Adetten Sonra Lekelenme

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Adetten Sonra Lekelenme
Adetten Sonra Lekelenme Yerleşme Kanaması mı- Adet döngüsü düzenli olanlar için adet bitişi sonrası herhangi bir kanama durumu endişeye mahal vermektedir. Sizlere bu yazımızda regl sonrası kanama neden olur? Adetten sonra lekelenme yerleşme kanaması ile bir ilgisi var mı? bu bilgilere ışık tutmaya çalışacağım.

adet dongusu.jpg


Kadınlarda adet kanaması döngüsü kiminde 28 kimilerinde ise 30 gündür. Bu adet başlangıç ve bitiş süresi arası 3-7 gündür. Adet bittiği günden sonra yeniden lekelenme ya da kanama durumu olması kadınlarda endişe yaratmaktadır. Adet sonrası yaklaşık adet döngünüzün ortalarında yumurtlama oluşur. Bu birkaç günde eğer ki evli ve çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu yumurtlama zamanlarını dikkate almanızda fayda var. Yumurtalar olgunlaşır ve oluşan yumurta kesesi çatlayarak serbest kalır. Bu dönem yaklaşık 24 saat sürmektedir ki bu süre dilimi içinde bebek isteyenler için ilişki önemlidir. Eğer bu 24 saat dilimi içinde döllenme oluşmaz ise bu kan şeklinde dışarı atılır. Eğer birleşme sonucu döllenme oluşursa döllenen yumurta 7-10 gün içinde rahim duvarına yerleşecektir. Döllenme oluştuğunda siz ilişkiden yaklaşık 10 gün sonra test yaptırdığınızda yani adet tarihinize henüz var iken bu eğer hamilelik var ise testte çıkacaktır. Nadiren de olsa bazı kadınlarda hamilelik oluştuğunda yerleşme kanaması denilen lekelenme şeklinde kanama oluşabilir. Bu adet kanaması değil ve adet kanamasından daha önce oluşan bir kanamadır. İmplantasyon denilen bu kanama döllenme sonucu oluşan zigotun rahim duvarına yerleşme çabasından kaynaklanan bir lekelenme türüdür. Yerleşme kanaması mı adet kanaması mı konulu yazımızı da inceleyerek bu farkı anlayabilirsiniz.

Her zaman dediğim gibi her türlü adet dışı kanamada doktorunuza görünmenizde fayda var. Bu hamilelik oluşsa bile bir yerleşme kanaması değil bir düşük bir boş dış gebelik durumunu da gösterebilir. Yerleşme kanaması denilen kanama yani daha doğrusu lekelenme adet kanamasından daha az miktarda pembe ya da kahverengi renginde oluşan kanamadır. Bu kanamayı ben de ikizlerime gebe iken ilk haftalarda ufak bir kanama yaşamıştım. Ama benim yaşadığım kanama türü yerleşme kanaması değil düşük tehdidi idi. Yerleşme kanaması zaten özellikle adet öncesi görülen açık renkli kanama olduğundan adetiniz geçtikten sonra gebelik oluşmuş ise bu düşük tehdidi olabilmektedir. Yerleşme kanaması denilen lekelenme 1-3 gün arası sürebilir. Düşük tehdidi varsa bunun için mutlaka düşük önleyici ilaç ya da iğneler kullanmanız gerekebilir. Tabii bu ilaçları yine doktorunuz tavsiyesi ile kullanabilirsiniz. Yine bu düşük tehdidi 3 ay boyunca devam edebiliyor. Ben 3 ay boyunca hiç bir iş yapmadan yatmıştım. Çok şükür Rabbime ki ikizlerim şuan 18 aylıklar. Erken doğum olmasına rağmen şükür sağlıklılar. Ama hamileliğim boyunca hep tam zamanında doktor kontrollerime gittim.

adetten sonra kanama neden olur.jpg


Ayrıca hamilelik dışında regl dönemi düzenli bir kadında adet bitiminde yeniden kanamalar lekelenmeler oluşursa ve tabii hamilelik yoksa bu anormal bir kanama durumudur diyebilirim. Böyle bir durumda gebelik dışında rahim içi yaralar, myomlar, polipler, pıhtılaşma, dış gebelik, çeşitli rahim kanserleri bu anormal kanamalara sebep olabilir. Böyle adet sonrası kanamalar oluşursa mutlaka zaman kaybetmeden bir jinekoloğa görünmelisiniz. Doktorunuzun soracağı sorulara doğru bir şekilde yanıt vermek bu durumun tanısında yine önemli rol oynar. Size önce belki ailesel sağlık hikayenizi soracak sonrasında fiziki muayene ve gerekli gördüğü testleri sizden isteyecektir. Yine aslında böyle bir anormal duruma rastlamadan kadınların özellikle 6 ayda bir muayene olması smear testi yaptırması gereklidir diye düşünüyorum.
 
Merhaba ben 13 yaşındayım adetimin bitiminden 3 gün sonra kanamam oldu ne yapmalıyım yardım edin
 
M
Merhaba ben 13 yaşındayım adetimin bitiminden 3 gün sonra kanamam oldu ne yapmalıyım yardım edin
Merhaba, adetten hemen sonra tekrar kanama olması kist , hormonal problemler, stres, rahim kaynaklı bir sorundan dolayı olabilir. Bir kadın doğum uzmanına görünün. Yapılacak muayene ve tetkiklerle kanamanın nedeni teşhis-tedavi edilebilir.
 
15.08.2018 de adet oldum adetim bittikten 14 gün sonra pembemsi bir kan geldi ondan 1 gün sonra kahverengi şimdide kırmızıya yakın kan gelmekte acaba yerleşme kanaması mı adet mi oluyorum kanama olmadan 2 gün önce beta HCG 1.6 çıktı.
 
Adet sonrası lekelenmeler olabiliyor durumun gebelikle ilgisi yok. Ayrıca lekelenmeler başka koşullardan kaynaklanabilir. Lekelenmeler sürekli olursa bir kadın doğum uzmanına görünün. Adet döneminizde gecikme olursa tedbiren gebelik testi yapın.
 
Gecen ay 6 gün geciktim sonra 3gün adet oldum 13gün sonra kanamam oldu yumurtlama döneminde ilişki oldu hamile olabilirmiyim
 
Bu gelen kanama yerleşme kanaması mı yoksa yumurtlama olduğu içinmi oldu bu dönemde ilişki çocuk için iyi olurmu
 
Yerleşme kanaması adete 1-2 gün kala yada adet gecikmesi sonrası gerçekleşir. Bu kanama adet gibi yoğun olmaz bir kaç damladan ibaret bir lekelenmedir. Yumurtlamaya bağlı lekelenme olur 1-2 damladır . Yumurtlama dönemine bir kaç gün kala ve yumurtlama gününde birlikte olmak , üreme ile ilgili bir problem yoksa gebe kalma şansınızı artırır..
 
Adetimden 2 gun sonra esim icime bosaldi 1 hafta kadar sonra asiri bir mide bulantısı bas donmesi halsizlik uyku soguk soguk terlemelerim basladi 12 gun sonrasida lekelenmelerim oldu 6_7 gun surdu evde test yaptim negatif cikti adetime daha 4 gun var bu arada kasiklarimda karnimda ve belimde agri var gebelik olabilir mi cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekker ederim
 
Geri
Üst