Kavurmalı Şehriye Pilavı

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Kavurmalı Şehriye Pilavı
Kavurmalı Şehriye Pilavı



Malzemeler

1 kg. kuzu kuşbaşı
4 adet kuru soğan
3 adet domates
1 paket arpa şehriye
2 yemek kaşığı margarin
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın. Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun. Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın. Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Servis tabağının ortasına etleri koyun. Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın.
 
Geri
Üst