Ahmet Türk Haini ve Partisi Meclis'ten Çıksın

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Ahmet Türk Haini ve Partisi Meclis'ten Çıksın
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın PKK’ya karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin verdiği, "Palavra, tamamen yalan. Ben askerim, teröristleri muhatap almam" sözlerini ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmeyen DTP’lilere ilişkin "Önce onlar PKK’nın terör örgütü olduğunu kabul etsinler" açıklamasını Hürriyet’e değerlendirdi.

Türk şöyle konuştu: "PKK’yı terör örgütü kabul etsinler diyorlar. Biz birileri istiyor diye öyle bir açıklama yapmayız. Biz çözümü şiddette, silahta aramıyoruz. Çatışmanın bitmesi gerekir diyoruz. Medeni biçimde sorunlar çözülmeli diyoruz. İnkar, ötekileştirici, dışlayıcı mantık olursa biz karşısındayız. Genelkurmay Başkanlığı ile polemiğe girmek istemiyoruz. Şiddetin, kanın durması için çaba gösteriyoruz."

haber


Benim askerimi şehit eden, anneleri gözü yaşlı, yüreği acı içinde bırakan eli kanlı hainlerin olduğu terörist bir örgüte "terörist" demeyen, "asker istiyor diye pkk'ya terörist demeyiz" diyerek gerçek yüzünü bizlere gösteren bu adamı...

Destanlaşan Kurtuluş Savaşımızın son darbesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramında "teröristlere kimyasal silah kullanılıyor" gibi haince ve amacı belli mesajlar vermekten çekinmeyen bu -sözde siyasi bence terörist parti- liderini...

Benim ülkemi koruyan, savunan ordumu ve askerimi "bölücülükle" suçlayacak kadar kendinden geçmiş bu kişiyi...

Bu adamın Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Yüce Millet Meclisinde; devletime, rejimime, Türk Silahlı Kuvvetlerime olan duruşunu bile bile koltuğunda halen oturmasını...

Söylediklerini de demokrasi, insan hakları kisvesi altında halka yutturmaya çalışanları...


şiddetle,

nefretle,

içim acıyarak,

bütün yüreğimle protesto ediyorum,

kınıyorum...
 
Ce: Bu Adamı Şiddetle Kınıyorum

kesinlikle harfi harfine katılıyorum bu protestoya!!! nedir bu kardeşim; ne sanıyorlar kendilerini bunlar!!! verdikçe fazlasını istiyorlar..bir taraftan ülkemizin en vahşi terör örgütüne destek verirken bir taraftan da bu ülkenin meclisinin içindeler!!! demek ki düşmanı uzakta aramaya gerek yok; düşman ta içimizde!!!
 
Ce: Bu Adamı Şiddetle Kınıyorum

Cart curt yapıp kelime oyunu ile milletin başını şişireceğine, pkk illet lanet bir terör örgütüdür desin. Genel Kurmay ile polemiğe girmek istemiyormuşmuş muş... Seni muhattap almayan bir kurumla, istesen bile nasıl polemik yaşarsın acaba!
 
Ce: Bu Adamı Şiddetle Kınıyorum

Minerr, Fuşyam, Esterncim teşekkür ederim kızlar...

Türk ve DTP yöneticileri hakkında başlatılan soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 301/2. maddesinde düzenlenen, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama” suçu kapsamında yürütülecek. Söz konusu suçun işlenmesi halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
Soruşturma kapsamında, Ahmet Türk'ün yaptığı konuşmanın görüntü ve ses bantları ilgili birimlerden istenerek incelenecek.

"SORUŞTURMAYA ALIŞTIK"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlatmasıyla ilgili olarak parlamentoda gazetecilerin sorusu üzerine DTP Grup Başkanı ve Mardin milletvekili Ahmet Türk, "Savcılar her zaman ne konuşacağımızı bekliyor. Dava açmak için hazır bekliyor. Alıştığımız bir durum" dedi.

Lafa bak ya, soruşturmaya alışmışmış...
 
Ce: Bu Adamı Şiddetle Kınıyorum

bir bir hak ettikleri parmaklıkların arkasına gidecekler.. sabahat tuncel zaten bu sonbaharda çıkdığı yere gircek gerisin geri.. ahmet türk ikinci sırada.. guruplarıda düşmüş oluyo.. meclisteki şehit analarına yapılan ayıbın boyutu biraz kücültülmüş olur en azından.. ama esas önemli olan Baydemirdir... esas lider artık odur... esas yaptıklarının hesabının sorulması gereken kişi odur... gerisi anca iplerle haraket eden kukladan ibarettir...
 
Ce: Ahmet Türk Haini ve Partisi Meclis'ten Çıksın

Türk: ''PKK terör örgütü'' diyemem


Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ten, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmelerini istedi. Türk'ün, "Böyle bir açıklama yapamam" dediği öğrenildi.

