Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır
Akasya Pilavı
Akasya Pilavı
Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz
Hazırlanışı
Akasya Pilavı
Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz
Hazırlanışı
- Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Margarini tencereye alın.
- Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
- Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
- Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
- Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
- Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
- Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
- Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
- Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
- Tuzunu ayarlayın.
- Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
- Kaynayınca pirinci içine atın.
- Suyunu çekene dek pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.