Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Tedavi Önerileri

TİTAN

Forum Okuru
Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Tedavi Önerileri
adet düzensizliği tedavisi
adet düzensizliği bitkisel tedavi
adet düzensizlikleri


Her kadının bünyesi farklıdır melekler. Buna bağlı olarak da regl dönemlerinde çeşitli düzensizlikler görülebilir. Eğer siz de bu düzensizliklerden şikayetçi iseniz, uzmanların bitkisel tedavi önerilerini eklediğimiz makalemiz sizler için faydalı olabilir :tik:

adet-fb.jpg


Adet Düzensizliği ve Zorluğu;Kadının döl yatağından düzenli olarak ayda bir kan gelme halinin bozulması; kanamanın gününü şaşırması, az, çok veya dengesiz olma hali.

Belirtisi

Adet kanamalarının gününü beklemeden önce veya sonra olması, karın altında meydana gelen sancı ve ağrılar, halsizlik, baş ağrısı, sinir bozuklukları, terleme, yorgunluk gibi haller görülür.

Tedavisi

Adet düzensizlikleri genelde psikolojiktir. Asabi krizlerden, hormon dengesizliğinden ve bünyenin zayıflamasından kaynaklanır. Aşırı yorulma, ağır kaldırma da adet düzensizlikleri sebebidir.

Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif olarak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

Tarif 1

Civanperçemi, Baldırı kara, Altın ot, Kırık kilit otu, maydanoz yaprağı, adaçayı, papatya, gülhatmi, hayıt yaprağı ve çiçeği, boy otu, ısırgan yaprağı, menekşe kökü çiçeği ve dalları, lahana, rezene, mine çiçeği, ardıç meyvesi.

Bu bitkiler ayrı ayrı veya karıştırılarak kullanılır;

2 çorba kaşığı karışım

1 lt. suya konur, 2-3 dakika kaynatılıp 10-15 dakika demlenir. Aç karnına, 3 öğün 1-2 bardak günlük ve taze olarak içilir.

Not: Adetli iken içilmemesi gerekir.

Tarif 2

1 kg keçiboynuzu pekmezi
1 kg bal
50 gr anason
50 gr mayana
50 gr çörek otu
50 gr kereviz tohumu
50 gr arı sütü
50 gr polen
tamamı karıştırılıp macun yapalır ve 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

Tarif 3

Isırgan otu
Arpa
Civanperçemi çiçeği
Kırk kilit otu
eşit miktarda karıştırılıp 1-2 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenip 3 öğün aç karnına 1-2 bardak içilir.

Tarif 4

1 kg bal
1 kg keçiboynuzu pekmezi
100 gr polen
100 gr arı sütü
100 gr havuç tohumu
100 gr mayana
100 gr tere tohumu
100 gr keten tohumu
tamamı karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

Tarif 5

20 gr Baldırı kara
20 gr Karanfil
20 gr Soğan kabuğu
20 gr Fındık kabuğu
20 gr Çekem otu
3 lt su
tamamı suya koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülüp suyu alınır. 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı ılık olarak içilip devam edilir.

Tarif 6

1 kg bal
1 kg keçiboynuzu pekmezi
100 gr polen
100 gr saf arı sütü
100 gr acı badem
100 gr çam fıstığı
50 gr turp tohumu
50 gr üzerlik tohumu
tamamı macun yapılıp 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.
 
Üst