Türk, Grup Başkan Vekili Fatma Kurtalan ve Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, önceki gün AB Dönem Başkanı Portekiz'in Ankara Büyükelçiliği’nde verilen ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilerinin de hazır bulunduğu yemeğe davetli olarak katılmıştı. Yemekte büyükelçiler ile Türk arasında, PKK konusunda tartışmaya varan bir diyalog yaşandığı bildirildi.

DTP'ye daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partileri ve değişik kesimler tarafından yapılan "PKK'nın terör örgütü ilan edilmesi" önerisi, bu kez AB büyükelçileri tarafından yüksek sesle dile getirildi. DTP'nin PKK'yla aralarına mesafe koymalarının yanında, örgütü kesin bir dille "terörist" olarak ilan etmesini isteyen büyükelçilerin, "Şiddeti kesin bir dille reddedin. Bunu açık bir şekilde ilan edin. Dolaylı açıklama yapmayın, adını koyun" dediği kaydedildi.

Seçmen endişesi

Türk'ün, "Ben böyle bir açıklama yapamam. Örgüte bölgede destek var. Bize oy verenler arasında bunların aileleri var. Biz zaten şiddeti reddediyoruz, bunu da her platformda belirtiyoruz" yanıtını verdiği öğrenildi.


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Ce: Ahmet Türk Haini ve Partisi Meclis'ten Çıksın

Ve bu adam 12 şehit, 16 yaralı, 8 kayıp verdiğimiz zaman Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya köşkünde ağırlandı! Neymiş efendim demokrasiyle gelmişler. Terör örgütüne üye olan bir kadını milletvekili yaptık ya!

Bu adamlar yüzünden mecliste kapalı oturum yapılamıyor!

Tarihi konjonktüre bakın lütfen, bu parti HEP'in, DEP'in, HADEP'in, DEHAP'ın bir devamıdır. Daha önceleri bu Anayasa Mahkemeleri tarafından görüldü de şimdi mi görülemiyor?

Bir terör örgütüne senin meclisinin çatısı altında "terörist değil onlar genç" diyen bir partiyi sen hala mecliste, Çankaya'da, konutta ağırla. Sen terörizme karşı mücadele etmeye uğraşırken onlar sana "HAYIR" oyu versin.

Sen de hala otur "demokrasi, insan hakları" de...

Zaten bu insan hakları bir tek benim askerime gelince işlemiyor. Allahın işine bak.

Hiçbir kavram veya olgu benim vatanımın bütünlüğünden ve Mehmetimin kanından daha üstün değildir!

Bilge
 
Ce: Ahmet Türk Haini ve Partisi Meclis'ten Çıksın

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı DTP hakkında kapatma davası açtı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Demokratik Toplum Partisi’nin, kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

DTP'nin yönetici, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yaptığı konuşmalar uzun süredir takip ediliyordu. Bu konuşmalar ve eylemler yerel mahkemeler tarafından takip edilirken, Yargıtay da bunları takibe aldı. Yerel mahkemelerde açılan davalarda kullanılan belge ve bilgilerin birer örneği Yargıtay'a istendi. Yargıtay yaptağı inceleme sonrası, DTP'nin ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerin odağında olduğu, eylemlerin devletin bağımsızlığına aykırılık oluşturduğu sonucuna varıldı ve kapatma davası açıldı. Kapatma Davası Anayasa Mahkemesi'nde görülecek.

ERDOĞAN, "DAĞA GÖNDERİRSİNİZ" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin DTP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması kosundaki sorulara yanıt verirken, "Seçimle gelmiş olan milletvekillerini parlamento dışına atamak doğru olmaz. Parlamento dışı kalırlarsa onları da dağa gönderirsiniz. Siyasallaşma sürecine girmelerini özellikle teşvik etmemiz gerekir. Anayasal düzendi siyaset yapsınlar" demişti. Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden 12 saat geçmesinin ardından Yargıtay DTP için kapatma davasını açtı.

YARGILAMA SÜRECİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, bir siyasi partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne açılan davalarda, "ceza davası" prosedürü izleniyor.
Bu aşamadan sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, raportör görevlendirecek.

Anayasa Mahkemesi Heyeti, raportörün ilk inceleme raporundan sonra başvuruda bir eksiklik olup olmadığına bakacak. Herhangi bir eksiklik bulunmazsa "tensip tutanağı’ hazırlanacak. Bu tutanakta kapatma davası sürecinde izlenecek yöntem belirlenecek. Bu yöntem ile birlikte iddianame ön savunmanın verilmesi için DTP’ye gönderilecek.

DTP, yasal bir aylık süre içinde ön savunmasını vermesi gerekiyor. Bu sürenin uzatılması için yapılabilecek başvuruyu Anayasa Mahkemesi karara bağlayacak. Ön savunmanın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş DTP’ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, DTP yetkilileri de sözlü savunma yapacaklar. Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse davalı DTP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun Anayasa Mahkemesi’nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç bir toplantı günü belirleyecek, üyeler belirlenen günde biraya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar.
DTP hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak.

Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.

Anayasa’da son yapılan değişiklikle bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi’nin 11 asıl üyesinin en az 7’sinin oyu gerekecek.

Milliyet
 
Geri
Üst