Kavurmalı Şehriye Pilavı

Bilge Gökçen

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Kavurmalı Şehriye Pilavı
Kavurmalı Şehriye Pilavı



Malzemeler

1 kg. kuzu kuşbaşı
4 adet kuru soğan
3 adet domates
1 paket arpa şehriye
2 yemek kaşığı margarin
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın. Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun. Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın. Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Servis tabağının ortasına etleri koyun. Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın.
 

Benzer İçerikler

Bilge Gökçen
Cevaplar
0
Görüntüleme
984
Bilge Gökçen
Bilge Gökçen
BeyazMelek
Cevaplar
0
Görüntüleme
8K
BeyazMelek
BeyazMelek
Bilge Gökçen
Cevaplar
4
Görüntüleme
9K
Bilge Gökçen
Bilge Gökçen
PaSikA
Cevaplar
0
Görüntüleme
621
PaSikA
PaSikA
Bilge Gökçen
Cevaplar
0
Görüntüleme
717
Bilge Gökçen
Bilge Gökçen
Üst