Acı Kavun Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgi

T

TİTAN

Forum Okuru
Acı Kavun Bitkisi ve Faydaları Hakkında Bilgi
Acı Kavun Kullanımı
Acı Kavun Nasıl Kullanılır
Acı Kavunun Yararları



Doğada bulunan birbibirnden şifalı bitkilerden acı kavun, faydaları ve kullanımı hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekler :)

aci_kavun-2c5.jpg


Acı kavun :Acıdülek,Acıdüvelek,Acıkavun,Birtlangiç,Cırtlak, Cırtatan,Esekhiyari, Hıyarcık,Ithiyari, Kargadüveleği olarak da adlandırılır.

Faydaları

Sarılık hastalığına buruna suyu damlatılırsa sarılığı geçirir.
Kan akan yere konulursa kanı keser.
Kökü yılan ya da akrep sokan kimseye yedirilir ve sokan yere sürülürse faydalı olur.
Çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay çıkartır.
Yaprağı zeytinyağı ile pişirilip karna sürülürse karın ağrısını geçirir.
Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi gelir.
Saçkıran hastalığına iyi gelir.
Sinüzit suyu damlatılır.

Yan Etkileri :

Taze öz su dahilen kullanılmamalıdır. Karin ağrısıyla belirlenen zehirlenmeler yapar, fazlaca alınırsa kalın bağırsağı tahriş eder ve kanlı ishaller görülür. Yine sinüzit için burun’a çok az meyve suyu damlatılmalıdır.Çünkü saatler süren rahatsız edici aşırı akıntılar oluşabilir.

Hazırlanma Biçimi:

Sinüzit amaçlı olarak olgunlaşmış meyvesinin 1 tatlı kaşığı meyve suyu bir çay bardağı suyla seyreltilir ve 2 - 3 damla buruna damlatılır. Yaralara haricen sürmek için kökün iç kısımları bıçakla kazınarak lapa yapılır. Müshil amaçlı ise 15 gr. Kuru kök 1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır ve sıcakken süzülür. Bu süzülen kısım tekrar kaynatılarak yarısı uçurulur. Günde 2 - 3 bardak içilebilir. Daha fazlasını içmek tehlikelidir. Kanlı ishal ile kendini gösteren zehirlenmeler yapar.

Kokusu - Tadı :

Kökünün hoş olmayan bir kokusu ve acı bir tadı vardır.

Yararlanılan Kısımları:

Meyvenin sümüksü sıvısı, suyu ve kökü
 
Geri
Üst