Ahmet Maranki'den Bitkisel Uçuk Tedavisi Önerileri

T

TİTAN

Forum Okuru
Ahmet Maranki'den Bitkisel Uçuk Tedavisi Önerileri
Ahmet Maranki uçuk nasıl tedavi edilir
Ahmet Maranki uçuk tedavisi bitkisel
Ahmet Maranki bitkisel uçuk tedavisi




Uçuk hemen her insanda zaman zaman çıkar ve hayli zorluk yaşatır melekler :) Biz de bitkisel tedavi uzmanı Ahmet Maranki'nin önerisi bitkisel uçuk tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz :tik:


ucuk-1f2.jpg


Uçuk çıkacak bölgede 0-24 saat önceden zonklama, karıncalanma, kaşınma, yanma, sızlama hissediliyor. Uçuk bulaşıcı bir hastalıktır, böyle olduğu için de uçuğu olan bir kişinin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık vb. eşyalarla ve uçuklu kişinin öpmesi sonucu bulaşabiliyor.

Eğer uçuğa dokunulursa yüzün diğer bölümlerine, göze ve vücudun diğer bölgelerine (genital bölge gibi) de bulaşabileceğinden, dikkat etmek gerekiyor.

Uçuğa neden olan herpes simplex virüsü vücuda girip ilk enfeksiyonunu yaptıktan sonra o bölgeye yakın sinir düğümüne yerleşiyor ve uçuk oluşmasını tetikleyen faktörler devreye girene, yani vücudun zayıf düştüğü ana kadar orada kalıyor. Stres, uçuğun tekrarlamasındaki en büyük etkenlerden biridir.

Uçuk Losyonu 1
Malzemeler :
10 gr. meşe kabuğu
15 gr. ceviz yaprağı
3,5 su bardağı su

Hazırlanışı :
Malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp çatal yardımı ile ezilir. Soğuduktan sonra uçuk üzerinde uygulanır.


Uçuk Losyonu 2
Malzemeler :
1 tutam mayıs papatyası
1 çay bardağı kaynamış su

Hazırlanışı :
Malzemeler karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Uçuk üzerine günde 3-4 kez kompres yapılarak uygulanır, İşleme sonuç alınıncaya kadar devam edilir. Bu işlem uçuktaki kaşıntıyıda alır.

Uçuk Losyonu 3
Malzemeler :
3 adet andızotu kökü
2 su bardağı su

Hazırlanışı :
Malzemeler karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumaya yakın süzülür. Uçuk üzerine günde 5-6 kez kompres yapılır. Uçuğun acısını ve kaşıntısını keser.

Uçuk Losyonu 4
Malzemeler :
1 adet soyulmuş elma
2 su bardağı su

Hazırlanışı :
Tencere içerisinde konulan su ve soyulmuş elma kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ilık haldeyken elde edilen su uçuk üzerine kompres yapılır ve bu işlem gün içerisinde 5-6 kez tekrarlanır. Arzu edilirse elma suyu çıkartılarakda denenebilir.

Uçuk Losyonu 5

Malzemeler :
1 tutam ısırgan otu
1 su bardağı su

Hazırlanışı :
Malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen sıvı uçuk üzerine kompres şeklinde uygulanır.

UÇUK TEDAVİSİ İÇİN EVDE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ MERHEMLER

Malzemeler
Şalgam
Çavdar unu
Şahtere otu
Ceviz yaprağı
Isırgan otu
Susam yağı

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:
1- Rendelenmiş şalgamlar yirmi dakika süreyle suda kaynatılarak süzülür. Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk üzerine sürülür.
2- Şahtere otunun yaprakları sert bir zeminde dövülerek ezilir. Elde edilen posaya, krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu krem uçuk olan bölgeye sürülür.
3- Kıyılmış taze ceviz yapraklan, ısırgan otuyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya, merhem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan merhem bölgeye sürülür.
 
Geri
Üst