50yıldır saçlarını kestirmiyor

NuRoVSkİ

Yeni Üye
Üye
50yıldır saçlarını kestirmiyor
İngiltere'de yaşayan 70 yaşındaki Jean Burgess isimli kadının, 55 yıl boyunca hiç kestirmediği saçları tam 1.5 metreye ulaştı! Bu saçlarıyla 70. yaş günün kutlayan Burgess'ı artık tüm dünya tanıyor.
Burgess en son 15 yaşında Kraliçe'nin taç giyme töreni için 1953 yılında babasının yetiştirdiği zambakları buket yapmaya yardım ederken kısa saçlı görünüyor. Ancak o zamanlar Jean bu fotoğrafından saçları kısa olduğu için nefret etti. Ve bir daha asla saçlarını kesitrmemeye karar verdi.
O günden bugüne Jean Burgess'ın saçları 1.5 metreye ulaştı.

Jean, saçlarını 45 dakikada yıkayabiliyor ve tam 24 saatte tamamen kuruyabiliyor. Saçını her zaman topuz yapıyor ve sadece özel günler için açıyor. Onun 70. doğum günü bu özel günlerden biri oldu. Ayrıca O artık tüm dünyada da saçlarıyla tanınan biriydi.
İngiltere'de Kent yakınlarındaki Sevenoaks'ta yaşayan torun sahibi Burgess, saç uzatma kararını şöyle açıklıyor: '15 yaşında kısacık saçlarımla çektirdiğim bir resimden nefret etmiştim. Okula gittiğim için saçlarım kısacık kesilmişti. Ancak ben böyle kendimi bir erkek çocuğu gibi hissediyordum. Babam bahçevandı ve kraliyet bahçesinde çalışıyordu. Bu resim de babama Kraliçe'nin taç giyme töreni için buket hazırlamasına yardım ettiğim esnada çekildi.Ben bu fotoğraftan o kada iğrendim ki hiç kimseye göstermedim.'diyor.
Burgess, 20 yaşında evlendiğinde saçları omuzlarına gelirken 30'unda oturduğunda yere değecek kadar uzamış. Şimdi 70 yaşında ve saçları 1.5 metreye ulaşmış.
Saçlarını altı ayda bir yıkayabilen kadın, bunu söylediğinde insanların onun saçları kirli dolşatığını sandığını belirtiyor. Ancak ona göre, hergğn saç yıkamak saça zarar veriyor. Saçları kendi doğal yağı ile beslenmesine izin vermek gerekiyor.
FOTO GALERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN
Daily Mail
 
Cevap: 50yıldır saçlarını kestirmiyor

2newdollsbonus80723gw5.gif
teşekkürler cnm nasılda uzun dimi saçları
07.gif
 
Cevap: 50yıldır saçlarını kestirmiyor

nasıl bakıyor o saça acaba:)
saol canım
 
Geri
Üst