Adet nasıl sökülür ? Adeti söken uygulamalar .

Uzman SühaN

Administrator
Adet nasıl sökülür ? Adeti söken uygulamalar .
Bir kadının adet döngüsü genellikle 28 gün sürmektedir, ancak bütün kadınlar eşit değildir ve bazen dönemler gecikebilir veya erken gelebilir. Polikistik yumurtalık sendromu da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle tetiklenen düzensiz sikluslarınız varsa, menstrüasyonun doğal olarak nasıl uyarılabileceğini bilmek isteyebilirsiniz. Bu makalede adet,adet dönemi,adet dönemi nedir,normal adet düzeni nedir,adet düzeni nasıl olmalıdır ile ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz..


adet söktürme.jpg





Kadınların ve kızların daha konforlu bir tatil için menstruasyon döngüsünü hızlandırmak için hormon tedavisi kullandıkları ender değildir. Adet döngüsünü düzenlemenin belki de en iyi yolu doğum kontrol hapları almaya başlamaktır. Bununla birlikte, bunun için doktorunuzla konuşmanız gerekir. Hap, vücuttaki östrojen ve progesteron seviyelerini düzenler. Bu haplar sıklıkla 35 yaşın altındaki kadınlara reçete edilir ve akne gibi diğer sorunları geliştirebilir.S ahip olduğunuz ağırlığın döneminizi etkileyebileceğini de unutmayın: Aşırı kilo , ovulasyonu önler daha fazla östrojen üretmenizi sağlar. Bu nedenle, kilo verme döngüleri düzenlemek için iyi bir yoldur. Başka bir de aşırılık vardır: Fazla kilo vermek veya ideal ağırlığın altında olmak amenore veya menstruasyon eksikliği yaratabilir.

Adet dönemin de görülen problemler



Tipik menstrüel döngüsü 28 gün sürer ve verimli bir kadının cinsel üreme yaşamasına izin veren fizyolojik değişikliklere atıfta bulunur. Adet döngüsünde, 2 ile 8 gün arasında uzunlukta olabilen dönem bulunur. Menstrüasyon için ortak terim olan dönem uterusun astarlanmasıdır. Çoğu kadın düzenli olarak dönemler geçirirken, bazı kadınlar düzensiz ya da ağır dönemlere maruz kalabilir. Düzensizlik veya ağır dönemlerin ortak bir nedeni veya bazı vakalarda hiç dönem olmaması polikistik over sendromudur.


Doğum Kontrol Hapları:

Doğum kontrol hapları adet döngüsünü düzenlemek, dönemi hafif yapmak ve dönemi başlatmak için kolay bir yoldur. Haplar, vücudun doğal östrojen ve progesteron seviyelerini düzenleyen ve androjen düzeylerini düşüren insan yapımı hormonlar içerir. Doğum kontrol hapları tipik olarak 35 yaşın altındaki kadına verilir.

Şifalı bitkiler :

Maydanoz ve zencefil emmenagoglara örnektir ve hormonal bir dengesizlik veya stres nedeniyle döneminiz gerçekleşmez ise , ikisi de uterusu uyarmaya teşvik eder. En azından iki bardak maydanoz veya zencefil çayı içmelisiniz, ancak maydanoz çayının yan etkileri olduğunu unutmayın.

C Vitamini:

C vitamininin yüksek dozları, progesteronun uterustan yoksun bırakılarak menstrüasyona neden olabilir. C vitamini uygulanabilir bir seçenek olsa da, bazı insanlar böbrek taşı ve şiddetli ishal de dahil olmak üzere yan etkiler yaşarlar. Bu yan etkileri sınırlandırmak için C vitamini çok miktarda su ile almalısınız.

Bazı besinler :

Ananas, papaya ve mango gibi bazı meyveler menstrüasyona neden olduğu bilinmektedir. İki dozda yaklaşık 500 gram papaya suyunun içilmesinin, döneminizi tetiklemek için yeterli olduğunu fark edebilirsiniz. Bala alerjiniz yoksa, menstrüasyon oluşturmak için mükemmel bir alternatiftir. Bir çorba kaşığı ılık suda eritilmeli ve derhal içilmelidir.

Kilo vermek:

Kilonuz menstrüasyonunuzu etkileyebilir. Fazla kilolu olmak, düzensiz sürelere neden olabilir ve kanamanızın miktarını etkiler. Aşırı yağlı doku, östrojen üretir ve bu da ovülasyona müdahele edebilir ve uterusun astarını aşırı derecede uyarabilir ve böylece ağır periyotlara neden olabilir. Aşırı kilolu olmanın olumsuz etkileri ışığında, döneminizi başlatmanın bariz bir yolu kilo vermek olacaktır.

