Adet Dönemi İçin Menstrual Kap Kullanımı

Uzman SühaN

Administrator
Adet Dönemi İçin Menstrual Kap Kullanımı
Adet 12 -13 yaşlarında başlayan bir kanamadır.Bu kanama rahimden vajina dışına dökülür.Bu kanamayı tutması için bayanlar ped kullanıyor.Geçmişten günümüze kanama nın dışarıya sızmasını engellemek için bir çok yöntem kullanıldı.Otlar,bezler,pamuklar ,tamponlar ve hazır pedler.Şimdi farklı bir ürün piyasaya sürüldü .Menstruasyon kabı .Bu kap hakkında tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi ; Adet döneminde hijyen için öneriler adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Adet döneminde kanın dışarı sızmasını engellemek için en sık kullanılan tedariklerden biride pedlerdir.Bunun ardından tamponlar gelmektedir.Tamponlar genelde yaz tatillerin de havuza denize girmek için tercih edilir.Kanı dışarıya sızdırmaz.Lakin toksit şok etkisi yaratabilir.Pedler günümüzde konforu sağladığından en çok tercih edilendir.Lakin pedleri hijyen açısından sık değiştirmeli ,ped seçiminde koton olmasına dikkat edilmelidir.Aksi taktirde pişik ve enfeksiyonlara maruz kalabilirsniz.Şimdi piyasaya adet döneminde kullanılmak üzer yeni bir ürün tanıtılıyor.Ürünün adı menstruasyon kabı.Bu kağ tamamen doğal malzemeden üretilmiş.Tıpkı tampon gibi vajina içine yerleştirilerek kullanılıyor.Vücuda hiç bir şekilde zararı olmadığı söyleniyor.Bu kaba kan dolduğu zaman yıkayıp tekrar kullanıyorsunuz.Günde 2-3 defa değişim oluyor.Menstruasyon kabı nedir,nasıl kullanılır,dışarıya sızdırma yaparmı,konforlumu tüm bu soruların devamını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.



menstural kap.jpg




Menstrual kap nasıl kullanılır?

Menstrual kap, vajina içerisine yerleştirilir ve yarım gün kadar kalabilir. Dolduğunda kabın içerisinde biriken sıvı atılır ve menstrual kap yıkanıp temizlenerek yeniden yerleştirilir.


Adet bittiğinde genellikle kaynak su ile sterilize edilip bir sonraki kullanıma kadar kendi kabı içerisinde muhafaza edilir.

Üreticiler menstrual kapların 5 yıl kadar kullanılabileceğini belirtmektedir.

Tek kullanımlık menstrual kaplar da mümkündür. Bu kapların avantajları arasında daha ekonomik ve uzun süreli kullanılabilir olması bulunmaktadır.

Bana uygun kabı nasıl bulacağım?
Menstrual kaplar farklı ebatlarda üretiliyor. Genellikle kanalı dar, doğum yapmamış genç kadınlar için küçük boylar önerilirken yaş veya doğum deneyimi gibi etkilerle vajina kanalının daha geniş olduğunu bilen kadınların büyük boyları tercih etmesi gerekebiliyor.

Sızıntı olmuyor mu? Sağa sola oynar, kayar dönerse ne yapacağız?

Bu da kullandıkça öğrenilen bir şey. Özellikle yoğun kanamanın olduğu günlerde elbette daha dikkatli olmak gerekiyor.

İçeriyi tahriş etmiyor mu?
Hayır. Tamamen yumuşak bir malzemeden yapıldığı için tamponun verdiği zararı asla vermiyor.

Menstruasyon Kabı Kullanmak için Bir Kaç Özel Neden

1. Uzun ömürlü: Diva Cup sitesinde kapların her sene değiştirilmesi gerektiğini söylese de pek çok ekoloji sitesinde bu kapların 10 sene kadar kullanılabileceği yazıyor.

2. Paranızı kendinize saklayın! : Her sene kabınızı değiştirseniz dahi yıllık ortalama 14-15 kere regl olan bir kadının ped ve tamponlara yaklaşık olarak 200 TL harcadığını düşünürsek 80 TL lik bir kap oldukça ekonomik!

3. Daha az eczane ziyâreti : Yılda 12 kere eczaneye gitmekten iyidir!

4. 4 saat formatına son! : Ped ve tamponunuzu 4 saatte bir değiştirmek zorunda kalırken kaplarla 12 saate kadar uçabilirsiniz!

5. Daha çok yer tutar : Bir tampon yaklaşık 6-9 gram sıvı tutar. Kaplar ise bunun tam 3 katını yakalayabilir! (28 grama kadar)

6. Kimyasala son! : Kaplar ped ve tamponlar gibi latex, ağartıcı, boya ya da BPA içermez.

7. Daha az sızıntı: Düzgün yerleştirildiğinde kaplar çok daha muhafazakardırlar. Kaymadığı ya da dolmadığı sürece -ki kanamanızın miktarına göe boşaltacaksınız- sızıntıya neden olmazlar.

8. Toksit şok riskine son! : Tamponların neden olduğu Toksik Şok Sendromu kaplarda olanaksızdır. Tamponları pamuklu yüzeyleri vajina duvarında küçük kesikler oluşturabilir ve bakterilerin çoğalması için uygun ortam sağlarlar.

9. Kurumaya son! : Tamponların pamuklu yapısı vajinadaki nemi tamamen emer ve doğal olarak vajina duvarında mevcut olan yapıyı ortadan kaldırarak hastalıklara zemin hazırlar.
 
Merhaba , Kullananlar bayağı memnun .Sizde kullanırsanız deneyiminizi paylaşabilirsiniz.Yorumunuz için teşekkür ederiz.Sevgiler..
 
Daha az sızıntı: Düzgün yerleştirildiğinde kaplar çok daha muhafazakardırlar. Kaymadığı ya da dolmadığı sürece -ki kanamanızın miktarına göe boşaltacaksınız- sızıntıya neden olmazlar.
 
Geri
Üst