1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.578
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Konu, 'Pilavlar' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    Akasya Pilavı
    Akasya Pilavı

    Malzemeler
    3 Su bardağı pirinç
    2 Çorba kaşığı margarin
    5 Adet arpacık soğan
    250 gr kuzu eti

    1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye
    1 Adet domates
    Yarım demet dereotu
    Yeterince et suyu
    Tuz

    Hazırlanışı
    • Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
    • Margarini tencereye alın.
    • Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
    • Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
    • Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
    • Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
    • Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
    • Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
    • Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
    • Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
    • Tuzunu ayarlayın.
    • Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
    • Kaynayınca pirinci içine atın.
    • Suyunu çekene dek pişirin.
    • Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.



     
Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hamsili pilav nasıl yapılır

    hamsili pilav nasıl yapılır

    hamsili pilav HAMSİLİ PİLAV Malzemeler ; 6 kişi için Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın. Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın...
  2. Akasya Pilavı

    Akasya Pilavı

    =Malzemeler= ( 6 Kişilik) 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz =Hazırlanışı= Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir...
  3. Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Uludağ Pilavı Malzemeler 3 su bardağı pirinç 100 gr. tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar Tuz,karabiber Yapılışı 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su...
  4. Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

    Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

    Hünkar Pilavı Tarifi Resimli Hünkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Hünkar pilavı tarifi isteyen tüm melek'lerimize bu sayfamızda çok lezzetli hünkar pilavı nasıl yapılır anlatacağız arkadaşlarım :) İşte size hünkar pilavı tarifi, yapın eşiniz Hünkar olsun sizde Hürrem :D:D:D:D Hünkar Pilavı Malzemeleri: 250 gr kıyma 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan 2 adet et suyu tablet 2 çorba kaşığı...
  5. Acem Pilavı nasıl yapılırbuyrun tarifi

    Acem Pilavı nasıl yapılırbuyrun tarifi

    Acem Pilavı Tarifi Acem Pilavı nasıl yapılır Merhaba Sevgili Melek'ler bu yazımızda size görüntüsü lezzetli olan tadı ise enfeso lan muhteşem acem pilavı tarifini sunuyoruz. Pilav çeşitleri arasına bir yenisini daha eklemek isteyenlere gelsin bu tarifimiz :) Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet...

Sayfayı Paylaş