Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır
Akasya Pilavı

Akasya Pilavı

Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz

Hazırlanışı
  • Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
  • Margarini tencereye alın.
  • Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
  • Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
  • Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
  • Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
  • Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
  • Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
  • Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
  • Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
  • Tuzunu ayarlayın.
  • Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
  • Kaynayınca pirinci içine atın.
  • Suyunu çekene dek pişirin.
  • Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.
 
Geri
Üst