Altın günlerinin baştacı Bulgurun Faydaları

laetitia

Yeni Üye
Üye
Altın günlerinin baştacı Bulgurun Faydaları
hamilelikte bulgur yemek kısırın faydaları kısırın yararları bulgurun faydaları tarihçesi
Evimizden eksik olmayan özellikle altın günlerinin baştacı kısırın ana maddesi olan bulgurun faydalarına bir gözatalım meleklerim.

bulgur-pilavi-6629.jpg



Geçmiş zamandan günümüze kadar, değerünü ve sofralarımızdaki yerini koruyan bulgur, salında tam baştacı bir besin. Pirinçten çok daha faydalı olduğundan dolayı, mümkünse, pirinç yerine tüketilmesi gereken bir yiyecek. Son dönemlerde, avrupalılarında araştırmaya başladığı bulgur, tam bir sağlık hazinesi, desek yeri var. Bulgurun faydalarını kısaca sayacak olursak;
*Özellikle kuru baklagillerle pişirildiğinde, besin değeri artar.
* İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.
*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım. Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.
 
Geri
Üst