Aktif kömür nedir faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Aktif kömür nedir faydaları nelerdir?
Aktif kömür, vücuttaki toksinleri ve kimyasalları uzaklaştıran güçlü bir doğal tedavidir.Tıp literatüründe, vücutta zararlı olabilecek organik toksinleri, kimyasalları ve zehirleri emen güçlü bir panzehir olarak da iyi bilinmektedir.Günümüzde, güçlü bir doğal tedavi olarak teşvik edilmeye devam ediyor.Aktif kömür, vücuttaki toksinleri rahatlatmaya ve karaciğer, böbrek ve cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan özellikler içerir. Aktif karbonun atardamarlarda plak oluşumuna neden olabilecek kötü kalp kolesterolü (LDL) azalttığı ve kalp sağlığını destekleyen iyi kolesterolü (HDL) artırdığı kanıtlanmıştır





aktif kömür.jpg







Aktif Kömür sağlığa yararları arasında diş beyazlatma, bağırsak şişkinliğini gidermek, enflamatuar cilt hastalıklarının tedavisi, yaşlanma sürecini yavaşlatmak, kolesterol seviyelerini düşürmek, böbrek fonksiyonunu arttırmak, ishali tedavi etmek vardır.Çalışmalar, aktif kömürün yaşlanma, adrenal bez ve böbrek fonksiyonu ile ilişkili birçok hücresel değişikliği önlediğini göstermektedir. Böcek sokmaları, mantar zehirlenmesi, zehirli sarmaşık, kolera, ısırıklar ve iltihapları hafifletmek için aktif kömürü topikal olarak kullanabilirsiniz. Vücut kokusu ve ağız kokusu genellikle vücuttan çıkan toksinlerin bir sonucudur, bu yüzden aktif kömür almak ve deodorant gibi topikal ürünlerde kullanmak gerçekten yararlıdır.



Yan Etkiler


Bu madde genel sağlık için çok yararlı olsa da, dikkate alınması muhtemel bazı yan etkileri vardır:

Mide sorunları
Dilinizin rengi
Kabızlık
Kusma
İshal


Aktif kömür , ağızdaki pH dengesini değiştirerek ağız sağlığını iyileştirirken dişlerin beyazlatılmasına yardımcı olur , ağız boşluğunu, ağız kokusunu ve dişeti hastalığını önlemeye yardımcı olur . Dişlerinizi doğal olarak beyazlatmak için, bir diş fırçasını ıslatın ve toz haline getirilmiş aktif kömür içine daldırın. Dişleri normal olarak fırçalayın, en çok lekelenmeyi gösteren alanlara özellikle dikkat edin. En iyi sonuç için, haftada 2–3 kez aktif kömür tozu ile dişlerinizi fırçalayın.



Dişleri beyazlatmak için aktif kömürden faydalanmak için , aktif bir kömür tozu içine nemli bir diş fırçasını daldırıp dişlerinizi hafifçe fırçalayabilirsiniz. En iyi sonuçlar için bunu haftada bir veya iki kez yapın



Aktif kömürün bir başka son derece popüler kullanımı aşırı gaz ve şişkinliği tedavi etmektir.Gaz üretimi normal olsa da, bazı gıdaların aşırı gaz üretimine neden olduğu ve rahatsızlığa neden olduğu bilinmektedir. Aktif kömür gaz problemlerine iyi gelmektedir.



Not : Mangalda veya şöminenizde bulunan kömürlerden arta kalan küller ile aktif odun kömürünü karıştırmayın, bunlar aynı değildir ve kullanmaya çalıştığınızda çok toksik olabilir.



Herkes zaman zaman gaz ve şişkinlik deneyimliyor, ama IBS si olan bazı insanlar için günlük bir olay olabilir. Aktif kömür bu problemlere iyi gelmektedir. Çalışmalar, aktif kömür alımının genel kolesterol düzeyleri ve kalp sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Piyasada birçok beyazlatıcı ürün vardır, ancak çoğu dişleri ağartmak için kimyasallar kullanır, bu da daha sonra emayeyi zayıflatabilir. Aktif odun kömürü, eğer kullanıldıkça emayenizi de zayıflatabilir, ancak geleneksel beyazlatma ürünlerinden hala daha güvenli bir alternatiftir.



Çok sayıda sağlık avantajına ek olarak , aktif kömür de su filtrasyonu gibi büyük ölçekli endüstriyel kullanımlara sahiptir. Zararlı kimyasalları ve toksinleri adsorbe etme yeteneği sayesinde genellikle su filtrasyon işleminin adımlarından birinde kullanılır. Su filtrasyonu için odun kömürü kullanımı tipik olarak karbon filtrasyonu olarak bilinir ve suyu arıtmanın en güvenli yollarından biridir.




Aktif kömür, farklı kaynaklardan yapılabilir, ancak sağlık ve güzellik amacıyla işlendiğinde, genellikle daha doğal ve sağlıklı kaynaklardan gelir. Bu genellikle Hindistan cevizi kabuğu ve diğer fındık kabuklarını içerir.Aktif kömür tozu, gazlar, ağır metaller, zehirler ve diğer kimyasallar üzerinde binlerce kez kendi ağırlığını adsorbe edebilir; Böylece onları etkisiz ve zararsız hale getirir. Bu emme kabiliyeti aktif kömürün en büyük faydalarından biri olduğu için , bu madde rutin olarak hastanelerde ve doktorlar tarafından kullanılmaktadır.



Bildiğiniz gibi, musluk suyu yüzlerce zehirli kirlilikle doludur. Bu nedenle doğru su filtreleme sisteminin bulunması, sağlıklı bir yaşam tarzının başlatılmasında önemli bir adımdır..Neyse ki, aktif kömür, aslında suyu filtrelemek için en çok kullanılan maddelerden biridir. Vücudumuz, günlük olarak maruz kaldığımız çevresel toksinleri sürekli olarak çıkarmaya ve filtrelemeye çalışır. Bu toksinlerin aşırı yüklenmesi kolayca çıkarılmasından sorumlu organlara yük getirebilir . Böbrekler ve karaciğer) Aktif kömür, organlara zarar vermeden önce toksinleri uzaklaştırmak için vücuda yardımcı olur



Çok sayıda çalışma, aktif kömürün düzenli olarak kullanılmasının , genel kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğunu ve HDL kolesterolün (iyi kolesterol) düzeylerini yükseltebildiğini bulmuştur . Bu, ateroskleroz , kalp krizi, inme ve koroner kalp hastalığı riskinizi azaltabilir . Böbrekler vücudun detoksifikasyon süreçlerinde önemli bir bileşendir ve böbrek sağlığı söz konusu olduğunda, bu aktif karbon kullanılması böbrek hastalığınızın şansını azaltabilir . Cilde topikal olarak uygulandığında, özellikle de böcek ısırıklarında , aktif kömür, inflamasyonu azaltabilir ve enfeksiyonu önleyebilir



Aktif kömür tozunun, fasulye ve diğer gaz oluşturan yiyecekler tarafından üretilen gaz miktarını azalttığı bulunmuştur . Gazı oluşturan bakterilerle birlikte fazla gazı adsorbe eder.Su arıtma, hava temizleme ve gıdalarda istenmeyen koku ve kirliliklerin giderilmesinde kullanılır. Aktif kömür de cildiniz ve saçınız da dahil olmak üzere güzellik için bazı harika kullanımlara sahiptir.Buzdolabınızda ve dondurucunuzdaki kokulardan kurtulmak için kabartma tozu yerine aktif kömürü deneyin . Aynı zamanda bir odada küf kokularınıda giderecektir.Gaz ve şişkinliği hafifletmek için aktif kömürün tablet ve kapsül formları kullanılabilir. Aktif odun kömürü alındığında, siyah dil, siyah dışkı, ishal, kusma veya kabızlığa neden olabilir. Şiddetli vakalarda, gastrointestinal kanalınızın tıkanmasına neden olabilir.
 
Bende bu aktif kömürü instagramda gördüm .Genelde dişleri beyazlatmak için kullanıyorlar. Diğer kullanım alanlarını bilmiyordum ve normal kömür tozu sanıyordum. Meğer tableti bile satılıyormuş. Hekime yada eczaneye danışarak bende kullanmak itiyorum bakalım ne gibi faydalar sağlayacak.
 
Geri
Üst