Ameliyatsız burun kaldırma ve inceltme egzersizleri

Uzman SühaN

Administrator
Ameliyatsız burun kaldırma ve inceltme egzersizleri
Bir çok insan burnunun büyük ,kemerli ve çirkin olduğunu düşünür.Yüzle orantısız duran burun kişinin özgüvenini zedeleyip sarsabiliyor.Bir çok insan çözümü plastik cerrahlara gitmekte bulsada maddi olanağı olmayanlar yada ,ameliyattan korkanlar çözümü başka yollarda aramaya başlıyor.Ameliyatsız burun kaldırma tekniklerini yazımızın devamın da anlatıcaz.Öncesi ; Burun Şekil Bozukluğu (Burun Estetiği) adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


İnsan vücudunda ölüme dek büyüyen iki organ vardır.Burun ve kulak .Burun zamanla sarkıyor,yamuluyor ve büyüyebiliyor.Bir çok insan için burnunun şekli çok önemli.Burnunun görünümünü saplantı haline getirenler bile var.Bu estetik kaygıdan rahatsız olanlar bıçak altına yatsada ,bir çoğu ameliyata yaklaşmıyor çöüzümü doğal yollardan çözmeye çalışıyor.Peki gerçekten bu mümkünmü ?Ameliyatsız bıçak altına yatmadan burnun şeklini düzeltebilirmiyiz ? Bu sorunun cevabı evet.Burun kaldırma egzersizi ile mümkün müş.Biraz zaman alan sabır isteyen bu teknik burnu tam anlamı ile düzeltmese daha iyi görünmesine yardımcı oluyormuş.Sizleri daha fazla merakta koymamak adına ameliyatsız burun kaldıran egzersiz tekniklerini paylaşalım..


burun küçültçe egzersizi.jpg





Burunda oluşan sarkma, düşme, yamukluğu nasıl geçer ve burun ucu kaldıran egzersiz yöntemleri için teknikler. Evde doğal yollarla ve elle resimli burun dikleştirme, zayıflatma egzersizleri.

Burun bölgesi yüzünüzü ön plana çıkaran bölümdür. Burnunuz ne kadar narin ve güzel olursa o derece zarif bir görünüme kavuşursunuz. Bu nedenle burnumuz üzerinde yapacağımız ufak değişimler görünümümüzü olumlu yönde etkileyebilir. Cerrahi olarak ufak operasyonlarla burnunuza şekil verebilirsiniz ancak bu durum, nasıl olacağından tam emin olmadığınız ve doğal olmayan bir değişim olacaktır. Aşağıda ameliyatsız burun kaldırma ve zayıflatma egzersiz teknikleri mevcuttur.

Evinizde doğal şekilde burun üzerinde değişimler yaratmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey size sunacağımız burun kaldıran hareketler ve egzersizleri düzenli şekilde uygulamak olacaktır. Bu sayede burnunuzun ön kısmı doğal şekilde olabildiği kadar kalkacak ve burun bölgeniz küçülerek daha hoş bir görünüme kavuşacaktır.

Burnun Kaldıran Egzersiz Teknikleri: Öncelikle burun ucu kısmına parmağınızla baskı uygulayın ve diğer elinizin iki parmağı ile burnunuzu yanlardan baskılayarak sabitleyin.

* Bu şekilde sabit dururken, burun ucunda bulunan parmağınızı, burnunuzu yukarı doğru kaldırmak üzere 1 saniye aralıklarla baskılayıp bırakın.

* Bu işlemi yaparken diğer elleriniz burnunuzun yan bölgelerinde şişmeler meydana gelmesin diye sabit şekilde kalmalıdır.

(Bu hareketi sabah ve akşam olmak üzere 2’şer set şeklinde 40’ar kez uygulamalısınız.)

Burun Kaldıran ve İncelten Hareket: Elinize bir miktar yağ sürün ve iyice yedirin. Yağlı olan parmaklarınız ile burnunuzun üst kısmından başlayarak dairesel hareketler uygulayarak yavaş yavaş masaj uygulayın.

* Bu hareket kıkırdağın incelmesine ve şekillenmesine yardımcı olacaktır.

(Bu hareketi kıkırdağa çok az baskı uygulayarak yapmalısınız, burnunuza zarar vermemek için hafif dokunuşlar yeterlidir.)

Burun Kaldırma Hareketi: Parmağınızı kullanarak sağ burun deliğinizi tıkayın ve sol kısımdan nefes alın ve 5’e kadar sayarak nefesinizi tutun. 1 Saniye sonra nefesinizin tamamını vererek bu hareketi tekrarlayın.

* Daha sonra diğer burun deliğinizi tıkayın ve aynı işlemi tam tersi şekilde uygulayın.

* İki burun deliğiniz içinde 7.5 dakikadan toplam 15 dakika bu egzersizi uygulayın.

Burun Zayıflatan ve Küçülten Egzersiz Hareketi

* Bu hareketi yaparken iki elinizi birden kullanmalısınız, iki elinizin orta parmaklarını burnun göz hizasından iki yönüne birden yerleştirin. (kaşların birleştiği yerin tam altında kalan kısım)


Bu pozisyonu aldığınızda iki parmağınızın arasında kalan kısımda yani burunda üst bölgede kırışıklık meydana gelecektir. Tam bu bölgeye masaj uygulayarak 40 saniye boyunca dairesel hareketler uyguluyoruz. Bu egzersizi gün içerisinde 12 kez uygulayın.

* Burun üst bölgenizdeki derinin gerginleşmesi ile burnun kaldırma etkisi ve küçültme etkisi bulunmaktadır.
 
Slm burun estetiği oldum sanırım işe yaramadı :( burnumun sağ tarafı aşağıya doğru inik onca eziyet para boşa gitti ben ne yapıcam şimdi :((
 
Merhaba,

Moralinizi bozmayın..Burnunuzun sağ yada sol tarafı 6 aya kadar hatta daha fazla bir sürede şağıya doğru inip çıkar. Burnunuz da 6 aya kadar yamukluk olabilir. Burnunuzun tam olarak şekil alması 1 yılı bulucaktır. Hekiminiz tavsiye ettiyse burnunuza masaj yapmayı ihmal etmeyin. Sık sıkta burnunuzu incelemeyin.Hem moraliniz bozulur , hemde değişimin farkına varamazsınız.
 
Geri
Üst