Af ve bağışlama

ÇİÇEĞİM

Yeni Üye
Üye
Af ve bağışlama
AF VE BAĞIŞLAMA
Affetmek , bir başka insana veya kendinize karşı içinizde duyduğunuz öfkenin yerine sevgiyi koymaktır. Affetmek, öfkenin nefretin , acının , suçlamanın, kurban olma duygusunun, kendini haklı çıkarma çabasının üzerinizde yarattığı ağırlığı alır.

Doğru düşünen kişi bilinçsiz huzur, rahatlık ve iyi beslenmeyi yaşamında yerleştirir, diğer doğru alışkanlıklar da kendinde terbiye olur.

Doğru af ve bağışlama yüzeysel ve tesadüfi bir eylem değildir. Belki zihin ve ruhun derinliklerinde bir arıtma ve tasfiye etme bir yaklaşımdır. Gerçek af ve bağışlama zaman ve dayanma gücü ister ve bu kesinlikle şuur altı düzeylerini temizler.

Her tür kin ve öfke zihni tırmalar ve bedenin hasta olmasına sebep olur. Samimi bir şekilde af ve bağışlama yapmazsanız tam şifa gerçekleşmez.

Nefret ve öfke , eleştiri, serzeniş, hışım ve hesaplaşma isteği ve başkalarının eziyetini görme isteği , hepsi canı solgunlaştırır ve insanın sağlığını çalar. Bunun için size yapılan bütün eziyetleri af etmek size yararlı olacaktır. Bir kişiden veya bir pozisyondan nefret ettiğinizde çelikten daha güçlü bir halka ile o kişiye veya o pozisyona bağlanırsınız. Af ve bağışlama, kurtulmak için tek yoldur .

AF VE BAĞIŞLAMANIN METODLARI
Af ve bağışlamanın en basit alıştırma yolu, her gün sakin bir köşede, gözleriniz kapalı oturup şu cümlelerin tekrarlanmasıdır:

•Benim eziyetime sebep olan her şeyi af edip bağışlıyorum
•Beni üzüntüye sokan her şeyi af edip bağışlıyorum
•Benim öfke ve nefretime sebep olan her şeyi af edip bağışlıyorum
•İçeride ve dışarıda olan her şeyi af edip bağışlıyorum
•Geçmişi , geleceği ve şu anı af ediyor ve bağışlıyorum

AF VE BAĞIŞLAMANIN KAİDELERİ
Eski bir atasözü şöyle der: "Başkalarını af edip bağışlamayan kişi , kendisinin de bir gün geçmesi gereken köprüyü kırıyor ."
Size verilmesi gereken bir bağış geciktiğinde , af zamanı gelmiş demektir. Gerçek af ve bağışlamanın size verilmesi , bağışlarda olan gecikme ve engelleri ortadan kaldırır. Charles Fillmore , af ve bağışlamanın her derdin kesin dermanı olduğunu düşünür ve söyler. Af ve bağışlama her tür hastalığın zihinsel dermanıdır. Her gece uyumadan önce yarım saat oturun ve sevmediğiniz ve beğenmediğiniz herkesi zihinsel olarak bağışlayıp affedin. Hatta eğer bir hayvandan korkuyorsanız veya bir böcekten hoşlanmıyorsanız , zihninizde onlardan özür dileyiniz , sevgi ve şefkatinizi onlara gönderiniz.
Eğer birisini adaletsizlikle suçladıysanız, eğer birisi ile dostluk dışında bir diyalogunuz olmuşsa , eğer başkasının ardından kötü sözler söylemiş veya eleştirmişseniz , sükut ve rahatlık içinde zihninizde onlardan sizi affetmelerini isteyiniz. Eğer bir dost veya akrabanız ile bir probleminiz varsa problemi ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapınız . Her şeyde ve herkes de hakikati görünüz

HAKİKAT NEDİR?

Mutlak cevher ve mutlak can !
Aşk ve sevgiden dolu en güçlü düşüncelerinizi onlara bağışlayınız.
Her gece dünyanın her köşesinde bir düşmanınız olduğu endişesini taşıyorsanız yastığa başınızı koymayınız. Af ve bağışlamada kapsamlı tekidi ibarelerden biri şöyledir: "Her şeyi, herkesi ve affa ihtiyacı olan geçmiş ve bu günkü tecrübelerimi bağışlıyorum. Yaradan sevgidir , bende bağışlanmışımdır. Yaratanın lütfü yalnız vücuduma hakimdir. Şimdi sevgi kanunu , yaşamımı düzenliyor ve dengeliyor. Sevgi kanunu algıladığımdan sükunet içindeyim.

Bazen vurgulayıcı ibareler, tek başına yeterli değildir. Harekete geçmek gerekir. Başkalarını affetmek veya başkalarının sizi affetmelerinde en ihtişamlı yol onlardan vazgeçmektir. Başkalarının sizi affetmesi için en iyi vurgulayıcı ibare şudur:"Şimdi her şey ve herkes benim geçmişimi , bu günümü , beni olumlu bağışlamışlardır."

Emin olun af ve bağışlama en güçlü iştir. Her tür hastalığa şifa verir. Zayıf insanı güçlendirir, korkak insanı cesaretlendirir, cahili bilge yapar, hüzünlü insanı sevince boğar
 
Cevap: Af ve bağışlama

affetmekle herşey bitmiyor..aslında hatalar affedilmemeli çünkü yine tekrarlanılıyor her ne kadar söz verilsede...paylaşım için saol çiceğiiim
 
Geri
Üst