Egzersiz:

Fiziksel aktivite menstrüasyona neden olabilir. Yürüyüşler ve merdiven basamakları gibi aerobik egzersizlerini uygulamak menstruasyona neden olabilir.

Stres Azaltma:

Döneminizin gecikebileceği en belirgin nedendir, stres. Bu yüzden, burada listelenen diğer ilaçların bazılarını denemeden önce, stresinizi hafifletmek için önce bazı rahatlama önlemlerini denemelisiniz. Örneğin, sıcak bir banyo almak hem rahatlatıcı hem de menstrüasyon oluşturabilir. Buna ek olarak, karnınıza sıcak kompres uygulandığında da yardımcı olabilir.

Cinsi münasebet :

Cinsi münasebet , vajinaya kan akışını arttırır uyarır. ilişkiden sonra vajina rahatlar, böylece uterin astar dökülmesini tetikler. İlişkinin bir diğer faydalı yan etkisi, semende bulunan hormonların menstrüasyon sürecinde ilk adım olan rahim ağzını yumuşatmasıdır. Bu nedenle, cinsel birliktelik menstrüasyonu uyandırmanın keyifli bir yoludur.

Banyo yapmak:

Adet döngüsünün hafif derecede ivme kazanması için en popüler yöntemlerden biridir. Sadece sizi rahatlatmakla kalmaz ve PMS semptomlarının bir bölümünü uygular, aynı zamanda ısı abdominal kasları rahatlatır ve böylece uterustan kan akışını uyarır. Sıcak su vücudu rahatlattığından, fiziksel ve duygusal stresleri aynı anda gidermekte. Döngününüzün daha hızlı gelmesini isterseniz iyi, sıcak bir banyo için zaman ayırın.

Kendinizi güneş ışığına maruz bırakın! D vitamini, kalsiyumun ve diğer birçok vücut fonksiyonlarının emilmesi için gereklidir. Adet döneminizi hızlandırmak için günde 3-4 bardak yeşil çay için.
 
Aslında, kadınların çoğu hayatlarında bir noktasında düzensiz kanama yaşayacaklar. Beklenmedik veya gecikmeli gösteren bir süreç her zaman ciddi bir şeyin olduğu anlamına gelmez.Yaygın nedenler hormonal dengesizliklerden ciddi tıbbi durumlara kadar değişebilir.Adet kanaması üreme sağlığın da problem olmayan kadınlarda ayda bir gerçekleşen bir durumdur. Adet gecikmesi bir çok durumdan kaynaklanabilir. Stresten, şehir değişikliğinden ,hormonal problemlerden , rahim kaynaklı sorunlardan, kullanılan ilaçlardan gebelikten dolayı adet döneminizi kaçırabilirsiniz. Anoreksiya nervoza veya bulimia gibi yeme bozuklukları olan kadınlar , adet gecikmesi yaşayabilir. Yorucu egzersizler yapanlarda da adet gecikmesi görülmektedir.Adet gecikmesinde akla ilk gelen gebelik olsa da görüldüğü üzre bir çok neden gecikme sebep olabilir. Düzenli olarak adet olmanıza rağmen ilk defa döneminizi kaçırdıysanız öncelikle gebelik testi yapın. Sonuç negatifse mutlaka hekime görünün. Altta yatan neden teşhis ve tedavi edilirse döngünüz düzelecektir. Ayrıca makalemizde yer alan önerileri uygularsanız adet kanamanızı sökebilirsiniz. Tabi mutlaka önceliğiniz doktora gitmek olmalıdır.
 
Adet düzensizliği , adet gecikmesi bir çok kadın için ortak bir sorundur. Kadınlar hayatlarının bir çok döneminde düzensizlikler gecikmeler yaşayabilir. Adet gecikmesinin ve düzensizliğinin nedeni stres, kullanılan ilaçlar,hormonal problemler, rahim kaynaklı sorunlardan olabilir. Altta yatan neden teşhis ve tedavi edilmezse uzun süre bu problemi yaşamak mümkündür. Adet gecikmesinin ve düzensizliğinin nedeni hormonal tetkitler ve ultrason muayenesi ile belirlenebilir. İlaçla tedavi edilen bu probleme sizde bir takım önlemler alabilirsiniz. Dengeli ve düzenli beslenme, egzersiz, stresten kaçınma , düzenli hekim kontrolleri olası bir çok kadın hastalıklarını önleyebilir. Adet döngünüzle ilgili problemler yaşıyorsanız mutlaka uzman bir hekime görünün. Sevgili okurlarımız konuya dair her türlü soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst