Akupunktur nedir faydaları ve zararları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Akupunktur nedir faydaları ve zararları nelerdir ?
Akupunktur antik Çin tıbbından türetilen bir tedavidir. İnce iğneler terapötik veya koruyucu amaçlı vücudun belirli bölgelerine yerleştirilir.Akupunktur genellikle tamamlayıcı veya alternatif tıp şeklinde görülür . Bir tedavi serisinde, akupunktur uzmanı farklı noktalar kombinasyonları ve farklı iğneleme teknikleri kullanacaktır. Akupunktur vücudun işlevlerini geliştirir ve spesifik anatomik noktaları uyararak doğal olarak kendi kendine iyileşme sürecini teşvik eder. Bu makalede akapunktur ile ilgili tüm merak edilen sorulara değinicez..


akupunktur.jpg




Modern bilimsel açıklama, akupunktur noktalarının iğnelenmesinin sinir sistemini kaslar, omurilik ve beyindeki kimyasalları serbest bırakmaya teşvik ettiği yönündedir. Bu kimyasal maddeler ya ağrı deneyimini değiştirecek ya da vücudun kendi iç düzenleyici sistemini etkileyen diğer kimyasal ve hormonların salınmasını tetikleyecektir. Akupunkturun ürettiği gelişmiş enerji ve biyokimyasal denge, vücudun doğal şifa yeteneklerinin uyarılmasına ve fiziksel ve duygusal refahın geliştirilmesine neden olur. Akupunktur gerginlik, stres ve duygusal koşullarla ilgili fiziksel problemlerin çözümünde özellikle yararlıdır. Gereken tedavilerin sayısı kişiden kişiye değişir.




Akupunktur nedir?


Akupunktur eski bir Çin sağlık sistemidir. Vücuttaki noktalara çok ince, katı iğneler yapıştırarak spesifik hastalıkları ve rahatsızlıkları önlemeyi ve tedavi etmeyi amaçlar.


Akupunktur nasıl işler?


Akupunktur, dengesizlikleri gidermek suretiyle vücudun hastalıklara ve rahatsızlıklara karşı direnme yeteneğini teşvik eder. Akupunktur vücudun ağrılı duyuları azaltacak veya ortadan kaldıracak kimyasallar üretmesini de sağlar.


Akupunktur güvenli mi?


Evet. Akupunktur, temiz, steril koşullar altında tek kullanımlık iğnelerle yapıldığında, herhangi bir komplikasyon görülmez.


Akupunkturun olası faydaları şunlardır:


Doğru yapıldığında güvenli

Çok az yan etki vardır

Çok etkili bir kombinasyon tedavisidir

Bazı ağrı türlerini kontrol etmede etkilidir

Ağrı kesici ilaç almak istemeyen hastalar için yararlı bir alternatiftir.



Kaç tedaviye ihtiyacım olacak?


Tedavilerin sıklığı ve sayısı kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı insanlar ilk tedavide dramatik bir rahatlama yaşarlar. Karmaşık veya uzun süreli kronik durumlar için haftada bir ila iki seans olabilir.Akut sorunlar için genellikle daha az ziyaret gereklidir, genelde toplam sekiz ila on ziyaret. Beklenen tedavi sayısını içeren bireyselleştirilmiş bir tedavi planıdır.


Akupunktur ile hangi koşullar sıklıkla tedavi edilir?

Akupunkturun faydaları üzerine yüzlerce klinik çalışma, kas iskelet problemlerinden (sırt ağrısı, boyun ağrısı ve diğerleri) bulantı, migren baş ağrısı, kaygı, depresyon, uykusuzluk ve kısırlığa kadar değişen koşulları başarıyla tedavi ettiğini gösteriyor.


Akupunkturun güvenliği hakkında ne biliyoruz?


Akupunktur steril iğneler kullanarak deneyimli, iyi eğitim almış bir uygulayıcı tarafından yapıldığında genellikle güvenli kabul edilir. Yanlış yapılan akupunktur ciddi yan etkilere neden olabilir.



Akupunktur sonrası


Bazı insanlar rahatlar ve diğerleri bir akupunktur tedavisinden sonra enerjik olurlar . Ancak herkes akupunktura cevap vermez. Belirtileriniz birkaç hafta içinde düzelmeye başlamazsa, akupunktur sizin için doğru olmayabilir.


Özetle ;

Akupunktur vücudunuzdaki stratejik noktalarda cildinize aşırı derecede ince iğnelerin yerleştirilmesini içerir. Geleneksel Çin tıbbının önemli bir bileşeni olan akupunktur ağrı tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.Akupunkturun yararlarını bazen ölçmek zordur, ancak birçok kişi acı veren çeşitli koşulları kontrol etmenin bir aracı olarak faydalı bulmaktadır.


Dünya üzerindeki bilimsel araştırmalar, akupunkturun deneyimli bir uygulayıcı tarafından gerçekleştirildiğinde, birçok farklı bozukluk için güvenli ve faydalı bir tedavi olduğunu bulmuştur. Akupunkturun bir avantajı, çok az yan etkiye sahip olması ve ağrıyı kontrol etmek ve bazı ilaçlara tahammül edemeyen kişilerde kas spazmını azaltmak için kullanılabilmesidir.


Akupunktur merkezi sinir sisteminin uyarılması yoluyla vücudun biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerini değiştirmek için hassas yerlerde ve derinliklerde bir hastaya ince, steril, paslanmaz çelik iğneler yerleştirmenin tıbbi tekniğidir.Akupunktur iğnelerinin yerleştirilmesi hemen hemen ağrısızdır.
 
Ben siğara bağımlısıyım. Akupunktur tedavisi almayı düşünüyorum. Şu an iyi bir merkez araştırmasındayım. Bir çok kişi akupunkturla sigarayı bırakmış. Yalnız bir kaç yerde okudum akupunktur kesin tedavi etmiyormuş .Acaba akupunktur yaptırıp sigarayı bırakan oldumu ? Akupunktur yaptıranlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
 
Geri
Üst