Adetten önce Adetten hemen sonra hamile kalınırmı?

Uzman SühaN

Administrator
Adetten önce Adetten hemen sonra hamile kalınırmı?
adetten önce birliktelik gebe kalmayı sağlarmı,adetten sonraki birliktelikle gebe kalınırmı,adetliyen hamile kalınırmı,adetten 1 gün sonra ilişkiyle gebe kalınırmı,adetten 1 gün önceki ilişkiyle hamile kalınırmı hakkında bilgiler

h.jpg


Melekler mekanı.com'a adetliyken ilşkiye girildiğinde hamile kalınırmı,adetten bir kaç gün önce ilşkiye girdim hamile kalma olasılığım nedir; gibi sorular yönetilmektedir.Bizde Melekler mekanı.com olarak ziyaretçilerimizin merak ettiği bu soruyu detaylarıyla bir araya getirdik..


Bunun cevabı için adet kanamasının ne olduğunu bilmek gerekir.Adet kanaması kadın rahmi içindeki bir dokunun kanayarak dokulmesidir.Bu doku gebelik sırasında bebeğin yapıştığı ve beslenmesi için gerekli koşulları sağlayan özel bir yapıdır.İşte bu doku gebelik oluşmadığı her ay bir dahaki yumurtlamaya yeniden hazırlanması için üstteki tabakasını kanayarak doker ve alttan yeni doku oluşmaya başlar.
Adet kanamasına ait gerçek dışı uydurmalar;Vücuttaki kirli kan atılması gibi, zehirli olduğu,vücuttan atılmasa kişiyi zehirlediği, pis olduğu ,bu sırada ilişki kurulursa kısır olunacağı gibi bu şeyler tamamen yanlıştır.
Adet sırasındayken ilişkinin yapılıp yapılamayacağın cevabı ise koşullara ve kişilere ,vede kişilerin inançlarına göre farklılık gösterir.
Adet sırasında yani kadının menturasyonu sırasında eğer prezervatifsiz cinsel ilişki kurulursa kadın veya erkeğin mikrop kapma şansı olabilir.Çok nadir de olsa adet kanaması sırasında gebe kalma olasılığıda mevcuttur,bunu da göz ardı etmemek gerekir.
Bir çok kadın adetliyken kendilerini itici bulurlar, ve de erkeklerin bu hallerinden rahatsız olabileceklerini düşünürler,oysaki bazı rahatsız olan bunu itici bulan erkekler olduğu gibi ,bundan rahatsız olmayan, kadını adet döneminde de arzulayan ve bu sırada cinsel ilişki kurmak isteyen, cinsel ilişki kuran ve de bundan zevk alan bir çok erkekte mevcuttur.
Müslümanlıkta kadın adetliyken cinsellik kesinlikle yasaklanmıştır
Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek sağlık ve hijyen açısından sakıncalıdır ve tavsiye edilmemektedir.

Normal bir adet dönemi 3 gün ile 6 gün arasında değişmektedir. Bazen kadınlar adet günlerinin kanamanın çok düşük olduğu günlerde cinsel ilişkide bulunmaktadırlar, korunmasız yapılan bu ilişki gebelikle sonuçlanabilmektedir.

Bunun sebebi, bazı durumlarda kadınlarda yumurtlama zamanlarında değişiklik yaşanmasıdır.

Vajinada oluşmakta olan her kanama adet kanaması değildir. Yumurtlama döneminde olan benzer bir vajinal kanama kolay bir şekilde adet kanamasıyla karıştırılabilmektedir.Adet dönemine güvenerek cinsel ilişkiye giren bir kadının bu durumda hamile kalma ihtimalı bi hayli yüksektir.

Zamansız oluşan yumurtlamalar bazen adet dönemi bitmeden yada adet dönemini takip eden birkaç gün içinde olabilir. Her şekilde hamile kalma riski vardır.

Adet döneminin kanamanın yüksek olduğu ilk günlerinde hamile kalınmadığı söylenmektedir, Ayrıca bu günlerde cinsel ilişkide bulunulmaktan mutlaka kaçınılması gerekir, ciddi ebfeksiyonlara ve sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir.
Pratik olarak söylenirse adet döngüsünün hiçbir günü %100 gebelikten korunmak değildir. Gebelikten korunmada asla gün sayma metodu, geri çekme veya adetliyken ilişkiye girme gibi yöntemleri kullamamak lazım.
 
Normal bir durum.Adet sonrası rahim müdahale görüyor.Kanamanızın bittiğnden emin olduktan sonra birlikte olmaya özen gösterin Periodunuzu takip edin..
 
Ya bende bişey sormak istiyorum bizde adetime 5 gün fln varken ilişkiye girdik eğer olursa ben adet olucakmiyim bu ay
 
İyi akşamlar beyza hanım ben geçen ay adet oldum ardından 2 hata sonra bulantı başladı başaedemeyince dra gittik test yapıldı hamileymişim :) çok mutluyum ama nasıl oldu bu anlamadım ?
 
Merhaba,
Gebeliğiniz hayırlı olsun. Bunda şaşıracak bir şey yok.Bunun sebebi, bazı durumlarda kadınlarda yumurtlama zamanlarında değişiklik yaşanmasıdır.İki mensin ortasın da yumurtlamanız gerekirken mense yakın tarihte yumurtlamışsınız dır. O dönemde birlikte olmaniz akabinde adet olmanız sizi şaşırtmasın . Bu yüzden adetliyken yada adete 1-2 gün kala sağlanan birliktelikle gebe kalındığını buna benzer her soru da belirtiyorum. Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile.
 
beyza hanım slm ben 2 hafta önce korunmasız ilişkiye girdim adetime henüz var korkuyorum hamile kalmaktan test yapsam sonuç alırmıyım
 
Geri
Üst