda ek gıdaya yavaş yavaş geçiş başlar. Anne sütünü alabiliyorsa vermek en doğrusu özellikle ilk 6 ay anne sütü ilk temek besin olmalı hanımlar. Süt yetersiz ise hem yavaş yavaş ek gıdaya geçilebilir 5. ayda artık ve formül mama da kullanılabilir doktorunuzun onayı ile. Ben ikizlerimi çok emziremediğim için doktorumuz 5. ayda ek gıdaya geçmem gerektiğini söylemişti. İlk olarak ev yoğurdu ile başladım. İlk alışkın olmadıkları bir tat olduğu için bir yemek kaşığı ile başlamak yeterli olacaktır. Yoğurt olarak hazır yerine ev yoğurdu yapmak daha faydalı olacaktır. Bazı besinleri de bebeğinizin alerjik durumlarını göz önüne alarak vermek gerekir. Yine sebze püreleri verebilirsiniz ama çok katı olmamasına dikkat edin çünkü bebekler çok katı yiyecekleri hem yemek istemeyebiliyorlar hem de sindirimi zor olacaktır. Buharda da pişirebilirsiniz ya da suda da haşlayıp ezip 1 yemek kaşığı olarak tattırma yapabilirsiniz.

Bebeğinizin sebzeye kolay alışması için öncelikle tek tek sebze püresi hazırlayabilirsiniz bir süre alıştıktan sonra ise ikili üçlü kombinasyon şeklinde sebze pişirebilirsiniz. Meyveler de aynı şekilde onun metabolizmasına uygun olarak ilk elma armut gibi meyvelerde püre hazırlayabilirsiniz. İlk zamanlarda portakal, mandalina gibi asitli meyveler bebeğinizin midesine dokunabilir. Bebeklerde kabızlık ishal gibi sindirim rahatsızlıkları olmaması için püreleri daha sıvı şekilde vermelisiniz. Ben sebze püresini biraz sulu yapıp üzerine biraz orijinal sıkma zeytinyağı eklerdim. Ama bu arada anne sütüne de devam edilmelidir. Sadece 6 aydan sonra artık anne sütü bebeğin tam olarak besin ihtiyacını karşılayamaz hale geldiği için ek gıdaya geçilir ama anne sütünü bırakmadan 1-2 yaşa kadar emzirmelisiniz.

5-6 aylik bebek beslenme duzeni.jpg


Yine 6. ayda bebeğin suya da ihtiyacı olacaktır. Ek gıdaya geçiş suya da gereksinim duymasına neden olur. Bebeğinize hazır suları tercih edebilirsiniz ya da imkan yoksa kaynamış soğutulmuş sudan da verebilirsiniz. Suyun mikropsuz olması önemlidir. Aynı zamanda bebeklerine mama verenler kaynatılmış soğutulmuş su ile devam sütünü hazırlayabilirler. Bebeğinizin yeterli miktarda su alıp almadığını anlamak için günde 5-6 kez ıslak bez görmeniz gerekir. Bazı bebekler 5-6 aylıkken diş çıkarmaya başlarlar bu nedenle kilo bile verebilir emmek ya da yemek yemek istemeyebilir. Kilo kaybı olduğunda korkmayın diş çıkarma durumunda bebekler huzursuz ve iştahsız olabilirler.
 
Geri
Üst